Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Τζίρος στα € 78,9 εκ. για την Space Hellas το α’εξάμηνο

Τζίρος στα € 78,9 εκ. για την Space Hellas το α'εξάμηνο

Αύξηση ύψους 34,53% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Space Hellas το Α’ εξάμηνο του 2024 και ανήλθε σε € 78,9 εκ., έναντι € 58,7 εκ. το 2023, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε € 15,7 εκ. το Α’ εξάμηνο του 2024 έναντι € 16,1 εκ. το Α εξάμηνο του 2023, ενώ το EBITDA έκλεισε σε € 9,3 εκ. έναντι € 9,4 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 2,1 εκ. το Α’ εξάμηνο του 2024 έναντι € 3,2 εκ. το Α εξάμηνο 2023 και τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε € 1,4 εκ. το Α εξάμηνο του 2024 έναντι € 2,2 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023, παρουσιάζοντας μείωση 32,7% και 35,6% αντίστοιχα, συνεπεία των υψηλότερων κατά 40% αποσβέσεων του Α΄ εξαμήνου 2024 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Για τη μητρική εταιρεία ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα € 66,5 εκ. το Α’ εξάμηνο του 2024, έναντι € 47,9 εκ. το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 38,71% ενώ το EBITDA ανήλθε σε € 6,5 εκ. έναντι € 6,6 εκ. την ίδια περίοδο του 2023. Τα κέρδη προ φόρων της μητρικής για το Α’ εξάμηνο του 2024 ανήλθαν σε € 2,5 εκ. έναντι € 2,3 εκ. το 2023 και τα αντίστοιχα αποτελέσματα μετά φόρων, ανήλθαν σε € 2,1 εκ. έναντι € 1,8 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση 9,5% και 17,3% αντίστοιχα.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες παρουσιάζονται αρνητικές κατά € 11,3 εκ., καθώς παρατηρείται αποπληρωμή σημαντικού κόστους των έργων στην αρχή εκάστοτε έτους. Το πρόσημο των λειτουργικών ταμειακών ροών παραδοσιακά αντιστρέφεται στις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις.

Οι ταμειακές ροές από επενδυτικές δραστηριότητες, ανήλθαν σε € -6,0 εκ. Τέλος, οι ταμειακές ροές από χρηματοδοτικές δραστηριότητες ανήλθαν σε € 10,9 εκ. επιβεβαιώνοντας την προσβασιμότητα του Ομίλου σε χρηματοδοτικά κεφάλαια, με βασικούς άξονες την επιτυχή ολοκλήρωση σύνθετων έργων και την ολοκλήρωση του επενδυτικού του πλάνου.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Όμιλου Space Hellas κ. Σπύρος Μανωλόπουλος, δήλωσε: “Οι προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2024 με μεγαλύτερους ρυθμούς από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η διαρκής κινητικότητα στην επιχειρηματική κοινότητα, έχουν δημιουργήσει ένα αισιόδοξο επενδυτικό κλίμα σε πολλούς κλάδους, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις και τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στα δύο μέτωπα του πολέμου, Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Ο χώρος της τεχνολογίας αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο επιτάχυνσης των επενδυτικών πλάνων, πράγμα που αποτυπώνεται στην αύξηση του κύκλου εργασιών σε όλες σχεδόν τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες ΤΠΕ. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και αρνητικά στοιχεία που επηρεάζουν την κερδοφορία των εταιριών όπως, το υψηλό κόστους δανεισμού, οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις σε υπηρεσίες και προϊόντα, η σημαντική αύξηση του εργασιακού κόστους ιδιαίτερα στα στελέχη πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καθώς και οι σημαντικές ελλείψεις εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Το 2024 εξελίσσεται θετικά για τον όμιλο Space Hellas που επενδύει διαχρονικά σε εξιδεικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και δίνει τη δυνατότητα να διεκδικεί με σημαντικές αξιώσεις νέα έργα, αυξάνοντας το ποσό του ανεκτέλεστου έργων για τα επόμενα έτη.”

“Η έντονη παρουσία της Space Hellas στον χώρο του εξοπλισμού, υποδομών, ασφάλειας, data center, cloud services και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τις συνέργειες που προκύπτουν με τις θυγατρικές της, SingularLogic στον χώρο του λογισμικού και εφαρμογών, SenseOne στον χώρο του IOT, Web-IQ στον χώρο του Open Source Intelligence και της AgroApps στο Smart Agriculture, δημιουργούν σημαντικές υπεραξίες και λύσεις end-to-end στην αγορά του ICT. Επίσης, η μακροχρόνια συνεργασία, η εξειδικευμένη γνώση και οι πιστοποιήσεις στην παροχή υπηρεσιών με παγκόσμιους κατασκευαστές εξοπλισμού και λογισμικού όπως, CISCO, DELL Τechnologies, HP, Huawei, Checkpoint, Fortinet, Microsoft, Amazon Web Services, Google, SAP, Oracle, ServiceNow, Genetec, Bosch, Hikvision κ.α. δίνουν στον όμιλο Space Hellas ένα σημαντικό προβάδισμα στην αγορά όπου και πρωταγωνιστεί στην υλοποίηση σημαντικών έργων ψηφιακού μετασχηματισμού και επεκτείνει την ανάπτυξή του σε διεθνές επίπεδο.”

#ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Related posts

Η XSpot Wealth επεκτείνεται στο Ντουμπάι

admin

SPACE HELLAS: Αύξηση τζίρου και EBITDA €10,8 εκ. το 2022

admin

CNL Capital: Υπό του 5% το ποσοστό του Δ. Δημητριάδη

admin

Attica Group: Από 26 Ιουνίου η πληρωμή του μερίσματος

admin

Χρηματιστήριο: Προσδοκίες για συνέχιση της ανοδική κίνησης

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ενεργειακές, ESG και «πράσινες» συνέργειες στην ατζέντα

admin

Eurobank Equities για Quest: Η πληροφορική τροφοδοτεί την ανάπτυξη

admin

Real Consulting: Παράταση χρονοδιαγράμματος και τροποποίηση χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων

admin

Χ.Α.-Νέος κανονισμός: Οι προβλέψεις για αναστολή, διαγραφή και επαναδιαπραγμάτευση μετοχών

admin