Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο – Η εύθραυστη «εκεχειρία» και τα στρατόπεδα

Ιδιαίτερα εύθραυστη είναι η εκεχειρία που επιτεύχθηκε την Τρίτη το βράδυ στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του 4ου Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο ξεκινά το απόγευμα, στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο και θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες.

Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και τα στελέχη που διαφώνησαν με το ερωτηματολόγιο στο iSyriza έριξαν τους τόνους, για να αποφευχθεί νέος γύρος εσωστρέφειας, ενόψει και των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Το κλίμα ωστόσο παραμένει «πολεμικό».

Ο κ.  Κασσελάκης έλαβε μεν την διαβεβαίωση πως δεν αμφισβητείται αλλά ταυτόχρονα η ΠΓ του ξεκαθάρισε πως θα κριθεί και εκείνος στις ευρωεκλογές, και δεν του έδωσε την «λευκή επιταγή» που ζήτησε: να κρατάει δηλαδή, το τιμόνι της Κουμουνδούρου μέχρι τις εθνικές κάλπες το 2027.

«Πολεμικό» κλίμα

Η εκεχειρία που επετεύχθη, όπως έχει γράψει το in δεν κρύβει πως τα εσωτερικά στρατόπεδα έχουν μετατοπιστεί, ο Κασσελάκης μετράει πια απέναντι του ένα πιο ευρύ μπλοκ αντιπολίτευσης και μένει να δούμε πως και τι είδους θέσεις θα ψηφιστούν και με ποια ρητορική απ’ το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό είναι πως ακόμα και για την εκλογή του προεδρείου του συνεδρίου δόθηκε μάχη, και επικράτησαν οι ομαδοποιήσεις και οι τακτικισμοί. Φαινόμενα που, εκτιμάται πως θα επαναληφθούν στο συνέδριο.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟΕΣ, ο Πάνος Ρήγας, «εκλεκτός» του Στέφανου Κασσελάκη, εξελέγη πρόεδρος του συνεδρίου, λαμβάνοντας με τη στήριξη του Νίκου Παππά, 24 ψήφους έναντι  14ων ψήφων που συγκέντρωσε ο «πασοκογενής» Νίκος Μαδεμλής, τον οποίο στήριξαν τόσο ο Χρήστος Σπίρτζης όσο και – τελικά- η πλευρά Τεμπονέρα.

Τι θα κάνει ο Τσίπρας

Το 4ο συνέδριο, ξεκινά στις 18.30 με τις ομιλίες των δύο γραμματέων, Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, και με τη συμμετοχή 5.000 συνέδρων από όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Αναμένεται με ενδιαφέρον η εναρκτήρια ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, όπου θα σκιαγραφήσει τους σχεδιασμούς του και θα εκπέμψει τα μηνύματα τόσο εντός όσο και εκτός κόμματος.

Τα βλέμματα, ωστόσο, είναι στραμμένα στον Αλέξη Τσίπρα. Αν και κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού είχαν γνωστοποιήσει παλαιότερα ότι ο ίδιος θα παραστεί στο Συνέδριο του κόμματος, έκτοτε δεν έχει καταστεί σαφές το τι θα πράξει τελικά ο κ. Τσίπρας. Και αν τελικά παραστεί, ερώτημα είναι αν θα μιλήσει και τι θα πει.

Related posts

Πίεση στην αντιπολίτευση για την ψήφο των αποδήμων

admin

Λοβέρδος: Προσπάθησαν να με χρηματίσουν και…

admin

Πώς απολογήθηκε ο Βέμπερ στον Μητσοτάκη

admin

Τέσσερις εντολές στον δρόμο για τις ευρωκάλπες

admin

«Μπουρλότο» Συρίγου: Δε συμφωνώ με τη δήλωση Μαρινάκη – Ακροδεξιά επιχειρηματολογία του Στ. Κασσελάκη

admin

Κιβωτός του Κόσμου: «Κακώς δεν μίλησαν όσοι γνώριζαν», λέει η Μιχαηλίδου

admin

Ανησυχία από την κλιματική κρίση και την ένταση της παραπληροφόρησης

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκινούν τις επόμενες ώρες οι αποζημιώσεις

admin

Εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός – Μετά τις αντιδράσεις

admin