Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ποροσένκο: Ο Πούτιν είναι σαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν – Το τέλος τους θα είναι ίδιο

Ο Πέτρο Ποροσένκο, σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Habertürk, είπε ότι ο θάνατος του Πριγκόζιν, του ηγέτη της Βάγκνερ, είναι άλλο ένα επιχείρημα για να μην πιστεύουμε τον Πούτιν και τις υποσχέσεις του, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.

“Αμέσως, όταν ακυρώθηκε το ταξίδι του Πριγκόζιν στη Μόσχα, είπα ότι θα του έδινα το πολύ δύο ή τρεις μήνες ζωής. Και δεν είχα καμία αμφιβολία για την τύχη του Πριγκόζιν. Είχε δύο επιλογές: να αντιμετωπίσει τη διεθνή δικαιοσύνη και να πάει στη φυλακή στη Χάγη, ή να σκοτωθεί”, είπε ο Ποροσένκο την Τετάρτη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.

“Αυτή είναι μια κατάσταση που δείχνει ότι οι ‘εγγυήσεις’ του Πούτιν δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Αυτό προσπαθώ να αποδείξω σε όσους από τους εταίρους μας ασκούν πίεση στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Πούτιν. Παρακαλώ μην εμπιστεύεστε τον Πούτιν”, είπε ο Ποροσένκο.

“Και η δεύτερη θέση: Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι τα χέρια του Πούτιν και τα χέρια του Πριγκόζιν είναι καλυμμένα με ουκρανικό αίμα. Θυμάμαι πώς ο Πριγκόζιν ξεκίνησε την επιχείρηση το 2014, όταν 20.000 μαχητές της Βάγκνερ στάθηκαν στις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ, σκότωσαν Ουκρανούς, έκαναν προβοκάτσιες Ήταν ένας πραγματικός ρωσικός στρατός. Και, πιθανότατα, η συντριβή του αεροπλάνου του Πριγκόζιν ήταν σκόπιμη. Είναι ακριβώς στο στυλ του Πούτιν. Απόλυτα σαν την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του MH17 το καλοκαίρι του 2014”, είπε ο Ποροσένκο.

“Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το μέλλον του Πούτιν – στην καλύτερη περίπτωση για αυτόν, θα είναι το Δικαστήριο της Χάγης. Στη χειρότερη περίπτωση, ο Πούτιν θα σκοτωθεί από μια άλλη ομάδα μέσα στο περιβάλλον του. Το επίπεδο της θερμοκρασίας, το επίπεδο των προβλημάτων, το επίπεδο του άγχους γύρω από τον Πούτιν σίγουρα αυξάνεται”, προβλέπει ο Ποροσένκο.

“Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω: Ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι συμμετείχε προσωπικά στη χρηματοδότηση του ομίλου Βάγκνερ. Αυτό είναι απόδειξη ότι ο Πούτιν είναι χορηγός της τρομοκρατίας. Υπάρχει διεθνής νομική ευθύνη για τους χορηγούς της τρομοκρατίας στον κόσμο. Και ο Πούτιν είναι ο νούμερο ένα εδώ Παρεμπιπτόντως, μοιάζει πολύ με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Και η αντίδραση του κόσμου θα είναι η ίδια. Και το τέλος του Πούτιν θα είναι το ίδιο”, είπε ο Ποροσένκο.

Related posts

ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε επί δύο εβδομάδες

admin

“Άλμα” άνω του 35% για τη MorphoSys, μετά τις αναφορές για πιθανή εξαγορά από τη Novartis

admin

Kashkari (Fed) για τις αυξήσεις επιτοκίων: Δεν είμαι έτοιμος να πω ότι τελειώσαμε

admin

ΗΠΑ: Μικρή βελτίωση του δείκτη PMI για τις υπηρεσίες στο τέλος του 2023

admin

Κίνα: Ο πρωθυπουργός Λι Τσιάνγκ επέκρινε τον προστατευτισμό της Ευρώπης

admin

Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι δεν γνωρίζει για την υγεία του Καντίροφ

admin

Γαλλία: Άνδρας με “σοβαρή υποθερμία” εντοπίστηκε στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Ορλί

admin

Δανία: Ένας άνδρας συνελήφθη μετά την εκκένωση αεροδρομίου λόγω απειλής για βόμβα

admin

Δεκάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ιορδανία

admin