Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος για Ισραήλ και Ουκρανία: “Ο πόλεμος αποτελεί καταστροφή της ανθρώπινης αδελφοσύνης, σταματήστε, αδέλφια”

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος σήμερα στους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή. Πιο αναλυτικά, ο ποντίφικας υπογράμμισε:

“Παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη. Εκφράζω τον ιδιαίτερο πόνο και την ανησυχία μου, προσεύχομαι και είμαι στο πλευρό των ομήρων, των θυμάτων και των οικογενειών τους. Σκέφτομαι την σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση στην Γάζα. Με πληγώνει το ότι, τις περασμένες ημέρες επλήγησαν το αγγλικανικό νοσοκομείο και η ελληνορθόδοξη ενορία. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου για την απελευθέρωση των ομήρων. Ο πόλεμος αποτελεί πάντα μια ήττα, αναφέρομαι και στην Ουκρανία. Ο πόλεμος αποτελεί καταστροφή της ανθρώπινης αδελφοσύνης, σταματήστε, αδέλφια”.

Ο πάπας Φραγκίσκος πρόσθεσε ότι η επόμενη Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, για την Καθολική Εκκλησία θα είναι ημέρα νηστείας, μετάνοιας και προσευχής, υπέρ της ειρήνης.

Στις 6 το απόγευμα, στον ‘Αγιο Πέτρο, θα πραγματοποιηθεί προσευχή, η οποία θα είναι και έκκληση για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Related posts

ΗΠΑ: Αιφνιδίασαν ευχάριστα τα τελευταία στοιχεία για το ΑΕΠ, στο 2% η ανάπτυξη

admin

Ισημερινός: Δέκα νεκροί από επίθεση ενόπλων στην Γουαγιακίλ

admin

ΗΠΑ: Συλλαμβάνεται ξανά πρώην πληροφοριοδότης του FBI – Είπε ψέματα για τον Χάντερ Μπάιντεν και τον πατέρα του, τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν

admin

Το κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό κάνει άνοιγμα στη Δυτική Αφρική

admin

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ είναι αντίθετες στον επ’ αόριστον σφετερισμό του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας,

admin

Ιταλία: Έξι οι νεκροί από την κακοκαιρία στη χώρα, δύο οι αγνοούμενοι

admin

Γερμανία: Συνεχίζονται οι απεργίες στα αεροδρόμια – Ακυρώνονται εκατοντάδες πτήσεις

admin

Η Βαρσοβία παρατείνει και αυτή μετά την Πράγα ως τις 22 Νοεμβρίου τους ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβακία

admin

O ΟΗΕ ζητεί την άμεση απελευθέρωση των ομήρων στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

admin