Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Κάνει πίσω ο Ανδρουλάκης – Δεν πάει σε εκλογές ενώ το είχε σχεδόν αποφασίσει

Ισχυρά μποφόρ πνέουν στην Χαριλάου Τρικούπη με το κύμα αμφισβήτησης να μην έχει καμφθεί. Στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως αποδέχεται την κριτική αλλά εξέφρασε και ένα παράπονο προς όσους τον αμφισβητούν.

«Άλλο να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών» το «καρφί» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που ήταν έτοιμος να «σηκώσει το γάντι» και να πάει σε εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας όμως φέρεται να κάνει πίσω αν και χθες δήλωνε έτοιμος να αξιολογηθεί.

Δεν «σήκωσε το γάντι» ο Νίκος Ανδρουλάκης σε όσους ζητούν προσφυγή στη βάση του κόμματος

«Το κόμμα είχε αρρυθμίες, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κ.Ο του κόμματος αναφερόμενος στο μήνυμα της ευρωκάλπης. Όσον αφορά το αν και πότε θα στηθούν κάλπες οι αποφάσεις μετατέθηκαν για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος του μηνός. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί ο οδικός χάρτης για την εκλογή ηγεσίας και το πολιτικό σχέδιο δράσης του κόμματος προς τις εθνικές εκλογές.

Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

«Πετύχαμε τη σταδιακή άνοδο της παράταξης»

Υπερασπίστηκε τις πολιτικές αποφάσεις που πάρθηκαν λέγοντας πως όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν όλα με σοβαρότητα και προσπάθεια προκειμένου «να έχουμε καθαρό στίγμα». Μάλιστα συμπλήρωσε ότι το ποσοστό των ευρωεκλογών «είναι δικό μας και δεν το χρωστάμε σε κανέναν μιντιάρχη ή ολιγάρχη».

Πιο αναλυτικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι, όταν ανέλαβε την προεδρία το ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε μια πορεία «πετυχαίνοντας τη σταδιακή άνοδο της παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη αυτονομία προγράμματος και πολιτικής ισχύος. Αναλαμβάνοντας την ηγεσία δεσμεύτηκα για πολιτική αυτονομία, ανανέωση και προοπτική. Τα έχουμε και τα τρία, αρκεί να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο».

Υπεραμύνθηκε των πολιτικών επιλογών του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Τα «καρφιά» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκαν στο σημείο που είπε πως «υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το Κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό» με τον ίδιο να απαντά: «Πώς λοιπόν ήμασταν πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους; Εμείς πήραμε 31%, η Νέα Δημοκρατία 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8%. Άρα, οι κεντρικές πολιτικές μας επιλογές όχι μόνο δεν τραυμάτισαν τη θέση της παράταξης στο πολιτικό σύστημα, αλλά την ενίσχυσαν».

Αναγνώρισε  δύο προβλήματα: Τα μεγάλα αστικά κέντρα και τον κόσμο εκτός των τειχών. «Στα μεγάλα αστικά κέντρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει στρατηγική», είπε και πρόσθεσε πως το κόμμα «πρέπει να ξαναμιλήσει στην καρδιά και την ψυχή στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές, χωρίς να ονοματίσει όμως πρόσωπα, κατά όσων βουλευτών και στελεχών δεν στήριξαν κεντρικές αποφάσεις του κόμματος.

Related posts

Σκόπια στην ομίχλη

admin

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου

admin

Κεραμέως: Έρχονται 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

admin

Deja vu κρίσης χρέους α λα 2008 από Παρίσι, Ρώμη

admin

ΣΥΡΙΖΑ στον Ανδρουλάκη: Του ευχόμαστε να συνεχίσει τα όνειρα για τη δεύτερη θέση. Τζάμπα είναι, άλλωστε

admin

Τήλος: Ενα νησί με «πράσινες» πρωτιές

admin

Νέο διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στην Αγκυρα μετά το τουρκικό μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο

admin

Προειδοποιήσεις στα Σκόπια και από το ΝΑΤΟ

admin

«Σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα» – Νέα «πυρά» Σαμαρά στον Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα

admin