Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Εκατομμύρια

Οι νεοδημοκράτες, σύμφωνα με τη Μαρία Συρεγγέλα, γιόρτασαν 50 χρόνια «αγώνων και προσφοράς στην πατρίδα». Και δεν το λένε αυτοί, συμπλήρωσε, το λένε εκατομμύρια Ελληνες που τους «εμπιστεύονται μισό αιώνα τώρα – την ώρα που άλλα κόμματα είτε χάνονται στην πορεία του χρόνου, είτε πελαγοδρομούν». Θα ήταν πιο ακριβής, πάντως, αν σημείωνε ότι το είπαν 2.115.322 πολίτες τον περασμένο Ιούνιο. Οι υπόλοιποι από τους περίπου 9,8 εκατ. εκλογείς είπαν κάτι άλλο.

Συμβολή

Ο Κώστας Καραμανλής δεν μίλησε από συνεδριακού βήματος. Πληθώρα ομιλητών, ωστόσο, επικαλέστηκαν τα «επιτεύγματα» της πρωθυπουργίας του ως αποδείξεις της διαχρονικής συμβολής της ΝΔ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αναμενόμενο αλλά δεν έχουν περάσει και τόσο πολλά χρόνια από τότε που βρισκόταν στο Μαξίμου. Αρκετοί θυμούνται τα greek statistics ή τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος που δόθηκαν στους εταίρους γραμμένα πάνω σε μια χαρτοπετσέτα. Κι ακόμη περισσότεροι δεν έχουν ξεχάσει πού οδήγησε τελικά ο νεοκαραμανλισμός.

Ευρωεκλογές

Πιστός στον προεκλογικό σκοπό της σύναξης του ανώτατου γαλάζιου οργάνου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας αποφάνθηκε ότι «όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ σε αυτές τις κρίσιμες ευρωεκλογές και όσο πιο ισχυρό είναι το ΕΛΚ, τόσο καλύτερη θα είναι η Ευρώπη την επόμενη ημέρα». Αυτό που δεν έκρινε απαραίτητο να απαντήσει στο φιλοθέαμον κοινό εκτός Ζαππείου, βέβαια, είναι αν την επομένη της κάλπης οι κεντροδεξιοί προτίθενται χρησιμοποιήσουν τις ψήφους των ακροδεξιών στο Ευρωκοινοβούλιο για να νομοθετούν.

Συνδικάτο

«Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια όταν άλλοι θεωρούσαν την ΕΟΚ συνδικάτο», ενημέρωσε το κομματικό ακροατήριο ο γ.γ. της γαλάζιας ΚΟ, Σταύρος Καλαφάτης. Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει πως η επιλογή αντιπάλου δεν είναι τυχαία. Ούτε ένας παλαιονεοδημοκρατικός αυτοματισμός. Τι κι αν το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται τρίτο κόμμα στο νέο κύμα δημοσκοπήσεων; Η συσπείρωση της ΝΔ πέφτει και το κυβερνών κόμμα χάνει 6,6% των ψηφοφόρων του προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

Related posts

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: H αλλαγή στάσης Κασσελάκη, τα «βέλη» Αχτσιόγλου και ο γρίφος με την ψήφο των παλιών μελών

admin

Αλλαγή σκηνικού και στην Ολομέλεια

admin

Ακρίτα: Πώς απαντά για τα περί «κωλοτούμπας» στη στήριξη σε Κασσελάκη

admin

Διπλωματικές πηγές: Δεν θα επιτραπεί η πυροδότηση ακόμη μιας εστίας έντασης στη Μεσόγειο

admin

Φάμελλος: Έχουν καταρρεύσει οι μεγαλοστομίες περί ετοιμότητας του δήθεν επιτελικού κράτους για την αντιπυρική περίοδο

admin

Στίγκας: Τι είπε για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές και για το επεισόδιο με τον Φλώρο

admin

Τουρκία: Ο Ερντογάν βγάζει ξανά γεωτρύπανο στην Ανατ. Μεσόγειο

admin

Οι αριστεροί και ο λαϊκισμός

admin

Πλεύρης: Ως ΕΕ είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για τον εμβολιασμό και τα νέα δεδομένα

admin