Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο CEO της United καταρτίζει πλάνο για τον στόλο της εταιρείας χωρίς να υπολογίζει στα 737 MAX 10 της Boeing

Ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines, Σκοτ ​​Κίρμπι, δήλωσε σε συνέντευξη στο CNBC την Τετάρτη ότι η εταιρεία επρόκειτο να κατασκευάσει ένα πλάνο για τον στόλο της, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει τα τζετ 737 MAX 10 της Boeing, επικαλούμενος καθυστερήσεις στην παράδοση.

Στην καλύτερη περίπτωση, οι παραδόσεις MAX 10 είναι πέντε χρόνια πίσω από την αρχική ημερομηνία παράδοσής τους, πρόσθεσε ο Κίρμπι. Η United το 2021 έκανε παραγγελίες για 150 MAX 10.

“Νομίζω ότι η καθήλωση των MAX 9 είναι πιθανώς το κερασάκι στην τούρτα”, είπε ο Κίρμπι σε μια συνέντευξη στο Squawk Box του CNBC την Τρίτη.

Η United προειδοποίησε την Τρίτη για ένα χτύπημα αναφορικά με το πρώτο της τρίμηνο, καθώς ολόκληρος ο στόλος των Boeing 737 MAX 9 της καθηλώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) καθήλωσε επ’ αόριστον τα τζετ ΜAX 9 της Boeing για ελέγχους ασφαλείας, αφού ένα πάνελ καμπίνας αεροπλάνου της Alaska Airlines ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης στις 5 Ιανουαρίου.

Οι παρατηρήσεις του Κίρμπι ρίχνουν στο τραπέζι την πιθανότητα η United να ακυρώσει παραγγελίες για τα MAX 10, αν και στην πράξη οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες σπάνια ακυρώνουν οριστικά και τείνουν να ταχυδακτυλουργούν τα βιβλία παραγγελιών τους.

Η Boeing δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η United έχει ήδη ουσιαστικά αναστείλει μια παραγγελία για μεγαλύτερα αεροσκάφη Airbus A350 μέσω επαναλαμβανόμενων αναβολών.

Ωστόσο, στελέχη του κλάδου λένε ότι το να γυρίσει την πλάτη της η United στο μεγαλύτερο μοντέλο μονού διαδρόμου της Boeing, θα αποτελούσε σοβαρή οπισθοδρόμηση για την Boeing και θα αυξήσει την πίεση στην Airbus να αυξήσει την παραγωγή του A321neo που είχε εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό.

Η Airbus δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Είναι επίσης το πρώτο συγκεκριμένο σημάδι ότι τα δεινά της Boeing με το MAX 9 έχουν αποδυναμώσει τη θέση της στο μεγαλύτερο σημείο αναφοράς MAX 10, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των μελλοντικών εσόδων της. Οι ανησυχίες σχετικά με το MAX-9 έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν θα μπορούσε να καθυστερήσει την έγκριση και την παράδοση του MAX 10, του μεγαλύτερου τζετ από την οικογένεια MAX.

Η Boeing δήλωσε ότι αναμένει ότι το MAX 10 θα πιστοποιηθεί το 2024. Ωστόσο, η FAA δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια σχετικά με το θέμα.

Η United, η οποία αναγκάστηκε να καθηλώσει 79 τζετ για τα οποία είχε πουλήσει θέσεις, είναι “εξοργισμένη” με έναν προμηθευτή με τον οποίο έχει εταιρικές ρίζες, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η εταιρεία, ωστόσο, προέβλεψε ένα αισιόδοξο κέρδος για το 2024 παρά τον αντίκτυπο από τη γείωση, στέλνοντας τις μετοχές της ανοδικά 6,8% στις προκαταρκτικές συναλλαγές την Τρίτη.

Ο κύριος πελάτης της Boeing της Ryanair, δια στόματος του CEO Μάικλ Ο’Λίρι, δήλωσε πρόσφατα ότι δεν ήταν σίγουρη ότι το MAX 10 θα πιστοποιηθεί πριν από το 2025. Η αεροπορική εταιρεία είχε παραγγείλει 150 MAX 10.

Related posts

Ταϊβάν: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από το σεισμό των 7,4 ρίχτερ, εκατοντάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι

admin

Μεξικανός πρόεδρος: “Αυτογκόλ” η εκλογή του Μιλέι ως νέου προέδρου της Αργεντινής

admin

Βρετανικά ΜΜΕ “αδειάζουν” τον Σούνακ για το διπλωματικό φάουλ: “Μήπως έχει χάσει τα μυαλά του;”

admin

Πρόστιμο-μαμούθ $355 εκατ. στον Τραμπ για παραποίηση στοιχείων

admin

Κύπρος: Ανακοινώθηκε το πρώτο θύμα θερμοπληξίας

admin

Συμφωνία των πρέσβεων της ΕΕ για τις εισαγωγές των ουκρανικών προϊόντων

admin

Το Ισραήλ αναμένει περισσότερα από το Κατάρ για τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα

admin

Ουκρανία: Η SBU λέει ότι απέτρεψε απόπειρα Ρώσων χάκερ να διεισδύσουν στο δίκτυο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

admin

Πέντε νεκροί στη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου της Γουιάνας

admin