Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Σπέτσες ανάμεσά τους…

Κι αίφνης μια πρόσκληση προκάλεσε μια μίνι κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Για την επερχόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στις 19 – 21 Ιανουαρίου ο Στέφανος Κασσελάκης είχε την ιδέα να καλέσει τους 36 βουλευτές του και ορισμένα στελέχη (όπως τους γραμματείς της ΚΕ Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, τον  διευθυντή της ΚΟ Γιώργο Τσίπρα κ.ά.) στις Σπέτσες για ένα τριήμερο ανταλλαγής απόψεων, έκθεσης της μέχρι τώρα εργασίας, κατάθεσης προτάσεων από τον καθένα -καθεμία.

Τα όλα νέα ήθη και η πρόσκληση, που ήλθε μέσω της γραμματέως της ΚΟ Θεοδώρας Τζάκρη, δεν πυροδότησαν και ενθουσιασμό. Αντίθετα καταγράφηκαν αντιδράσεις και για τον τρόπο και για το περιεχόμενο της όλης πρόσκλησης που θύμιζε παρουσίαση εταιρείας και με πιο οξυμμένες τις αντιρρήσεις από τη βουλευτή Επικρατείας Ελενα Ακρίτα, αλλά και άλλους όπως τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Θεόφιλο Ξανθόπουλο που είπε πως θα πάει στο νησί αλλά τον ξένισε η όλη πρόταση.

«Αυτά που κάνω είναι ασυνήθιστα»

«Γνωρίζω ότι πολλά από αυτά που κάνω είναι ασυνήθιστα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Εχω καλέσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι μου στις Σπέτσες – που τον Γενάρη απέχουν πολύ από την εικόνα του τουριστικού προορισμού. Θα είμαστε μαζί ένα ολόκληρο τριήμερο, θα αναλύσει ο καθένας τις προτάσεις του στον τομέα του και θα χαράξουμε την κοινή μας στρατηγική.

Είναι πολύ σημαντικό οι βουλευτές να συμμετέχουν στη χάραξη της πολιτικής γραμμής σε κάθε νομοσχέδιο, ανεξαρτήτως προσωπικής ειδίκευσης και περιφέρειας εκλογής. Οπως έχω πει επανειλημμένα, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «στενό κύκλο», όλοι είμαστε μία γροθιά», ανέφερε ο Κασσελάκης για το πρωτότυπο μέτρο.

Κύκλοι του κόμματος επιμένουν πως η όλη πρόσκληση αποτελεί αναβάμιση στη λειτουργία της όλης διαδικασίας της ΚΟ, ενώ προσθέτουν πως με απόφαση του Κασσελάκη το όλο κοινοβουλευτικό έργο θα αναπτυχθεί κι άλλο – από αύριο θα υπάρξει και πρόταση νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ισότητα στον γάμο. Οι πιο σκεπτικιστές βλέπουν προσομοίωση εταιρείας στα κομματικά ήθη.

Related posts

Κόβονται οι άδειες από τη σημαία στο Δημόσιο

admin

Εκλογές 2023: Τι ισχύει μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, πώς θα εμφανίζονται οι υποψήφιοι, τι προβλέπει το Σύνταγμα

admin

«Αγαπητέ Νίκο»: Ευχαριστίες Τσαβούσογλου σε Δένδια για τα συλλυπητήρια μετά την πολύνεκρη έκρηξη

admin

Οι 3 λόγοι που οδήγησαν στην επιλογή Μπελέρη

admin

Hurriet: Ο Μητσοτάκης όπου πάει δείχνει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας

admin

Θετικός στον κοροναϊό ο Γιάννης Οικονόμου

admin

Σ. Φάμελλος: Τα «μαγειρέματα» του κ. Χατζηδάκη και ο «πληθωρισμός απληστίας»

admin

Κέρδισε ο Ανδρουλάκης στο ΣτΕ – Αντισυνταγματική η απαγόρευση της ενημέρωσης όσων παρακολουθούνται

admin

«ΣΕ ΠΑΩ»

admin