Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οι πωλήσεις της Toyota παγκοσμίως σημείωσαν ρεκόρ τον Αύγουστο, μαζί με την παραγωγή

Οι πωλήσεις της Toyota παγκοσμίως αυξήθηκαν 9% τον Αύγουστο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας τα 923.180 οχήματα-, αριθμός ρεκόρ, χάρη στη βελτίωση των συνθηκών προσφοράς και στην αύξηση της ζήτησης.

Η παγκόσμια παραγωγή αυξήθηκε 4% στα 924.509 οχήματα, περιλαμβανομένων των θυγατρικών Daihatsu και Hino Motors, ανακοίνωσε την Πέμπτη η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της μάρκας Toyota και Lexus αυξήθηκαν περισσότερο από 3% στην Ευρώπη, κυρίως στην Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία. Ωστόσο, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4% στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης κατά 6% στην Κίνα, όπου η εταιρεία και άλλες παλαιές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen αγωνίζονται να ανταγωνιστούν τις κινεζικές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, όπως η BYD.

Οι πωλήσεις της Toyota στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 45% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος τον Αύγουστο και 63% στη Νότια Κορέα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως έχει πει στους προμηθευτές ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει 150.000 EVs φέτος, 190.000 το 2024 και 600.000 το 2025, σύμφωνα με έκθεση της Nikkei την περασμένη εβδομάδα.

Η Toyota πούλησε 11.880 EV με μπαταρία τον Αύγουστο, ανεβάζοντας το σύνολο φέτος σε 65.467. Αυτό είναι υπερδιπλάσιο από τα 24.000 που πούλησε το 2022, αλλά εξακολουθεί να απέχει πολύ από το 1,5 εκατομμύριο που ο Διευθύνων Σύμβουλος Koji Sato υποσχέθηκε ότι θα πουλάει κάθε χρόνο μέχρι το 2026. Η εταιρεία δεν δημοσίευσε στοιχεία παραγωγής EV Αυγούστου την Πέμπτη. 

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, η Toyota κάλεσε δημοσιογράφους σε μια περιοδεία στα εργοστάσιά της για να παρουσιάσει την τεχνολογία που αναπτύσσει για τη μαζική παραγωγή BEV. Με ένα παρόμοιο εργαστήριο τον Ιούνιο, η εταιρεία συνεχίζει μια εκστρατεία δημοσιότητας για να πείσει τους ενδιαφερόμενους ότι έχει τα μέσα και την πεποίθηση να φτάσει και να ανταγωνιστεί τους παγκόσμιους πρωτοπόρους EV, όπως η κινεζική BYD και η Tesla του Έλον Μασκ.

Related posts

Η Τεχεράνη δικαιολόγησε τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ και τη Συρία

admin

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Ρούτε: “Κρίσιμο να υπάρξει θετική απόφαση για την Ουκρανία”

admin

Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρεται σε νέα φυλακή

admin

Πόρισμα κόλαφος των αμερικανικών αρχών για την Tesla – Εντόπισαν “κρίσιμα κενά ασφαλείας” στο σύστημα αυτόματου πιλότου

admin

Ένοπλοι σε ταχύπλοο έβαλλαν κατά δεξαμενόπλοιου στην Ερυθρά Θάλασσα – Έγινε χρήση πυραύλων

admin

Ινδία: Επιβάλλεται εξαγωγικός δασμός 40% στο κρεμμύδι για να ενισχυθεί ο τοπικός εφοδιασμός

admin

Τουρκία: Οι τοπικές εκλογές – και όποιος κερδίσει στην Κωνσταντινούπολη – θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το μέλλον της χώρας

admin

Λευκός Οίκος: Οι επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία δεν αναμένεται να επηρεάσουν τη διαθεσιμότητα των προϊόντων

admin

Εκλογές στην Ισπανία: Ο Σάντσεθ αντιμέτωπος με τη δεξιά και την ακροδεξιά

admin