Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Μισοί εντός, μισοί εκτός

Η εικόνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατά την έναρξη της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή οπτικοποίησε την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης –δείχνοντας τι θα συμβεί αν (ή, όπως πάει, όταν) η ομάδα «6 6» αποχωρήσει. Οι μοναδικοί βουλευτές που βρέθηκαν στα έδρανα ήταν νεοπροεδρικοί, και μάλιστα με απουσίες κεντρικών προσώπων. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της ομιλίας του Σωκράτη Φάμελλου μπήκε στην αίθουσα ο Παύλος Πολάκης. Διασχίζοντας τον διάδρομο για να καθίσει δίπλα στον Χρήστο Γιαννούλη έριξε ένα παρατεταμένο βλέμμα προς τη Θεανώ Φωτίου, τη μοναδική εκ της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που ήταν παρούσα στην αίθουσα.

Βολική χωροταξία

Θυμάστε τον χαμό που είχε γίνει στη Βουλή με τη χωροταξία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε διαμορφωθεί ένα «πέταλο» στα ορεινά, αποκομμένο από τους υπόλοιπους; Ε, να που τελικά αυτή η διάσταση ανάμεσα στους μεν και στους δε ήταν και κάτι σαν προοικονομία: οι σαραντάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ, που συνήθιζαν τους προηγούμενους μήνες να κάθονται εκεί και το άφησαν χθες άδειο, μπορεί και να βρήκαν στέγη στην Ολομέλεια.

Δημόσιες σχέσεις

Οσο οι αρχηγοί μιλούσαν στην Ολομέλεια, έξω από την αίθουσα ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δημόσιες σχέσεις: πήγε στο Εντευκτήριο για καφέ με τον Γιώργο Καραμέρο και τη Θεοδώρα Τζάκρη, αντάλλαξε χειραψία με βουλευτές της ΝΔ και με όλους τους υπόλοιπους παρισταμένους, συνομίλησε με τον κύριο Βαγγέλη στο περίπτερο, πέρασε από το καφενείο για μια κουβέντα με τον Παύλο Πολάκη και τον Ευάγγελο Αποστολάκη – και ήταν γενικά χαμογελαστός. Στη γλώσσα της επικοινωνίας, αυτό λέγεται damage control λίγο πριν από την κρίση.

Αλλοι χαμογελούν πια

Πάντως η αλλαγή «διαβάζεται» στον αέρα: η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι χαμογελαστή, τα μέλη της χαμογελούν και σφίγγουν χέρια, ενώ η παρουσία τους στο κτίριο είναι συχνότερη από αυτήν που συνηθιζόταν ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν. Αντιθέτως, με δεδομένες τις χθεσινές απουσίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζονταν στο καφενείο και συνομιλούσαν κυρίως μεταξύ τους. Σε ύφος ταιριαστό με την κατάσταση του κόμματος, που σχολιάστηκε (απρεπώς, κατά τους ίδιους) και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Related posts

Συνέδριο Economist – Χατζηδάκης: Οι 6 άξονες της οικονομικής πολιτικής στη νέα τετραετία

admin

Ανοικτός διάδρομος για τα F-35 στην Ελλάδα

admin

Δεν… απλώνεται η κυβέρνηση με τους αγρότες και μένει στα μέτρα-ψίχουλα – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

admin

«Πες την αλήθεια ήταν ξύλινο» – Ο Κασσελάκης σπάει… αυγά στο Tik Tok

admin

Μητσοτάκης: Ούτε βήμα πίσω στην προστασία των συνόρων

admin

Γεροβασίλη: Το 112 ήχησε… στην κυβέρνηση και εκκενώθηκε το Μαξίμου: Αναζητείται ο πρωθυπουργός

admin

Τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ

admin

Το «ευχαριστώ» Τσαβούσογλου στην Ελλάδα και η αγκαλιά με τον Δένδια – Κάτι αλλάζει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

admin

Ανδρέας Πάτσης: Στην δικαιοσύνη οι φάκελοι της επιτροπής Πόθεν Εσχες

admin