Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης έχει εταιρίες στο εξωτερικό – «Θα τις πουλήσω αν με αφορά ο νόμος»

Στην παραδοχή ότι έχει στην κατοχή του εταιρίες στην αλλοδαπή προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του ιστότοπου «news247» που δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας «Osios LLC» έως τουλάχιστον τον Δεκέμβριο του 2023. Η εταιρία αυτή δανειοδότησε την εταιρία που κατέχει τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Left Media ΑΕ) το προηγούμενο διάστημα.

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ του «news247», επικαλούμενο την ελληνική νομοθεσία, «απαγορεύεται ρητά για οποιοδήποτε πρόσωπο να έχει ταυτόχρονα την ιδιότητα του προέδρου πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή και αυτή του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή αλλοδαπής εταιρίας».

Κασσελάκης: Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του, με ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), αποδέχθηκε και επιβεβαίωσε την ύπαρξη εταιριών στην αλλοδαπή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι θα ενημερωθεί άμεσα αν εμπτίπτει στον εν λόγω νόμο, που επικαλείται η ιστοσελίδα, καθώς δεν είναι βουλευτής. «Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ως υστερόγραφο ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι δεν θα άφηνε τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους, καθώς, «είναι θέμα αρχής».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια.

Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής.

Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρης δε θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε.

ΥΓ: Ποτέ δε θα άφηνα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους. Είναι θέμα αρχής».

Related posts

Ερυθρά Θάλασσα: Τι απαντούν Δένδιας – Μαρινάκης για την εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα»

admin

Χειραψία και ασπασμοί Κασσελάκη και Γεροβασίλη στην απεργία για τα Τέμπη

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώθηκαν οι νέοι τομεάρχες

admin

Θεοδωρικάκος: Κατέθεσε μήνυση εναντίον του απόστρατου

admin

Μονή Εσφιγμένου κατά Βελόπουλου: Επιβεβαιώνει ότι είχε παράνομες συναλλαγές με καταληψίες στο Άγιο Όρος

admin

Επιχειρήματα

admin

Στην πόρτα της εξόδου και η ομάδα Αχτσιόγλου

admin

Βέρτιγκο στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin

Τουρκικά ΜΜΕ για αμερικανικό μπλόκο στα F-16: «Πέτυχε η εχθρική ενέργεια του ελληνικού λόμπι»

admin