Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street μετά το πολυήμερο ράλι του Νοεμβρίου

«Ξεφούσκωσε» ελαφρά η

Wall Street

Σε κάθε περίπτωση ο συνολικός απολογισμός του Νοεμβρίου παραμένει ισχυρός, διατηρώντας έτσι τον τίτλο του πλέον κερδισμένου μήνα της χρονιάς.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε πτώση κατά 0,13% στις 34.945 μονάδες, ο S&P 500 μετά από συνεχείς διακυμάνσεις έκλεισε τελικά σε θετικό έδαφος στο 0,12% και τις 4.508 μονάδες, όπως και ο Nasdaq που ανέβηκε ελαφρά κατά 0,07% και τις 14.113 μονάδες.

Με το μήνα να βρίσκεται περίπου στο μέσο του, οι επιδόσεις για όλους τους δείκτες είναι λίαν εντυπωσιακές. Τα κέρδη του S&P φτάνουν το 7%, του Nasdaq αγγίζουν το 9% και του Dow ξεπερνούν το 5%.

Στις αγορές ομολόγων, οι αποδόσεις έχασαν έδαφος με την απόδοση του 10ετούς να χάνει 9 μονάδες στο 4,449% και του 30ετές να διολισθαίνει κατά 6 μονάδες στο 4,628%.

Με τη σημερινή διόρθωση η αμερικανική αγορά πήρε «ανάσα» από τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, τα οποία ήρθαν σε συνέχεια των θετικών μηνυμάτων από το μέτωπο του πληθωρισμού.

Η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση του δείκτη, όχι μόνο ενίσχυσε τη βεβαιότητα της αγοράς πως η Fed θα κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, αλλά φούντωσε τη συζήτηση από αναλυτές και traders για το χρονοδιάγραμμα που αφορά την έναρξη του καθοδικού κύκλου των επιτοκίων, πιθανότατα μέσα στο πρώτο μισό του έτους.

Είναι χαρακτηριστικό πως το εργαλείο FedWatch της CME δίνει στο 99,8%(!) τις πιθανότητες διατήρησης των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα, τον ερχόμενο μήνα.

Σε επίπεδο μετοχών, στις κερδισμένες της ημέρας ξεχώρισε η Macy’s μετά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου και η Advance Auto Parts μετά την αναβάθμιση της από την BofA.

Related posts

Φόρουμ Δελφών – Τσακλόγλου: Η αύξηση κατώτατου μισθού θα είναι γενναία και ρεαλιστική

admin

Ψάλτης: Η Alpha Bank καθίσταται και πάλι 100% ιδιωτική με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή πρώτης γραμμής

admin

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους κατοίκους 34 νησιών

admin

POS – Ταμειακές: Τέλος χρόνου για την διασύνδεση – Πέφτουν «καμπάνες» έως 20.000 ευρώ!

admin

Ρωσία-Σαουδική Αραβία: Πούτιν και Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν συζήτησαν για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

admin

Από το Rolex Daytona του Πολ Νιούμαν στα… αζήτητα – Γιατί τα μεταχειρισμένα ρολόγια πολυτελείας δεν «πουλάνε» πια

admin

Power Pass – Χρήστος Σταϊκούρας: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα έως τις 15 Ιουλίου

admin

Εξοχικές κατοικίες: Έως και 3 εκατ. Ευρωπαίοι θέλουν να αγοράσουν στην Ελλάδα, που κυμαίνονται οι τιμές

admin

ΔΕΔΔΗΕ: Ερχεται η μηνιαία καταμέτρηση στα ρολόγια ηλεκτρικής ενέργειας – 2 εκατ. μετρητές έχει καλύψει ήδη ο Διαχειριστής

admin