Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στο Μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι»

«Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στο υπουργείο αλλά στο Μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι», δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μετά την αλλαγή της ηγεσίας που έφερε ο ανασχηματισμός.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, το εν λόγω υπουργείο «γεννήθηκε» στις αρχές μιας πολύ μεγάλης κρίσης το 2020. «Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η κυβέρνηση είναι θετικά. Εργαζόμαστε να αυξήσουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων ώστε να έχουμε μια σταθερή ροή χρηματοδότησης με την Ελλάδα να διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό», επεσήμανε, ενώ έσπευσε να ευχηθεί στον νέο υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να αναφερθεί και στο γεγονός των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζει το υπουργείο και έχουν να κάνουν με τη νόμιμη μετανάστευση, σημειώνοντας παράλληλα πως η υποδειγματική δουλειά που έχει γίνει από τη χώρα μας αναγνωρίζεται διεθνώς. Ο Κυρ. Μητσοτάκης στάθηκε και στο πολύ ευαίσθητο θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων, με τον ίδιο να τονίζει πως έχει γίνει αξιοσημείωτη δουλειά για τις πονεμένες ψυχές που έφτασαν από τραυματισμένες περιοχές.

Related posts

Ηχηρό μήνυμα Μενέντεζ στην Τουρκία με νέο «όχι» στα F-16: «Οι εισβολές στον ελληνικό εναέριο χώρο πρέπει να σταματήσουν»

admin

Σε εξέλιξη η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ατόπημα

admin

Το κράτος δικαίου στη ζυγαριά της Μέτσολα

admin

Ανδρέας Λοβέρδος: Η πρώτη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ

admin

Απογευματινά χειρουργεία: Στον «αέρα» το κυβερνητικό «πείραμα» – Νέα «όχι» στο νόμιμο φακελάκι

admin

Ισως υιοθετήσει σκληρή στροφή στην εξωτερική πολιτική του

admin

Μήνυμα Δένδια από Κύπρο: Ελλάδα και Κύπρος συνεχίζουν να εργάζονται μαζί

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin