Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίστηκε το ράλι της Wall Street – Ισχυρά κέρδη στους δείκτες

Συνεχίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση το… πάρτι στη

Wall Street

, με τους επενδυτές να μην μπορούν να κρύψουν την ικανοποίηση τους, καθώς μετά από μια πολύμηνη και δύσκολη πορεία πιθανότατα ο ανοδικός κύκλος των αμερικανικών επιτοκίων έχει ήδη ολοκληρωθεί. Έτσι, τουλάχιστον ερμήνευσαν οι επενδυτές τα μηνύματα που εξέπεμψε, την Τετάρτη, η Federal Reserve και ο Τζερόμ Πάουελ.

Το πανηγυρικό κλίμα διασφάλισε ισχυρά κέρδη και στους τρεις βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς.

Ο Dow Jones έκανε άλμα κατά 564 μονάδες ή 1,70% φτάνοντας τις 33.839 μονάδες. Έτσι, συνολικά έχει κερδίσει περίπου 700 μονάδες μέσα σε δύο συνεδριάσεις.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,89% στις 4.317 μονάδες, καταγράφοντας έτσι την καλύτερη επίδοσης του από τον περασμένο Μάιο.

Ο Nasdaq διευρύνθηκε σε ποσοστό 1,78% με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 13.294 μονάδες.

Με τις επιδόσεις αυτές η εβδομάδα αναμένεται να κλείσει με κέρδη. Τόσο ο Dow όσο και ο S&P οδεύουν προς την καλύτερη εβδομάδα τους για τη φετινή χρονιά!

Στον αντίποδα σημαντική ήταν η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων, μετά από αρκετές εβδομάδες συντήρησης τους σε πολυετή υψηλά.

Ενδεικτικά η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά 12 μονάδες κάτω και από το 4,7%, στο 4,669%, ενώ αντιστοίχως η απόδοση του 30ετούς έχασε 15 μονάδες στο 4,817%.

Η Fed κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της, για δεύτερη φορά μετά το συμβούλιο του Σεπτεμβρίου. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο Τζερόμ Πάουελ στις δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας ακόμη παρέμβασης από την κεντρική τράπεζα, στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν, ουσιαστικά η εικόνα που σκιαγραφούν τα μακροοικονομικά στοιχεία για την ώρα απομακρύνουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μόλις σήμερα τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας αναφορικά με το εργατικό κόστος έδειξαν απρόσμενη πτώση για το τρίτο τρίμηνο κατά 0,8%.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τη συνεδρίαση της Fed το εργαλείο FedWatch της CME κατέβασε τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων τον ερχόμενο μήνα από το 28,8% στο 17%.

Σημειωτέον πως η Fed δεν είναι η μόνη που ακολούθησε αυτό το μονοπάτι, καθώς η ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα, αλλά και η Τράπεζα της Αγγλίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση της, άφησαν αμετάβλητα τα επιτόκια, δίδοντας έτσι αφορμή στις αγορές και στις δύο ακτές του Ατλαντικού να επιδοθούν σε ένα ράλι… ανακούφισης.

Related posts

Eurogroup: Πράσινο φως για την Ελλάδα, επιφυλάξεις για την πορεία της μετάλλαξης Omicron

admin

Youth Pass: Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα

admin

«Κόλπο γκρόσο» με τα καύσιμα: Τι έδειξαν οι έλεγχοι στα πρατήρια – Πρόστιμα για αισχροκέρδεια και νοθεία

admin

SMERemediumCap: Εισέρχεται στην ESA Security Solutions

admin

Γιατί η ακρίβεια μένει αφού ο πληθωρισμός… «φεύγει»

admin

Λαγκάρντ για Bitcoin: Να κλείσουν τα «παράθυρα» για ξέπλυμα χρήματος

admin

Ενεργειακή κρίση: Η Ρεβυθούσα, το μικρό νησί του Σαρωνικού που παίζει στρατηγικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας

admin

Γερμανία: Σε ύψος-ρεκόρ 7,9% ο πληθωρισμός τον Μάιο – Αυξήθηκαν οι τιμές σε αλεύρι, ζυμαρικά, αβγά και κρέας

admin

Σταϊκούρας: Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι «γενναία και ρεαλιστική»

admin