Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Στη Ρώμη ο Ν. Χριστοδουλίδης – Θα συναντηθεί με Ματαρέλα και Μελόνι

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστουδουλίδης έφτασε σήμερα το απόγευμα στη Ρώμη, όπου σε λίγη ώρα θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα. Παρόντες στην συνάντηση θα είναι οι υπουργοί εξωτερικών των δυο χωρών, Κωνσταντίνος Κόμπος και Αντόνιο Ταγιάνι. Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Κύπρου θα συναντηθεί με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του --ΜΠΕ, κύριο θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι το μεταναστευτικό, υπό το φως και της πρόσφατης συμφωνίας της Ιταλίας με την Αλβανία. Παράλληλα, ο κύριος Χριστοδουλίδης αναμένεται να πληροφορήσει την Ιταλίδα πρωθυπουργό, για την πρόταση της χώρας του, η οποία αφορά τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο από τη Λάρνακα προς τη Γάζα.

O Κύπριος πρόεδρος, παράλληλα, αναμένεται να αναφερθεί και στο Κυπριακό, σε μια φάση κατά την οποία αναμένεται ο διορισμός απεσταλμένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στην ατζέντα, σύμφωνα με πληροφορίες, κύρια θέση θα έχει και το ενεργειακό, υπό το φως των γεωτρήσεων στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλική Εταιρία Υδρογονανθράκων, Eni, έχει την επιχειρησιακή ευθύνη σε ό,τι αφορά την δραστηριοποίηση των θαλασσοτεμαχίων που έχουν αδειοδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Τζόρτζια Μελόνι και ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται να αναφερθούν, τέλος, στην ενεργειακή ασφάλεια και στο πώς μπορούν να βοηθήσουν, προς την επίτευξη του στόχου αυτού, τα κοιτάσματα, στην ανατολική Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Στην Αλγερία ο Ερντογάν με σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο – Υπογράφτηκε συμφωνία για φυσικό αέριο

admin

Ισραήλ: Σχέδιο για “την επόμενη ημέρα” στη Γάζα

admin

Washington Post: Το Πεντάγωνο παραδέχθηκε ότι σκότωσε κατά λάθος έναν άμαχο σε πλήγμα στη Συρία το 2023

admin

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έπαυσε τον αρχηγό του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων

admin

Φινλανδία – Προεδρικές: Ο κεντροδεξιός Στουμπ και ο “πράσινος” Χααβίστο στον β’ γύρο

admin

Ιρλανδία: Πεδίο μάχης το Δουβλίνο από ακροδεξιούς χούλιγκανς

admin

Κρεμλίνο: “Δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για τη συμφωνία για τα σιτηρά”

admin

Lockheed Martin: Αύξηση 2% στα έσοδά της το γ’ τρίμηνο

admin

Η Παλαιστινιακή Αρχή εργάζεται με αμερικανούς αξιωματούχους σε ένα μεταπολεμικό σχέδιο για τη Γάζα

admin