Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πληροφορίες ότι βρέθηκε η σορός του Ναβάλνι – Στο νεκροτομείο, γεμάτη μώλωπες και σημάδια

Εντοπίστηκε τελικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Novaya Gazeta Europe, η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το άψυχο σώμα του 47χρονου φέρεται να έχει μώλωπες και σημάδια από χρήση βίας που προκλήθηκαν όταν τον εξανάγκαζαν να βρίσκεται στο έδαφος ενώ υπέστη κάποιου είδους κρίση.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις από μέλος πληρώματος ασθενοφόρου κοντά στη σωφρονιστική αποικία όπου βρισκόταν έγκλειστος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και πολέμιος του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Κατά τις ίδιες πηγές, το σώμα του Ναβάλνι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της πόλης Σάλεκχαρντ υπό αστυνομική φύλαξη.

“Συνήθως τα πτώματα των ανθρώπων που πεθαίνουν στη φυλακή μεταφέρονται απευθείας στην ιατροδικαστική υπηρεσία, όμως σε αυτή την περίπτωση μεταφέρθηκε στο κλινικό νοσοκομείο για κάποιο λόγο”, είπε ο παραϊατρικός υπάλληλος, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας και πρόσθεσε ότι “ως έμπειρος νοσηλευτής, μπορώ να πω ότι τα τραύματα που περιέγραψαν όσοι τα είδαν φαινόταν να είναι από σπασμούς”.

“Εάν ένα άτομο έχει σπασμούς και άλλοι προσπαθούν να τον συγκρατήσουν αλλά οι σπασμοί είναι πολύ δυνατοί, τότε εμφανίζονται μώλωπες. Ίσως προσπάθησαν να τον αναζωογονήσουν και πιθανότατα πέθανε από καρδιακή ανακοπή, όμως κανείς δεν λέει τίποτα για το γιατί έπαθε καρδιακή ανακοπή”, σχολίασε ο νοσηλευτής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει γίνει ακόμη νεκροψία.

Την περασμένη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, η σωφρονιστική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο 47χρονος Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε μετά από περίπατο στον εξωτερικό χώρο της σωφρονιστικής αποικίας ΙΚ-3 στον Αρκτικό Κύκλο, περίπου 1.900 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας.

Συνελήφθη ακόμη και ο ιερέας που θα έκανε την κηδεία

Οι συνεργάτες και η νομική ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι καταγγέλλουν πως η μητέρα του δεν μπόρεσε να πάρει τη σορό του γιου της και κατηγορούν τις ρωσικές αρχές πως έκρυψαν σκόπιμα το πτώμα του 47χρονου πολιτικού και δικηγόρου, “προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη μίας ξεκάθαρης δολοφονίας”, όπως αναφέρουν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, όταν η μητέρα Λουντμίλα και ο δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι έφτασαν στην φυλακή που εκείνος κρατούνταν στον Αρκτικό Κύκλο, οι Αρχές τούς είπαν ότι η σορός του είχε μεταφερθεί στο νεκροτομείο στο Σάλεκχαρντ, μια πόλη που απείχε δύο ώρες με το αυτοκίνητο από τη φυλακή. Όταν επισκέφθηκαν το μοναδικό νεκροτομείο στο Σάλεκχαρντ, τους είπαν ότι δεν είχαν τη σορό, με την αιτιολογία ότι πρέπει να υποβληθεί και σε δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις, μίλησε στο BBC σημειώνοντας: “Προσπαθούν να καλύψουν ίχνη, γι’ αυτό δεν δίνουν τη σορό στην οικογένεια του και γι’ αυτό απλώς την κρύβουν από αυτούς. Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι δεν ήταν απλώς ένας θάνατος, αλλά μια δολοφονία”. Η ομάδα του Ναβάλνι καταγγέλλει ότι ο 47χρονος δολοφονήθηκε με εντολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

- The Toc

Related posts

Δύο άμαχοι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην ανατολική Ουκρανία

admin

ΟΗΕ: Συνεδριάζει την Παρασκευή το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Μεσανατολικό

admin

ΗΠΑ: “Δεν είχα επιλογή”, λέει ο πρόεδρος Μπάιντεν για την επέκταση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

admin

Τουρκία: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης άρρωστου Αμερικανού σπηλαιολόγου

admin

Ρωσία: Μέλη της ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ σκοτώθηκαν από επίθεση στο όχημά τους

admin

Κύπρος: Βούλησή μας η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

admin

Ικανοποίηση εκφράζει ο πρόεδρος Ζελένσκι για την μέχρι στιγμής πρόοδο της ουκρανικής αντεπίθεσης

admin

Τουρκία: “Να κηρύξουμε προστατευόμενες περιοχές στο Αιγαίο” ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση

admin

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικές επιθέσεις με drones στο Χάρκοβο και την Οδησσό

admin