Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιοι ηγέτες προσφέρουν στήριξη στην Ουκρανία με αφορμή την επέτειο της ρωσικής εισβολής

Οι ηγέτες της Δύσης εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Ουκρανία κατά τη δεύτερη επέτειο της πλήρους εισβολής της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν

“Ο γενναίος λαός της Ουκρανίας συνεχίζει να αγωνίζεται, αλύγιστος ως προς την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί την ελευθερία και το μέλλον του. Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο, μεγαλύτερο και πιο ενωμένο από ποτέ.

“Και ο άνευ προηγουμένου παγκόσμιος συνασπισμός 50 εθνών για την υποστήριξη της Ουκρανίας, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, παραμένει δεσμευμένος στην παροχή κρίσιμης βοήθειας στην Ουκρανία και στην απόδοση ευθυνών στη Ρωσία για την επιθετικότητά της.

“Ο αμερικανικός λαός και οι λαοί σε όλο τον κόσμο κατανοούν ότι το διακύβευμα αυτού του αγώνα εκτείνεται πολύ πέρα από την Ουκρανία”.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου

“Ευχαριστώ τους Ουκρανούς για τον ακούραστο αγώνα τους για την ελευθερία και για την προστασία της ειρήνης και στη Μολδαβία. Σε αυτά τα δύο χρόνια, ο ελεύθερος κόσμος επέδειξε πρωτοφανή αλληλεγγύη, ωστόσο ο πόλεμος συνεχίζεται- η υποστήριξή μας πρέπει να αντέξει σθεναρά”.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι

“Αυτό το μέρος είναι το σύμβολο της αποτυχίας της Μόσχας, αυτό το μέρος είναι το σύμβολο της ουκρανικής υπερηφάνειας… Αυτή η γη είναι ένα κομμάτι της πατρίδας μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την υπερασπιστούμε”. (Μιλώντας στο αεροδρόμιο Hostomel, κοντά στο Κίεβο)

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ

“Δύο χρόνια ουκρανικού ηρωισμού. Δύο χρόνια ρωσικής βαρβαρότητας. Δύο χρόνια ντροπής όσων παραμένουν αδιάφοροι”.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

“Περισσότερο από ποτέ, στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας. Σε οικονομικό, στρατιωτικό και ηθικό επίπεδο. Μέχρι η χώρα να απελευθερωθεί οριστικά”.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ

“Πρέπει να αναζωπυρώσουμε την αποφασιστικότητά μας… σε αυτή τη ζοφερή επέτειο. Είναι η στιγμή να δείξουμε ότι η τυραννία δεν θα θριαμβεύσει ποτέ και να πούμε για άλλη μια φορά ότι θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας σήμερα και αύριο.

“Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για όσο χρειαστεί, μέχρι να υπερισχύσουμε”.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα 

“Στηρίξαμε, στηρίζουμε και θα στηρίζουμε την Ουκρανία στον αγώνα της για ελευθερία! Σήμερα, η στήριξη αυτή εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά αναγκαία. Ανεξάρτητα από την πολεμική κόπωση. Ο ελεύθερος κόσμος δεν μπορεί να επιτρέψει στον Πούτιν και τη Ρωσία να θριαμβεύσουν”.

Ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσολάκου

“Μνημονεύοντας σήμερα τα 2 χρόνια από τον επιθετικό πόλεμο [της Ρωσίας] κατά της Ουκρανίας. Στεκόμαστε ενωμένοι και σε πλήρη αλληλεγγύη με την [Ουκρανία], μέχρι να επιτύχει τη νίκη και μια δίκαιη ειρήνη”.

Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς 

“Η Ουκρανία στέκεται όρθια επειδή η Ουκρανία είναι ισχυρή και θαρραλέα και επειδή έχει φίλους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μεταξύ των φίλων της – σήμερα και στο κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον”.

Η πρόεδρος της Σλοβακίας Ζουζάνα Καπούτοβα

“Η Ουκρανία εξακολουθεί να στέκεται στο ύψος της, υπερασπιζόμενη τον λαό της, τις κοινές μας αξίες και την τάξη που βασίζεται σε κανόνες. Και εμείς είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας”.

Related posts

Πρωθυπουργός Εσθονίας: Οι ζημιές σε αγωγό αερίου στη Βαλτική και σε δύο καλώδια τηλεπικοινωνιών συνδέονται

admin

Ρωσία: Ανασύρθηκαν οι σοροί των 10 θυμάτων από τη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε τον Πριγκόζιν

admin

Χιλή: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί στις πυρκαγιές

admin

Οι Ρώσοι που έχουν επιβεβαιωμένα σκοτωθεί στην Ουκρανία ξεπέρασαν τις 33.000

admin

Τυνησία: Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που μαίνονταν σε διάφορες περιοχές

admin

Αυξημένο το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωεκλογές του 2024, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο του Κοινοβουλίου

admin

Φινλανδία: Σκληραίνει τη μεταναστευτική της πολιτική η νέα κυβέρνηση

admin

Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ

admin

Βραζιλία: Τρεις γιατροί δολοφονήθηκαν σε μπαρ από ενόπλους – Υπόνοιες για πολιτικό έγκλημα εκφράζουν οι αρχές

admin