Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν “παγώνει” τις νέες άδειες για σταθμούς εξαγωγής LNG στις ΗΠΑ, υπό την πίεση ακτιβιστών του κλίματος

Ακτιβιστές του κλίματος στις ΗΠΑ κήρυξαν “νίκη” αφότου η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι πάγωσε τις νέες εγκρίσεις για τερματικούς σταθμούς εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ακυρώνοντας μια προγραμματισμένη τριήμερη καθιστική διαμαρτυρία που είχε προαναγγελθεί έξω από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

“Όταν πολεμάμε, κερδίζουμε”, είπε η Roishetta Ozane, ηγέτης πρώτης γραμμής από τη Λουιζιάνα και ιδρύτρια του Vessel Project, η οποία πρωτοστάτησε στη διοργάνωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ενέργειας τον επόμενο μήνα στην οποία αναμενόταν να λάβουν μέρος εκατοντάδες άνθρωποι ως μέρος μιας προσπάθειας να εμποδιστεί η αδειοδότηση νέων εγκαταστάσεων LNG.

Οι αντίπαλοι των τεράστιων τερματικών σταθμών εξαγωγών, όπως αυτός που σχεδιάζει η Venture Global LNG στη Λουιζιάνα, υποστηρίζουν ότι η υποδομή διασφαλίζει τη χρήση ορυκτών καυσίμων για τις επόμενες δεκαετίες και αποτελεί μια δοκιμασία της δέσμευσης του προέδρου Μπάιντεν για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Μεταξύ εκείνων που έχουν αναλάβει την καταπολέμηση του έργου Venture Global, γνωστό ως CP2, είναι ο περιβαλλοντολόγος Bill McKibben, ο οποίος ηγηθηκε πριν από μια δεκαετία και του μπλοκαρίσματος του αγωγού Keystone XL.

“Αυτή η παύση στις νέες εγκρίσεις LNG αντιλαμβάνεται την κλιματική κρίση όπως είναι: ως την υπαρξιακή απειλή της εποχής μας”, ανέφερε ο Μπάιντεν σε μια δήλωση μέσω της οποίας ανακοίνωσε την απόφαση.

“Θα λάβουμε υπόψη τις εκκλήσεις των νέων και των κοινοτήτων πρώτης γραμμής που χρησιμοποιούν τις φωνές τους για να απαιτήσουν δράση από όσους έχουν τη δύναμη να δράσουν”, πρόσθεσε.

Υποστηρικτές του LNG αποδοκίμασαν την απόφαση της κυβέρνησης, λέγοντας ότι θα επιβραδύνει την ανάπτυξη του κλάδου και υπονομεύει τις υποσχέσεις των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ευρώπη να απεγκλωβιστεί από το ρωσικό φυσικό αέριο. Οι αμερικανικές ροές LNG προς την Ευρώπη έχουν ξεπεράσει ήδη τα 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως που αναζητούσε το μπλοκ των 27 χωρών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Related posts

Τουρκία: 29 νεκροί από μεγάλη πυρκαγιά στην Κωνσταντινούπολη

admin

Ιράκ: Στόχος ρουκετών η αμερικανική πρεσβεία στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης

admin

Η ΕΕ προσέλκυσε πάνω από 13,4 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου στον πρώτο της διεθνή διαγωνισμό για κοινές αγορές

admin

Επίσκεψη της Βικτόρια Νούλαντ στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού ΗΠΑ – Τουρκίας

admin

Απόλυτα επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού από χοίρο σε άνθρωπο

admin

Σε γραμμή ηθελημένης αμφισημίας η ομιλία Νασράλα – “Στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ διεξάγεται ήδη πόλεμος”

admin

Η κεντρική τράπεζα της Πολωνίας μπορεί να αρχίσει να συζητά μειώσεις επιτοκίων φέτος

admin

Τυνησία: Διαμαρτυρία αρτοποιών επειδή το κράτος σταμάτησε να τους πουλάει επιδοτούμενα άλευρα

admin

Ο Μπάιντεν ζητά από τη διεθνή κοινότητα να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας

admin