Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Στη Microsoft ο Σαμ Άλτμαν μετά την αποπομπή του από CEO της OpenAI

Ο Σαμ Άλτμαν εντάσσεται στην Microsoft προκειμένου να ηγηθεί του νέου της ερευνητικού τμήματος Τεχνητής Νοημοσύνης ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας Σάτια Ναντέλα, σε μία θεαματική “μεταγραφή” μετά την αιφνιδιαστική αποπομπή του Άλτμαν από την ηγεσία της πρωτοπόρου του κλάδου OpenAI την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι OpenAI είναι η εταιρεία που λάνσαρε τα τέλη του 2022 το chatbot ChatGPT προκαλώντας παγκόσμια εντύπωση για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ στη συνέχεια η Microsoft προχώρησε σε επένδυση ύψους άνω των 10 δισ. δολαρίων στην εταιρεία.

Την Παρασκευή άλλωστε, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απομάκρυνσης του Σαμ Άλτμαν από τη θέση του CEO της OpenAI με άμεση ισχύ, η Microsoft ήταν στην ομάδα επιφανών επενδυτών στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που άσκησαν πιέσεις για την ανάκληση της απόφασης, μαζί με τις Tiger Global, Thrive Capital και Sequoia Capital.

Εξίσου αιφνιδιαστικά ενδεχομένως, σε ανάρτηση που έκανε σήμερα ο ισχυρός άνδρας της Microsoft Σάτια Ναντέλα, ανέφερε ότι ο Σαμ Άλτμαν μαζί με τον πρώην πρόεδρο της OpenAI Γκρεγκ Μπρόκμαν και άλλους συναδέλφους τους στην εταιρεία εντάσσονται στην Microsoft.

“Παραμένουμε εστιασμένοι στη συνεργασία μας με την OpenAI και έχουμε εμπιστοσύνη στον οδικό χάρτη των προϊόντων μας, στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να καινοτομούμε με όλα όσα ανακοινώσαμε στο (σ.σ. συνέδριο) Microsoft Ignite και στο ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.

Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τον Έμετ Σιρ και τη νέα ηγετική ομάδα του OpenAI και να συνεργαστούμε μαζί τους. Και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε τα νέα ότι ο Σαμ Άλτμαν και ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, μαζί με συναδέλφους του, θα ενταχθούν στη Microsoft για να ηγηθούν μιας νέας προηγμένης ερευνητικής ομάδας Τεχνητής Νοημοσύνης. Ανυπομονούμε να προχωρήσουμε γρήγορα για να τους παρέχουμε τους πόρους που χρειάζονται για να επιτύχουν”, αναφέρει η ανάρτηση του Ναντέλα.

We remain committed to our partnership with OpenAI and have confidence in our product roadmap, our ability to continue to innovate with everything we announced at Microsoft Ignite, and in continuing to support our customers and partners. We look forward to getting to know Emmett…

— Satya Nadella (@satyanadella) November 20, 2023

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι η OpenAI όρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον πρώην CEO του Twitch, Έμετ Σιρ.

Related posts

Σουδάν: Οι εμπόλεμες πλευρές θα συναντηθούν σήμερα στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες

admin

Το εμπόριο Τουρκίας – Ισραήλ έχει μειωθεί άνω του 50% μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα

admin

Ιράν: Ο σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί, φυσιογνωμία του ιρανικού κινηματογράφου, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου

admin

Όλικη έκλειψη Ηλίου: Εκατομμύρια άνθρωποι μαγεύτηκαν από το θέαμα

admin

Το Ισραήλ εκκενώνει δεκατέσσερις ακόμη κοινότητες στο βόρειο τμήμα της χώρας

admin

Η Ρωσία επιτίμησε τον Μπάιντεν για τα σχόλιά του σχετικά με τη συντριβή του αεροπλάνου όπου επέβαινε ο Πριγκόζιν

admin

Βουλγαρία: Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο κοινής δράσης των υπουργείων Τουρισμού Βουλγαρίας και Ελλάδας

admin

ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί Έμερ και Τζόνσον στην “κούρσα” για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων

admin

Τουλάχιστον 6 τραυματίες από επιδρομή Ουκρανων μαχητών σε ρωσική περιοχή

admin