Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανικά ΜΜΕ “αδειάζουν” τον Σούνακ για το διπλωματικό φάουλ: “Μήπως έχει χάσει τα μυαλά του;”

Έντονη κριτική ασκούν βρετανικά ΜΜΕ στον Ρίσι Σούνακ για το “διπλωματικό φάουλ” να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, “θέτοντας τη Βρετανία απέναντι σε μια χώρα φίλη και εταίρο”, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά. 

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του Sky News “Has Sunak lost his (Elgin) marbles?”, με την ιδιωματική φράση “to loose one’s marbles” που σημαίνει “χάνω τα μυαλά μου”, να κάνει λογοπαίγνιο με τα Ελγίνεια και το αποτέλεσμα να σχολιάζει δηκτικά τη συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού. 

Η εφημερίδα Telegraph παρουσιάζει το διπλωματικό φάουλ από πλευράς βρετανικής κυβέρνησης σημειώνοντας ωστόσο ότι υπήρχε άτυπη συμφωνία να μην υπάρξει δημόσια τοποθέτηση από την ελληνική πλευρά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Πηγές από το Συντηρητικό κόμμα που επικαλείται η εφημερίδα Guardian λένε ότι “κατέστη αδύνατο να προχωρήσει η συνάντηση”. Η αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού προς τη δημοσιογράφο του BBC “αν σας έλεγα να κόψουμε τη Μόνα Λίζα στη μέση, πιστεύετε ότι το κοινό σας θα απολάμβανε την ομορφιά του πίνακα;” φαίνεται ότι προκάλεσε την αντίδραση του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο Ρίσι Σούνακ κατηγορείται ότι ακύρωσε τη συνάντηση για να αποφύγει τη συζήτηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, είναι η διαπίστωση του καναλιού ITV.

Ακυρώνοντας τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Ρίσι Σούνακ “ντροπιάζει” τη Βρετανία και δείχνει πόσο αδύναμος ηγέτης είναι, σχολίασε ο πολιτικός αναλυτής Μάθιου Στάντλεν.

Εργατικοί: “Ο Σούνακ δεν μπορεί να ασκήσει σοβαρή ηγεσία”

Οι Εργατικοί εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση για τον Σούνακ: “Εάν ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να συναντηθεί με έναν Ευρωπαίο σύμμαχο με τον οποίο η Βρετανία έχει σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς, αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη ότι δεν είναι σε θέση να ασκήσει τη σοβαρή οικονομική ηγεσία που απαιτεί η χώρα μας. Το Εργατικό Κόμμα του Κέιρ Στάρμερ είναι έτοιμο”. Η παραπάνω δήλωση του εκπροσώπου των Εργατικών τοπ

“Έκπληκτος” που η αιτία της ακύρωσης της συνάντησης Μητσοτάκη – Σούνακ είναι το ζήτημα των “Ελγίνειων Μαρμάρων” δήλωσε το στέλεχος των Εργατικών Άλεξ Νόρις. Μιλώντας στο Sky News είπε ότι είναι “περιττό η κυβέρνησή μας να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο”.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου του Sky News μήπως η ακύρωση έγινε επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε πρώτα με τον ηγέτη των Εργατικών Κέιρ Στάρμερ, ο Νόρις απάντησε “αν αυτός είναι ο λόγος, τότε είναι κάτι πρωτοφανές” και πρόσθεσε ότι “το σκεπτικό ότι ο Ρίσι Σούνακ δεν ήθελε να συζητήσει το θέμα [σ.σ. των Ελγίνειων Μαρμάρων], εκτιμώ ότι είναι αρκετά αδύναμο”. Ο Άλεξ Νόρις υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ένας “τεράστιος στρατηγικός σύμμαχος” του Ηνωμένου Βασιλείου στο θέμα της μετανάστευσης. Φυσικά, θα πρέπει να συναντά τον πρωθυπουργό όταν βρίσκεται στη χώρα μας”.

Related posts

Εκλογές στη Φινλανδία: Ο Πέκα Χααβίστο παραδέχτηκε την ήττα του, ο Αλεξάντερ Στουμπ είναι ο επόμενος πρόεδρος

admin

ΗΠΑ: Χιόνι μετά δύο χρόνια αναμένεται να δει το Σαββατοκύριακο η Πόλη της Νέας Υόρκης

admin

Γιατί ξένοι εργαζόμενοι γυρίζουν την πλάτη στη Γερμανία;

admin

Οι ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν στο Ισραήλ: Η μελλοντική προβλήτα στη Γάζα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη χερσαία μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

admin

Η ΕΕ δεσμεύει τα έσοδα από παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας για μελλοντική στήριξη της Ουκρανίας

admin

Ο Ερντογάν καταδίκασε τον ισραηλινό “φανατισμό” – Η Άγκυρα είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο εγγυητή

admin

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος θα αναλάβει ξανά ορισμένα δημόσια καθήκοντά του – Αισιόδοξοι οι γιατροί

admin

Merck: Εξαγοράζει την Caraway έναντι 610 εκατ. δολ.

admin

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία αντάλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου

admin