Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανός πρέσβης στην Τουρκία: Τα όπλα που προορίζονται για εμάς στέλνονται στο Ισραήλ

Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας επηρέασαν την παροχή όπλων από τις δυτικές χώρες στην Ουκρανία και τις αντιλήψεις για τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Τουρκία Βασίλ Μποντνάρ.

“Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν στρέψει την προσοχή τους σε αυτή την κατεύθυνση, επομένως υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει τελειώσει”, είπε ο Μποντνάρ.

Ο Μποντνάρ συναντήθηκε με Τούρκους δημοσιογράφους στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην πρωτεύουσα, Άγκυρα, για να κάνει αξιολογήσεις για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, τη συμφωνία σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, την αμυντική συνεργασία με την Τουρκία και την ανταλλαγή κρατουμένων.

Ο πρέσβης είπε ότι τα όπλα που σχεδιάζεται να δοθούν στην Ουκρανία στάλθηκαν στο Ισραήλ και η εσωτερική πολιτική δυναμική στις δυτικές χώρες είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει τη βοήθεια.

Ανάμεσα σε αυτές τις δυναμικές ανέφερε τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τη στάση των κυβερνήσεων της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας και τους αποκλεισμούς που επέβαλαν οι αγρότες στα ουκρανικά φορτηγά στις συνοριακές πύλες στην Πολωνία.

Αξιολογώντας τη νέα διαδρομή που χρησιμοποιούσαν τα ουκρανικά φορτηγά πλοία μετά την παράταση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας από τη Ρωσία, ο Bodnar είπε ότι περισσότερα από 500 πλοία έχουν περάσει από αυτόν τον διάδρομο από τον Σεπτέμβριο και πρόσθεσε ότι τα πλοία που πλέουν μόνο από το λιμάνι της Οδησσού μετέφεραν 14 εκατομμύρια τόνους τροφίμων κατά τη διάρκεια αυτη την περιοδο.

Ο Μποντνάρ επεσήμανε ότι είναι “πλεονεκτικό” να μεταφέρονται όχι μόνο τρόφιμα αλλά και άλλα υλικά μέσω του νέου διαδρόμου, που αποτελεί πρωτοβουλία της Ουκρανίας.

Πρόσθεσε ότι η περιοχή καθαρίστηκε από νάρκες για να δημιουργηθεί αυτός ο νέος διάδρομος και αγοράστηκε ασφάλιση για τα πλοία από μια βρετανική εταιρεία.

Η μεταφορά, είπε, συνεχίζεται στον ποταμό Δούναβη χωρίς διακοπή, προσθέτοντας ότι ο ετήσιος όγκος φορτίου που μεταφέρουν τα πλοία που αναχωρούν από τα τρία λιμάνια είναι 6 εκατομμύρια τόνοι. Είπε επίσης ότι τα προϊόντα παραδίδονται κυρίως στην Ευρώπη μέσω σιδηροδρόμου.

Related posts

Συντάσσονται με την Λαγκάρντ τα στελέχη της ΕΚΤ και μιλούν ανοιχτά για μείωση των επιτοκίων

admin

Αίγυπτος: Oικοδομεί κλειστό καταυλισμό στην έρημο του Σινά αν αναμονή μαζικής εξόδου Παλαιστινίων

admin

Δέσμευση των “32” του NATO για παροχή νέων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία

admin

Επίδειξη δύναμης Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα, συνέτριψε την Νίκι Χέιλι σε Μιζούρι και Μίσιγκαν

admin

Μολδαβία: Αμετάβλητη παρέμεινε η πρόβλεψη για πληθωρισμό στο 13,3% το 2023

admin

Γάζα: Η Unrwa κινδυνεύει να υποχρεωθεί να σταματήσει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου

admin

Μ. Ζαχάροβα: Το ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει σε νοοτροπίες Ψυχρού Πολέμου

admin

Θύματα χάκερς έπεσαν Deutsche Bank, Commerzbank, ING και δεκάδες ακόμη οργανισμοί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

admin

Σάμερς: “Ιστορικό” λάθος το Brexit – Θα είμαι “πολύ εκπληκτος” αν η Βρετανία δεν εισέλθει σε ύφεση τα επόμενα χρόνια

admin