Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πρόσωπα της ημέρας

Φωλιά

Τι θα είναι το ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα; Οπως ο ίδιος το περιέγραψε με στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη «μια “φωλιά νερού” στην άνυδρη εποχή μας. “Φωλιά” ιδεών, σκέψης, διαλόγου, αλλά και πρωτοβουλίας και πράξης για τα κρίσιμα ζητήματα». Οι ποιητές αποτυπώνουν συγκινητικά τις αγωνίες μας. Η ικανότητα των πολιτικών να εκφράσουν τις τελευταίες και να βρουν λύσεις σ’ αυτές, όμως, θα κρίνεται πάντα από τις θητείες τους – ειδικά δε αν είχαν την ευκαιρία να κυβερνήσουν.

Πρόεδροι

Σε περίπτωση που η κριτική του στον Κασσελάκη δεν έγινε κατανοητή, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι «οι πρόεδροι των κομμάτων δεν είναι Coca-Cola, δεν πάνε με όλα» για να σχολιάσει την κίνηση του συριζαίου αρχηγού να δηλώσει παρών σε οποιοδήποτε σενάριο ακούγεται για τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Μεταξύ μας, πάντως, το πρόβλημα με τον εν λόγω επικεφαλής είναι πως είναι Coca-Cola δεκαετίας 1950, φουλ στη ζάχαρη και την καφεΐνη, ταράζει το νευρικό σύστημα όποιου τη δοκιμάζει.

 

Τοξικότητα

«Ο κόσμος απείχε από τις εκλογές γιατί τον ενοχλούσε η τοξικότητα ανάμεσα στα κόμματα. Το να θεωρούν κάποιοι πως αν δημιουργήσουν μια τοξικότητα μέσα στα κόμματα, αυτό θα είναι η λύση στα προβλήματά μας είναι κάπως άτοπο», αποφάνθηκε ο Παναγιώτης Δουδωνής, μιλώντας για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, υποτίθεται ότι το δικό του κόμμα απέφυγε την τοξική αντιπαράθεση προεκλογικά – εστιάζοντας στις προτάσεις του. Οπότε, μήπως δεν προσελκύει ψηφοφόρους για άλλους λόγους;

Αμαξοστάσιο

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, πολύ πριν φορέσει το κοστούμι του για να εμφανιστεί στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ο Βασίλης Οικονόμου πήγε στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας για να συναντήσει οδηγούς και τεχνίτες λεωφορείων και να συζητήσουν τα προβλήματα που εκείνοι αντιμετωπίζουν καθημερινά. Φυσικά υπήρχε εκεί και φωτογραφική κάμερα προκειμένου να απαθανατιστεί η εργατικότητα του φρεσκοορκισμένου υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Καινούργια κυβερνητικά πρόσωπα, παλιές επικοινωνιακές συνήθειες.

Related posts

Φωτιά από την Τουρκία: Ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας» στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Ακτοφυλακής

admin

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Είμαστε σε ετοιμότητα, στον Έβρο και στα νησιά»

admin

ΚΚΕ για ελληνοτουρκικά: Στο τραπέζι του «παζαριού» ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας της χώρας

admin

Βόλτα στην Αθήνα και σέλφι με τους τουρίστες

admin

Σε πανστρατιά καλεί το ΚΚΕ τις οργανώσεις του για τους πλημμυροπαθείς

admin

Με Γιώργο Παπανδρέου και Χάρη Δούκα το συνέδριο Τσίπρα

admin

Νέος πρόεδρος ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Η επόμενη μέρα για την Κύπρο

admin

Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη στελέχωση και λειτουργία της Δικαστικής Αστυνομίας

admin

Πυραύλους κρουζ θέλει να αγοράσει η Ελλάδα

admin