Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση για τις παρακολουθήσεις περνάει η κυβέρνηση

Η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έφερε χαμόγελα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Για την ακρίβεια, τόνωσε τόσο την αυτοπεποίθηση των στελεχών του ώστε ορισμένα μέλη της κυβέρνησης να απαντούν σε υψηλούς τόνους στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τα ερωτήματα που άφησε αναπάντητα η προκαταρκτική εξέταση. Η απαίτηση του Αδωνη Γεωργιάδη να ζητήσουν συγγνώμη οι πολιτικοί αντίπαλοι των γαλάζιων από τον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, ο οποίος είχε υποβάλει το καλοκαίρι του 2022 την παραίτησή του (προκειμένου να μη δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στον Πρωθυπουργό, όπως έλεγαν τότε κυβερνητικές πηγές), είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο προτίθενται οι κυβερνώντες να λάβουν μέρος στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει από προχθές. Η κυβέρνηση περνάει πλέον στην αντεπίθεση για τις παρακολουθήσεις και το μότο της είναι πως η αντιπολίτευση υπερβαίνει κάθε θεσμικό όριο αμφισβητώντας τη Δικαιοσύνη.

Αυτή τη γραμμή, λοιπόν, ακολούθησε ο Γιώργος Φλωρίδης στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας «κατρακύλα πρωτοφανή, απίστευτη, μοναδική, εξωφρενική, απερίγραπτη» την «επίθεση» που δέχθηκαν από πολιτικούς αρχηγούς και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων η Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου και ο εισαγγελέας που διενήργησε την έρευνα. Μάλιστα, κατηγόρησε τους αντιπολιτευόμενους ότι, υποστηρίζοντας πως ο ελληνικός λαός δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ωθούν τους πολίτες να αποστρέφουν το πρόσωπό τους από την πολιτική – γιατί οι τελευταίοι βλέπουν «τους πολιτικούς να συμπεριφέρονται με τον ανεύθυνο αυτόν τρόπο». Σύμφωνα δε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, εφόσον οι της αντιπολίτευσης δεν έχουν διαβάσει το πόρισμα των 300 σελίδων, δεν γνωρίζουν ούτε το αποδεικτικό υλικό που υπάρχει εκεί ούτε το πώς αξιολογήθηκε αυτό. Γι’ αυτό, σημείωσε, δεν είναι σε θέση να το κρίνουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση πως θεωρεί «καλή» τη Δικαιοσύνη που «εξυπηρετεί» τις πολιτικές της στοχεύσεις – παράλληλα ανέφερε πως η κυβέρνηση θα περίμενε να αναγνωριστεί από τα αντιπολιτευτικά έδρανα ότι όποιοι κάθονται εκεί ψάχνουν «για σκευωρίες και για εγκλήματα».

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δέχθηκε χθες στην Ολομέλεια αντιπολιτευτική πίεση να τοποθετηθεί (να απαντήσει στα ερωτήματα για τις νομικές ενέργειες στις οποίες προέβη ως θύμα παρακολούθησης δηλαδή), δήλωσε ότι «αυτή την ώρα υπάρχει ένα πόρισμα. Σέβομαι το πόρισμα αυτό και από εκεί και πέρα, όταν θα έχουμε πληρέστερη εικόνα, υπάρχουν νόμιμες οδοί που μπορεί να ακολουθήσει κανείς. Αλλά ας έχουμε μια πληρέστερη εικόνα», ενώ επισήμανε ότι η πολιτική ευθύνη έχει αναληφθεί. Και πρόσθεσε: «Ολα αυτά που είχατε πει και για εμένα προσωπικά κρίθηκαν στις εκλογές και εμένα με εξέλεξαν πρώτο βουλευτή στην εκλογική μου περιφέρεια».

Related posts

Σπίρτζης: Προτείνει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για κοινό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές

admin

6+2+1+2

admin

ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: «Η αρχειοθέτηση του σκανδάλου έχει και τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου»

admin

Κανέλλη: Η Ελλάδα γίνεται στόχος αντιποίνων με την εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

«Συνέδριο θέσεων» σε… συγκρουσιακή ατμόσφαιρα

admin

Ντόρα Μπακογιάννη: Διαφωνώ με τον Σαμαρά, αλλά δεν υπάρχει καμιά «βεντέτα»

admin

Μητσοτάκης: Δεν θα τάξουμε έργα-μακέτες στην προεκλογική περίοδο

admin

Ενισχύουν τα μπλόκα και ετοιμάζονται για την Αθήνα

admin