Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρώσος αντιφρονών Καρά-Μουρζά μεταφέρθηκε σε κελί απομόνωσης σε νέα φυλακή στη Σιβηρία

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός Βλαντίμιρ Καρά-Μουρζά μεταφέρθηκε σε νέα αποικία κρατουμένων στην περιοχή Ομσκ της Σιβηρίας και τέθηκε σε απομόνωση για τέσσερις μήνες, σύμφωνα με επιστολή που έγραψε στη δικηγόρο του.

Ο Καρά-Μουρζά ανέφερε στην επιστολή, που δημοσιοποιήθηκε από τη σύζυγό του Γεβγκένια σήμερα, ότι η κίνηση αυτή είναι τιμωρία επειδή δεν σηκώθηκε όρθιος όταν του έδωσε σχετική εντολή ένας φρουρός, κάτι που οι αρχές, σύμφωνα με τον ίδιο, θεώρησαν “κακόβουλη παράβαση”.

Ο Καρά-Μουρζά δήλωσε ότι εστάλη σε ένα είδος κελιού ‘τιμωρίας’ που είναι γνωστό με το ρωσικό ακρωνύμιο EPKT και είναι η αυστηρότερη μορφή απομόνωσης από τους άλλους κρατουμένους. Ο Καρά-Μουρζά σχολίασε ειρωνικά πως ο στόχος της μεταφοράς του ήταν να καταλάβει ότι “η ζωή δεν είναι σαν μέλι”.

Ο Καρά-Μουρζά καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών πέρυσι τον Απρίλιο για προδοσία και άλλες κατηγορίες τις οποίες αρνείται, συγκρίνοντας την υπόθεση σε βάρος του με τις δίκες-παρωδία του σταλινικού καθεστώτος.

Ήταν η πιο σκληρή ποινή που επιβάλλεται σε πολιτικό της αντιπολίτευσης μετά την έναρξη του πολέμου. Ο πιο γνωστός επικριτής του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, ήταν ήδη στη φυλακή την περίοδο της εισβολής και έκτοτε η ποινή του παρατάθηκε κατά 19 χρόνια σε πάνω από τρεις δεκαετίες για νέες κατηγορίες που σχετίζονται με “εξτρεμισμό”.

Ο Καρά-Μουρζά πάσχει από νευρολογική διαταραχή αφού επιβίωσε από δύο απόπειρες δηλητηριασμού του και η σύζυγός του Γεβγκένια έχει εκφράσει φόβους για τη ζωή του στη φυλακή. Τη Δευτέρα, η ίδια έκανε γνωστό ότι ο Καρά-Μουρζά μεταφέρθηκε χωρίς εξήγηση από την προηγούμενη φυλακή του.

Ο Καρά-Μουρζά έγραψε ότι η νέα αποικία κρατουμένων, η IK-7, δεν απέχει πολύ με το αυτοκίνητο από την προηγούμενη στην πόλη Ομσκ.

“Τα πάντα είναι εντάξει με μένα – Έχω ρούχα, παπούτσια, είμαι ταϊσμένος και ζεστός, οι άνθρωποι εδώ είναι όλοι μια χαρά”, δήλωσε. Πρόσθεσε ότι αναμένει να μεταφερθεί πίσω σε τέσσερις μήνες.

Ο Καρά-Μουρζά είναι Ρώσος και Βρετανός υπήκοος και ήταν στενός συνεργάτης του αντιπολιτευόμενου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ, που δολοφονήθηκε στο κέντρο της Μόσχας το 2015. 

Related posts

Τουρκία: Νέα μέτρα κατά του Ισραήλ προανήγγειλε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

admin

Ισραήλ: Υποσχέσεις για αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

admin

Ολλανδία: “Κλειδί” γιατί το σχηματισμό κυβέρνησης η οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας

admin

G7: Η υποστήριξη από το δημόσιο επενδύσεων στον τομέα του αερίου ενδέχεται να είναι προσωρινά αυτό που πρέπει να γίνει

admin

Κι αν αρνηθεί η Δύση να αναγνωρίσει τον Πούτιν;

admin

Διαδήλωση στο Γερεβάν κατά του Πασινιάν – Οι συγκεντρωμένοι ζητούν από την Αρμενία να στηρίξει το Ναγκόρνο Καραμπάχ

admin

Πάουελ: Ανοιχτό να μην υπάρξει νέα αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

admin

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Επικοινωνία Μπλίνκεν με Αλίεφ – Ζήτησε προστασία των αμάχων

admin

Ισπανία: Ξεπέρασε τα 48 εκατ. ο πληθυσμός – Αυξήθηκαν οι ξένοι υπήκοοι

admin