Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πτήσεις πάνω από το 2019 για την Aegean

Ισχυρές επιδόσεις, υψηλότερες τόσο συγκριτικά με πέρυσι, όσο και με το 2019, έτος – ορόσημο για τα μεγέθη της, κατέγραψε το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου η Aegean, η οποία διατηρεί τη δυναμική του καλοκαιριού και τους επόμενους μήνες, με τη ζήτηση να παραμένει σε σταθερά υψηλά επίπεδα.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πορείας της, η αεροπορική προχώρησε στην επέκταση της συνεργασίας της με την Emirates για πτήσεις κοινού κωδικού, εντάσσοντας στη συμφωνία και το δρομολόγιο Αθήνα – Νέα Υόρκη (Νιούαρκ).

«Η φετινή σεζόν έχει πάει πάρα πολύ καλά από άποψη επιβατικής κίνησης. Το 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου έχουμε ξεπεράσει το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Βέβαια, ας λάβουμε υπόψη ότι το α’ τετράμηνο του 2022 οι αερομεταφορές ήταν ακόμη υπό την επήρεια της πανδημίας».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα μεγέθη της εταιρείας ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την επέκταση της συνεργασίας με την Emirates, είπε ότι η προσφορά/διαθεσιμότητα (capacity) θέσεων ήταν αυξημένη κατά 24%-25% σε σχέση με πέρυσι, με την επιβατική κίνηση να βρίσκεται στο συν 32% για το ίδιο διάστημα.

Σε σχέση με το 2019, την τελευταία προ πανδημική χρονιά, η αύξηση επιβατικής κίνησης και capacity βρισκόταν στο συν 3% μέχρι το τέλος Αυγούστου. «Έχουμε ξεπεράσει την καλύτερη προ πανδημική χρονιά και σε θέσεις και σε επιβατική κίνηση», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν ένα πολύ καλό καλοκαίρι, αλλά κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλές δυσκολίες επιχειρησιακές», προσέθεσε. Μάλιστα, όπως είπε η χρονιά διατηρεί τη δυναμική της και για τους επόμενους μήνες, τόσο για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, όσο και για τους χειμερινούς μήνες. «Ελπίζουμε να διατηρηθεί αυτή η δυναμική, αλλά είμαστε προσεκτικοί γιατί η αβεβαιότητα είναι χαρακτηριστικό του business. Εάν δεν έχουμε κάποια εξωτερική αρνητική επίδραση τα πράγματα δείχνουν θετικά για τις κρατήσεις».

Το νέο δρομολόγιο

Περαιτέρω ώθηση στο δίκτυο της Aegean αναμένεται ότι θα δώσει η επέκταση της συμφωνίας της εταιρείας με την Emirates για πτήσεις κοινού κωδικού με την προσθήκη του δρομολογίου Αθήνα – Νέα Υόρκη (Νιούαρκ). Μάλιστα, η νέα προσθήκη, η οποία καθιερώνει την Ελλάδα ως αυτόνομο τουριστικό προορισμό και όχι ως προορισμό transit (διέλευσης), όπως επεσήμανε ο Adnan Kazim, Chief Commercial Officer της Emiratesστο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης, καλλιεργεί νέες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, όχι μόνο για τους δύο προορισμούς, την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, αλλά και για επιπλέον αγορές στο δίκτυο των δύο αεροπορικών.

Μάλιστα, η ισχυρή ζήτηση που διαπιστώνεται για το δρομολόγιο Ντουμπάι – Αθήνα – Νέα Υόρκη που εκτελεί η Emirates καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου δημιουργεί προσδοκίες για περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από τη Μέση Ανατολή.

Η συνεργασία των δύο αεροπορικών μετρά έναν χρόνο και μέχρι σήμερα παρέχει σημαντικά οφέλη σε περισσότερους από 16.800 επιβάτες, με εκείνους της Emirates να έχουν πλέον τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μέσω Αθήνας σε προορισμούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο των δύο αεροπορικών εταιρειών. Αντίστοιχα, οι επιβάτες της Aegean θα έχουν πρόσβαση στις πτήσεις της Emirates μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης (Νιούαρκ).

«Πρόκειται για μία σημαντική στιγμή στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας. Το διάστημα που συνεργαζόμαστε γνωρίσαμε την Emirates, τη νοοτροπία της εταιρείας, την ποιότητα των ανθρώπων και των υπηρεσιών της. Πρέπει να πω ότι δεν εντυπωσιαστήκαμε από τις δεξιότητες και τις δυνατότητες των εργαζομένων στην εταιρεία, αλλά περισσότερο από τη σεμνότητα που τους χαρακτηρίζει και το πόσο επικεντρωμένοι στην επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων είναι. Είναι επικεντρωμένοι στη δουλειά και επιτυγχάνουν τους στόχους τους χωρίς “ηχηρές” ανακοινώσεις κι αυτό ήταν επίσης κάτι που ενίσχυσε την επιθυμία μας να συνεργαστούμε περισσότερο μαζί τους και να πάμε στο επόμενο στάδιο. Μοιραζόμαστε την ίδια δέσμευση απέναντι στον καταναλωτή και έχουμε την ίδια νοοτροπία. Η Emirates είναι ηγέτιδα αεροπορική εταιρεία όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα νούμερα, αλλά και σε ό,τι αφορά την προσφορά των υπηρεσιών και των προϊόντων», επεσήμανε ο Δ. Γερογιάννης.

