Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίαση

Μια και δεν μπορεί να «αποδομήσει» τον προϋπολογισμό από βήματος της Ολομέλειας, ο Στέφανος Κασσελάκης μάζεψε τη συριζαϊκή ΚΟ στην αίθουσα της Γερουσίας χθες το πρωί για μια συνεδρίαση σκηνοθετημένη έτσι ώστε να προσφέρει στον ίδιο μερικά κοινοβουλευτικά πλάνα. Βέβαια, πέρα απ’ την «έκπληξη» της υπερψήφισης των αμυντικών δαπανών, η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν τόσο κοινότοπη όσο η ατάκα «συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι» με την οποία επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

Μηχανική

«Αυτή είναι η απάνθρωπη κοινωνική μηχανική που νομοθετήσατε», αναφώνησε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό, Νίκος Παππάς. Αναφερόταν στη ρύθμιση που – sic – λέει στους ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων «αν αυξήσεις τον μισθό του εργαζομένου, θα σου αυξήσω το τεκμήριο και τον φόρο». Ως γνήσιος εκφραστής κάθε αρχηγού, σήμερα φαντασιώνεται μια αταξική κοινωνία. Μια, δηλαδή, όπου ο εργοδότης που έχει κέρδη και δίνει αυξήσεις πρέπει να τις ρεφάρει μη προσφέροντας στα κρατικά ταμεία.

Γάμος

Εντάξει, η κοινοβουλευτική συζήτηση ήταν για προϋπολογισμό αλλά προφανώς ο Δημήτρης Νατσιός δεν θα μπορούσε να βγάλει είδηση με μια τοποθέτηση επί των οικονομικών. Αναμενόμενα έβγαλε με ατάκες για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Δήλωσε εναντίον του και μας πληροφόρησε ότι βρίσκεται στον αντίποδα της χριστιανικής πίστης. Τι κρίμα γι’ αυτόν που όσοι συντηρητικοί ψηφίζουν ΝΔ και διαφωνούν επίσης με τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου δεν εγκαταλείπουν το κυβερνών κόμμα σύμφωνα με δημοσκόπους.

Πραγματικότητα

«Ολη μου τη ζωή έχω πολεμήσει τον λαϊκισμό και θα μου επιτρέψετε να πω ότι ακούω επιχειρήματα που στερούνται αναγνώρισης σημερινής πραγματικότητας». Το σχόλιο της Ντόρας Μπακογιάννη πάνω στο σαμαρικό αντάρτικο για την τροπολογία που νομιμοποιεί παράνομους μετανάστες – οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα μια τριετία – προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη εργατών γης ήταν ευθύβολο. Γιατί πόση επαφή με την πραγματικότητα έχει κάποιος που υποστηρίζει ότι το εγχώριο δυναμικό θα πάει στα χωράφια να δουλέψει για να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα;

Related posts

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την 21η Απριλίου

admin

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον απερχόμενο πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα

admin

Εκλογές 2023: Οργή στη νέα γενιά μετά τα Τέμπη – Πάνω από το 82% δηλώνει ότι θα ψηφίσει

admin

Υπόθεση Γεωργούλη: Από τις αρχές Απριλίου είχε ενημερωθεί για την άρση ασυλίας – Καμία πρόσβαση στη δικογραφία

admin

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με αντιφάσεις για τα e-mail

admin

Αυτά είναι οπλικά συστήματα που εξασφαλίζουν την ελληνική υπεροχή στο Αιγαίο

admin

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτησε συγγνώμη ο Τζανακόπουλος από τον Πάνο Ρήγα

admin

Καρανίκας: Αστείοι οι επικριτές του Κασσελάκη – Ανήκουν στο μουσείο της Αριστεράς

admin