Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο “επισκέπτης” οργάνωσε το μακελειό – Ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς με το αναπηρικό αμαξίδιο

Πολύπλευρη και πολυεπίπεδη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, πίσω από την οποία βρίσκεται ένα πρόσωπο που δρούσε παρασκηνιακά οργανώνοντας το φονικό χτύπημα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το πρόσωπο αυτό είναι ο Μοχάμεντ Ντέιφ, διοικητής της στρατιωτικής πτέρυγας της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το πραγματικό του όνομα είναι Μοχάμεντ Ιμπραήμ Αλ-Μάσρι, ενώ -κατά το ίδιο δημοσίευμα- φαίνεται να ζούσε από μικρό παιδί στην παρανομία.

Γεννήθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό Χαν Γιούνις, το 1965, ενώ ο θείος και ο πατέρας του είχαν πάρει μέρος στις επιδρομές της δεκαετίας του 1950 από ένοπλους Παλαιστίνιους.

Τη δεκαετία του ’80 την πέρασε -όπως και διάφορα μέλη της Χαμάς- στις φυλακές. Όσοι τον έχουν γνωρίσει μιλάνε για έναν άνθρωπο που δεν ενδιαφέρεται για τις εσωτερικές αντιπαλότητες των παλαιστινιακών φατριών, εξελίσσει όμως τις τακτικές του. Συγκρατούμενός του τον θυμάται να είναι επικεντρωμένος στα στρατιωτικά, έφτιαχνε σκίτσα για να διασκεδάζουν οι σύντροφοί του.

Ωστόσο, ο ίδιος πίστευε ανέκαθεν ότι μόνη λύση στη χρόνια διαμάχη Ισραήλ και Παλαιστίνης είναι η βία.

Ο Ντέιφ -όπως και άλλοι στη Χαμάς- θεωρεί τις Συμφωνίες του Όσλο, οι οποίες στα τέλη της δεκαετίας του 1990 υποσχέθηκαν μια ειρηνευτική διευθέτηση, ως προδοσία της παλαιστινιακής αντίστασης.

Το ψευδώνυμό του είναι “Ο Επισκέπτης”, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη της Χαμάς κάθε βράδυ μένουν και σε διαφορετικό σπίτι για να αποφύγουν τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών.

Mohammed Deif

Πριν από 20 χρόνια ο Ντέιφ χτυπήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή και έχασε το ένα χέρι του και το ένα πόδι του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντέιφ έχασε σε επίθεση του Ισραήλ τη σύζυγό του και τον 7χρονο γιο του.

Έκτοτε οργανώνει τις επιθέσεις του από το αναπηρικό αμαξίδιο. Η ικανότητά του να επιβιώνει από αμέτρητες απόπειρες δολοφονίας και να ξεγελά τον στρατό του Ισραήλ, ενώ διέταζε τη σφαγή αμάχων και στρατιωτών, τον έκανε κάτι σαν ήρωα μεταξύ πολλών Παλαιστινίων.

Το Ισραήλ τον θεωρεί υπεύθυνο για το θάνατο δεκάδων ανθρώπων σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας. Φαίνεται να ήταν ο ιθύνων νους πίσω από τις επιθέσεις του 1996, που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 50 αμάχους.

Ο ίδιος κατασκεύαζε και βόμβες, ενώ ήταν ο αρχιτέκτονας ενός δεκαετούς προγράμματος για τη διάνοιξη ενός δικτύου σηράγγων κάτω από τη Γάζα.

Το ηχητικό με το οποίο ο Ντέιφ καλεί σε μαζικό χτύπημα στο Ισραήλ

Ο Ντέιφ αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους Παλαιστίνιους εξτρεμιστές και διαμηνύει πως “δεν θα υπάρξει εκεχειρία” με το Ισραήλ, “μόνο αντίποινα”.

Ο ίδιος, μέσω ηχητικού μηνύματος, διέταξε εκατοντάδες τρομοκράτες της Χαμάς να περάσουν τα σύνορα και να εξαπολύσουν μια αιμοσταγή επίθεση στο Ισραήλ. Η φωνή του Ντέιφ ακούστηκε μέσω ραδιοκυμάτων: “Υπό το φως των συνεχιζόμενων εγκλημάτων κατά του λαού μας, υπό το φως του οργίου της κατοχής και της άρνησης των διεθνών νόμων και αποφάσεων, και υπό το φως της αμερικανικής και δυτικής υποστήριξης, αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά”.

“Για να καταλάβει ο εχθρός ότι δεν μπορεί πλέον να πανηγυρίζει χωρίς να λογοδοτεί”, πρόσθεσε ο Ντέιφ στο βίντεο όπου ο ίδιος παρέμεινε στη σκιά.

- TheTOC

Related posts

Goldman Sachs: Τον Ιούνιο η πρώτη μείωση της ΕΚΤ, αντί για τον Απρίλιο

admin

Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Θα διατηρήσουμε όχι τον πολιτικό, αλλά τον στρατιωτικό έλεγχο στη Γάζα και μετά τον πόλεμο

admin

Nike: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη, όχι όμως και τα έσοδα στο α’ τρίμηνο χρήσης

admin

Ζελένσκι και Ντούντα απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών Πολωνών από Ουκρανούς εθνικιστές στο Β’ Παγκόσμιο

admin

Ινδία: Aνακοίνωσε την ανακατάληψη του MV Ruen από τους σομαλούς πειρατές

admin

Γερμανία: Εμπιστοσύνη στην δημοκρατία, αλλά δυσπιστία για την κυβέρνηση εκφράζουν οι νέοι

admin

Η Αργεντινή απαγόρευσε τις εξαγωγές βοδινού κρέατος για 15 ημέρες μετά την υποτίμηση του πέσο

admin

Καναδάς: Ιδρύθηκε παγκόσμιο ταμείο για την προστασία της φύσης

admin

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από ουκρανικές επιθέσεις σε Ντονέτσκ και Ζαπορίζια

admin