Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Με μια γροθιά στην καρδιά “τέλειωσαν” τον Ναβάλνι, λέει ακτιβιστής

Πιθανή εκδοχή για το πώς πέθανε ο Αλεξέι Ναβάλνι στη σωφρονιστική αποικία “Πολικός Λύκος” εμφανίζεται να είναι ότι ο θάνατός του επήλθε μετά από μια γροθιά στην καρδιά. Πηγή από τις σκληρές φυλακές στη Σιβηρία υποστήριξε ότι ο Ναβάλνι εξουδετερώθηκε με αυτόν τον τρόπο που είναι μια παλιά τεχνική της διαβόητης KGB, της υπηρεσίας πληροφοριών των Σοβιετικών.

Στην αρχική ανακοίνωση για τον θάνατο του Ναβάλνι αναφερόταν ότι είχε αισθανθεί αδιαθεσία την ώρα του προαυλισμού συνεπεία της οποίας είχε καταρρεύσει. Αργότερα έγινε γνωστό ότι στο σώμα του βρέθηκαν μώλωπες και σημάδια. Μετά την πληροφορία για το χτύπημα με γροθιά, την τεχνική της KGB, τα στοιχεία συνδυάζονται και ένα σενάριο είναι να του έδωσε το καίριο χτύπημα κάποιος πράκτορας την ώρα που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο.

“Πρόκειται για μια παλιά μέθοδο των τμημάτων ειδικών δυνάμεων της KGB”

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Οσέτσκιν, Ρώσο εξόριστο και αγωνιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που μίλησε στους Times “πρόκειται για μια παλιά μέθοδο των τμημάτων ειδικών δυνάμεων της KGB. Εκπαίδευαν τους πράκτορές τους να σκοτώνουν με μια γροθιά στην καρδιά, στο κέντρο του σώματος. Ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα της KGB “.

Ο Οσέτσκιν, είναι ιδρυτής της ομάδας Gulagu.net που συγκεντρώνει μαρτυρίες από κρατούμενους και εργαζόμενους στις διαβόητες φυλακές της Ρωσίας. Υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες του προήλθαν από μια πηγή μέσα από την αρκτική αποικία ποινικών κρατουμένων όπου πέθανε ο Ναβάλνι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου. Και διευκρινίζει ότι η πηγή είναι εργαζόμενος στη σωφρονιστική αποικία.

Οι πληροφορίες αυτές συνειρμικά οδηγούν στη σκέψη ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν επί Σοβιετικής Ένωσης πράκτορας της KGB.

Από την πλευρά της οικογένειας, η χήρα του Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, υποστηρίζει ότι ο σύζυγός της δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok και ότι οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να καλύψουν τη δολοφονία αρνούμενοι να τους παραδώσουν τη σορό του πριν παρέλθουν δύο εβδομάδες.

- TheToc

Related posts

Κίνα: Ετήσια αύξηση 7,6% κατέγραψε η κατανάλωση φυσικού αερίου το 2023

admin

Γαλλία: Συνεχείς οι αναφορές των γαλλικών ΜΜΕ στο πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Πύλου

admin

Η Τουρκία αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό της για το 2024 κατά 150%

admin

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά έρευνες για τη Meta σχετικά με την προστασία ανηλίκων

admin

Εξοπλισμοί: Ο Σολτς θέλει παραγωγή “μεγάλης κλίμακας” στην Ευρώπη

admin

Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ανακοίνωσε από το Κίεβο ο Τριντό

admin

Μπορέλ: Ένας αποδυναμωμένος Πούτιν αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο

admin

Φον ντερ Λάιεν: Η Ουκρανία έχει ανάγκη από σταθερή, προβλέψιμη χρηματοδότηση το 2024 και μετά

admin

Πεσκόφ: Η Μόσχα δεν αποκλείει τη δημιουργία μιας “ουδέτερης ζώνης” σε ουκρανικά εδάφη

admin