Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγές «προοδευτικής διακυβέρνησης» προβάλλει ο Κασσελάκης

Χθες το βράδυ ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε σε οικονομικό συνέδριο (34th Annual Greek Economic Summit). Ηταν μια ευκαιρία, έλεγε το επιτελείο του, να ξεδιπλώσει μια συνολική στρατηγική για τη χώρα και την οικονομία. Εδώ έθεσε ένα περίγραμμα για την εργασία («με μισθούς και δικαιώματα που θα επιτρέπουν μια αξιοπρεπή διαβίωση και δεν θα διώχνουν τους νέους Ελληνες στο εξωτερικό»), για το φορολογικό πλαίσιο, το Ταμείο Ανάκαμψης, τη στέγαση, την πράσινη μετάβαση και όπως περιέγραψε την «προοδευτική διακυβέρνηση για την Ελλάδα».

Επανέλαβε για παράδειγμα όσα είπε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη φορολογία με πρόταση για έναν φορολογικό κώδικα που θα διαρκέσει μια δεκαετία «και δεν θα αλλάζει κάθε τρίμηνο όπως τώρα». Με προοδευτικό εταιρικό φορολογικό συντελεστή. Και χωρίς προκαταβολή φόρου εισοδήματος επιχειρηματιών, όπως ο Κασσελάκης συμπλήρωσε. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η πρόταση για ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Βέλη στο Μαξίμου

Μίλησε όμως και για πιο «σκληρά πολιτικά», όπως την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και διασφάλιση της λειτουργίας του κράτους με διαφανή τρόπο και την ανάγκη άσκησης μιας ενεργούς πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που θα εκμεταλλεύεται την κρίσιμη γεωπολιτική θέση της χώρας.

Δεν έλειψαν τα βέλη Κασσελάκη προς την κυβέρνηση, τονίζοντας πως «φαίνεται ότι δεν έμαθε τίποτα από όσα συνέβησαν στη χώρα» και ότι «με τις συνταγές που ζήσαμε στους σκοτεινούς καιρούς, επιβάλλει οικειοθελώς λιτότητα μέχρι τουλάχιστον το 2026».

Αποτίμησε θετικά εκ νέου τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας πως όταν το κόμμα του ανέλαβε την εξουσία, έβαλε στόχο να «βγάλει επιτέλους τη χώρα από το καθοδικό σπιράλ». Και κατέληξε πως «τα κατάφερε με πρωτοφανή ρύθμιση του χρέους, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, γεμάτα δημόσια ταμεία και αυξημένο κατώτατο μισθό».

Related posts

Εκλογές: Ποιος παράτησε τον Βελόπουλο;

admin

Κάτω από τη βάση λόγω υποκλοπών

admin

Έρχεται η πρώτη προκήρυξη για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

admin

Αντιφάσεις

admin

Στην Αθήνα η Φινλανδή πρωθυπουργός – Συνάντηση με Μητσοτάκη λίγο πριν το αίτημα στο ΝΑΤΟ

admin

ΠΑΣΟΚ: Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Θανάσης Γλαβίνας

admin

Σύνοδος Κορυφής – Μητσοτάκης: Η Ελλάδα υπέρ της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ

admin

Γιάννης Οικονόμου: «Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, αντιχριστιανικό, δαιμονισμένο»

admin

Ο Λαζόπουλος πυροβολεί Τσακαλώτο: Πήρε την ομπρέλα του και τώρα ψάχνει βροχή

admin