Η συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ των δύο αεροπορικών προσφέρει στους επιβάτες της Emirates τη δυνατότητα να ταξιδεύουν -μέσω Αθήνας- σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά), Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, με ένα εισιτήριο και ενιαία πολιτική αποσκευών. Από την πλευρά της η Aegean παρέχει στους επιβάτες της τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την αυξημένη συνδεσιμότητα του δικτύου της Emirates προς διεθνείς προορισμούς μέσω του Ντουμπάι, διαθέτοντας πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Αθήνας, και πλέον διαθέτοντας πτήσεις Αθήνα – Νέα Υόρκη.

«Έχουμε κοινή νοοτροπία και κοινό όραμα με την Aegean. Είμαστε πολύ αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς. Ηδη η εταιρεία μετρά 27 χρόνια δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, από το 1996. Σήμερα έχουμε μεταφέρει σχεδόν 4,5 εκατ. ταξιδιώτες, απ’ όταν ξεκινήσαμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία, μεταξύ Ελλάδας και Νέας Υόρκης», τόνισε ο AdnanKazim.

Η Aegean υποστηρίζει αυτή τη συνεργασία προσφέροντας 17 εγχώριους προορισμούς και 53 επιπλέον σημεία στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή που επιχειρεί από τον κόμβο της στην Αθήνα, ενώ η Emirates με ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερους από 140 προορισμούς σε έξι ηπείρους σε όλο τον κόσμο από τον κόμβο της στο Ντουμπάι, με το συνδυασμένο δίκτυο να αριθμεί 200 προορισμούς ανά τον κόσμο. Μάλιστα, μέχρι στιγμής, το δρομολόγιο που έχει ξεχωρίσει λόγω της μεγάλης ζήτησης που καταγράφεται είναι το Τελ Αβίβ – Αθήνα – Νέα Υόρκη, με τη δυναμική από το Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή να ενισχύεται διαρκώς.

Σήμερα, η Aegean επιχειρεί σε 165 προορισμούς παγκοσμίως, πραγματοποιώντας 272 δρομολόγια σε 46 χώρες από τις 10 βάσεις που διαθέτει. Η εταιρεία έχει έναν στόλο από 76 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και τα ολοκαίνουργια Airbus A320 and A321 neo. Αναφερόμενοι στην ανάπτυξη της ελληνικής αεροπορικής, οι επιτελείς της επεσήμαναν ότι η εταιρεία φέτος, το 2023, έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο στην ιστορία της και τον χειμώνα αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω. «Το δίκτυο της Aegean φέτος είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε περισσότερους επιβάτες, υπερβαίνοντας ακόμη και το ρεκόρ του 2019, όταν είχαμε μεταφέρει 15 εκατ. Φέτος προσδοκούμε να μεταφέρουμε 15,3-15,4 εκατ. ταξιδιώτες», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το δρομολόγιο Ντουμπάι – Αθήνα – Νέα Υόρκη, το οποίο η Emirates διατηρεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι επιτελείς της εταιρείας διαπιστώνουν ισχυρή ζήτηση και για τους επόμενους μήνες, με αιχμή το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. «Δεν θα μπορούσε να είναι σε καλύτερα επίπεδα η ζήτηση. Κάποιους μήνες δεν είχαμε ελεύθερη ούτε μία θέση από το Ντουμπάι και τα αεροπλάνα για τη Νέα Υόρκη είναι πάντα σχεδόν γεμάτα. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει “υγιής” ζήτηση, ωστόσο, δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση με πέρυσι, καθώς πέρυσι προσπαθήσαμε να επαναφέρουμε το δίκτυό μας στα προ πανδημίας επίπεδα. Πάντως υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου». Ενδεικτικό της δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας είναι το γεγονός ότι το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου μετέφερε 14 εκατ. επιβάτες, 4 εκατ. περισσότερους από το 2022, όταν και η Emirates επανέφερε το 96% του δικτύου της.

Ερωτηθέντες για το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και για το εάν θα είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα άλλων αεροπορικών εταιρειών, οι επικεφαλής της Emirates τόνισαν ότι η τιμή των εισιτηρίων εξαρτάται από την προσφορά και τη ζήτηση, επισημαίνοντας ότι το κόστος είναι μεγαλύτερο κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής.

Η παρουσία της Emirates στην ελληνική αγορά ξεκίνησε το 1996. Τα τελευταία 27 χρόνια, η εταιρεία έχει προσφέρει τις μοναδικές της υπηρεσίες σε περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες στην ελληνική αγορά. Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία της με μόλις δύο αεροσκάφη το 1985, η Emirates είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική. Σε ό,τι αφορά τις συνέργειες που αναπτύσσει, σήμερα, η Emirates διατηρεί συνεργασία με 29 αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις κοινού κωδικού, ενώ απαριθμεί 117 συνεργάτες για πτήσεις interline και 11 συνεργάτες για σιδηροδρομικές μεταφορές σε περισσότερες από 100 χώρες.

Related posts

REDS: Την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου ενέκρινε η ΓΣ

admin

Ξεκινούν μελέτες κόστους-οφέλους για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου

admin

Εβδομήντα καταλύματα σε όλη την Ελλάδα μετρούν τα Aria Hotels

admin

Hellas Sat: Σε… τροχιά κατασκευής ο πέμπτος ελληνικός δορυφόρος

admin

Στην Aria Hotels το ξενοδοχείο Villa Selena στη Σύρο

admin

Η Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ στη Συμβουλευτική Επιτροπή του The Boardroom

admin

Alpha Services & Holdings: Δημοσιεύει το Πλαίσιο Βιώσιμων Χρηματοδοτήσεων

admin

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών ο Άλμπερτ Μπουρλά

admin

Συμφωνία για νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα υπέγραψε η Radisson Hotel

admin