Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Σουντάνι: Οι επιθέσεις εναντίον διπλωματικών αποστολών στη χώρα βλάπτουν το Ιράκ

Οι επιθέσεις εναντίον διπλωματικών αποστολών “βλάπτουν το Ιράκ, τη σταθερότητα και την ασφάλειά του”, επεσήμανε σήμερα ο Ιρακινός πρωθυπουργός Σία αλ Σουντάνι ζητώντας από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας “να διώξει του δράστες” της επίθεσης με ρουκέτες εναντίον της αμερικανικής πρεσβεία στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη.

“Η στοχοθέτηση των διπλωματικών αποστολών είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη”, επεσήμανε, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

“Οι δυνάμεις ασφαλείας μας και οι κυβερνητικές υπηρεσίες (…) θα εξακολουθήσουν να προστατεύουν τις διπλωματικές αποστολές”, τόνισε ο Σουντάνι.

Ομοβροντία από ρουκέτες εκτοξεύθηκε σήμερα τα ξημερώματα εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης χωρίς να υπάρξουν τραυματίες ή υλικές ζημιές.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή που είναι η πρώτη εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα του Ιράκ από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν ένοπλες φιλοϊρανικές οργανώσεις άρχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον Αμερικανών στρατιωτών ή των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας κάλεσε την κυβέρνηση του Ιράκ “να κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει” το διπλωματικό προσωπικό και τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών, εκτιμώντας ότι η επίθεση έχει τη σφραγίδα “πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στο Ιράν”.

Οι φιλοϊρανικές οργανώσεις δικαιολογούν τις επιθέσεις τους επικαλούμενες τη στήριξη που παρέχει η Ουάσινγκτον στο Ισραήλ στον πόλεμο του εναντίον της Χαμάς. Σε αντίποινα το Πεντάγωνο έχει ήδη εξαπολύσει πολλά πλήγματα εναντίον μαχητών στο Ιράκ και τη Συρία που πρόσκεινται στο Ιράν.

Related posts

Βουλγαρία: Αυξήθηκαν κατά 73% τα κερδών του τραπεζικού συστήματος στο α’ 5μηνο

admin

Πούτιν: Η νίκη μου δείχνει πως η Ρωσία είχε δίκιο που επέλεξε το σημερινό της δρόμο

admin

Burberry: Άλμα 16% στις πωλήσεις το δ’ τρίμηνο καθώς η Κίνα ανακάμπτει

admin

O Τραμπ δηλώνει ότι “ανυπομονεί να καταθέσει” στη δίκη του για τα απόρρητα έγγραφα

admin

ΗΠΑ: Κίνδυνος νέου shutdown – Ακροδεξιοί τραμπικοί βουλευτές εκβιάζουν τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής

admin

Ζελένσκι: Οι “τρεις νίκες” που χρειάζεται η Ουκρανία στο διεθνές μέτωπο

admin

Ολλανδία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Παιδείας μετά τις καταγγελίες για “απρεπή συμπεριφορά”

admin

Amazon: Τεράστια αύξηση των καθαρών κερδών στο δ’ τρίμηνο – “Άλμα” 14% ο τζίρος

admin

Μ. Σχοινάς: Συνεργασία με τις αρχές για ενίσχυση της ασφάλειας γύρω από τις συναγωγές και τα εβραϊκά ιδρύματα

admin