Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό τάνκερ υπό αμερικανικές κυρώσεις παραμένει 10 ημέρες στα ανοικτά λιμανιού της Ινδίας – Τι θα κάνει το Ν. Δελχί;

Ρωσικό πετρελαιοφόρο στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ εξακολουθεί να πλέει περίπου 1.600 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Ινδίας όπου επρόκειτο να εκφορτώσει, καθώς το Νέο Δελχί αντιμετωπίζει δίλημμα για το εάν θα αφήσει το πλοίο να ελλιμενιστεί.

Όσο περισσότερο παραμένει μπλοκαρισμένο – και το πλοίο έχει πλέον “κολλήσει” στην τρέχουσα θέση του για περίπου 10 ημέρες – τόσο περισσότερο υπογραμμίζεται η πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ινδία καθώς επιδιώκει να εισάγει φθηνό ρωσικό αργό και ταυτόχρονα να αποφύγει τον κίνδυνο να καταστρέψει τους δεσμούς με τις ΗΠΑ, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Οποιαδήποτε ένδειξη ότι οι ΗΠΑ μπορούν να εμποδίσουν την ικανότητα της Ρωσίας να παραδίδει το δικό της πετρέλαιο θα ανησυχούσε το Κρεμλίνο, το οποίο έχει συγκεντρώσει έναν μεγάλο στόλο πλοίων για να υπερβαίνει τα εμπόδια που του θέτουν οι κυρώσεις της G7 μετά την έναρξη του πολέμου της κατά της Ουκρανίας.

Το NS Century, ένα Aframax με σημαία Λιβερίας που ανήκει στη Sovcomflot, ξεκίνησε το ταξίδι του από το Yeosu της Νότιας Κορέας στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης διαδρομών πλοίων. Τα φορτία Sokol, τα οποία φορτώνονται από το λιμάνι De-Kastri της ανατολικής Ρωσίας, έχουν συχνά μεταφερθεί από πλοίο σε πλοίο στα ανοιχτά του Yeosu.

Πριν σταματήσει, το πλοίο κατευθυνόταν προς το ινδικό λιμάνι Vadinar, όπου το κρατικό διυλιστήριο Indian Oil διαθέτει εγκαταστάσεις ελλιμενισμού και η Nayara Energy, η οποία έχει τη Rosneft ως τον μέτοχό με το μεγαλύτερο ποσοστό, διαθέτει διυλιστήριο.

Εκπρόσωπος της Nayara Energy ανέφερε ότι το φορτίο δεν ανήκε στο διυλιστήριο. Η Indian Oil δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο για το φορτίο ή την παράδοση. Η Γενική Διεύθυνση Ναυτιλίας της Ινδίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει οδηγίες από την κυβέρνηση σχετικά με το εάν θα επιτραπεί στο πλοίο να ξεφορτώσει το φορτίο του.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν πρόσφατα κυρώσεις σε πέντε πλοία για χρήση δυτικών υπηρεσιών για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου που κοστίζει περισσότερα από 60 δολάρια το βαρέλι, ανώτατο όριο τιμής που έχει επιβάλει η G7. Τα υποκείμενα σε κυρώσεις πλοία περιλαμβάνουν και το NS Century.

Related posts

Οι εξαγωγές της Κίνας προς τη Ρωσία συνέχισαν να αυξάνονται τον Απρίλιο – Υποχώρησαν οι εισαγωγές

admin

Ισραήλ: Στα 51 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου με τη Χαμάς

admin

Μπάιντεν: “Το Ισραήλ κάνει αυτά που ζητήσαμε για τη βοήθεια στη Γάζα”

admin

Μακρόν και Σολτς μεσολαβούν την Πέμπτη στο Κισινάου για τον τερματισμό της σύγκρουσης Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν

admin

“Απόβαση” γερμανικών εταιρειών στις Φιλιππίνες με επενδύσεις 4 δισ. δολαρίων

admin

Ο διοικητής των Ρώσων αλεξιπτωτιστών Τεπλίνσκι θα ηγηθεί ομάδας στρατού στην Ουκρανία

admin

BAE Systems: Προχωρά στην εξαγορά της Ball Corp έναντι $5,55 δισ

admin

Τζ. Πάουελ: Οι επιπτώσεις των αυξήσεων στα επιτόκια δεν έχουν φανεί ακόμη στον πληθωρισμό

admin

Στις ΗΠΑ ο Σουηδός πρωθυπουργός την Τετάρτη

admin