Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κόκκινες γραμμές του Ανδρουλάκη και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα υπονοούμενα του Πάνου Καμμένου για την παρακολούθησή του. Και τελικά χθες του επιδόθηκε εξώδικο. Κι αυτό διότι ο πρώην υπουργός, που πλέον ιδιωτεύει προσπαθώντας να δημιουργεί ειδήσεις με υπονοούμενα στα social media, αποφάσισε να σχολιάσει μέσω Twitter, ότι «αν βγει στη δημοσιότητα γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ (πολύ σωστά )τον Ανδρουλάκη μπορεί να μην μπει το ΠΑΣΟΚ καν στην Ευρωβουλή». Σημειώνω ότι είχε επιχειρήσει ξανά να αναφερθεί με υπονοούμενα στην παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αλλά αυτή τη φορά το ποτήρι μάλλον ξεχείλισε και ο Ανδρουλάκης απάντησε, κάνοντας λόγο για «αθλιότητα», ξεκαθαρίζοντας πως «θα κινηθώ νομικά». Ενώ διερωτήθηκε «τι ενώνει την υπόγα του Μαξίμου με την Κουμουνδούρου και αναπαράγουν την αθλιότητα», σχολιάζοντας πως έχουν κατά καιρούς αναπαραχθεί «σενάρια για την οικογένειά μου και για ξένα συμφέροντα».

Πισωγύρισμα για τη Χαμάς

Μεταξύ μας, ουδείς αμφέβαλλε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα τα «γυρίσει» για τη Χαμάς, μετά τη δημόσια αντίδραση του ισραηλινού πρεσβευτή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζω, είπε ότι «ένα μέρος της Χαμάς» κάνει τρομοκρατικές ενέργειες ενώ ένα άλλο μέρος της παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους. Ο πρεσβευτής του Ισραήλ Νόαμ Κατς σχολίασε, μεταξύ άλλων, πως είναι σαν να λέει κάποιος ότι «ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες». Και με την πρώτη ευκαιρία, χθες, ο Κασσελάκης έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Χαμάς είναι «100%» τρομοκρατική οργάνωση. Προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «θα πρέπει, συγχρόνως, και το Ισραήλ να εξηγήσει» το ότι επιτίθεται χωρίς σχέδιο εξόδου για τους αμάχους.

Προαναγγελία… ελέγχου

Σε περίπτωση, πάντως, που δεν είχαμε ήδη πειστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη έχει πάρει διαζύγιο από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, ήρθε μια ακόμη διακήρυξη του νέου προέδρου για να το υπογραμμίσει. Εάν τον τιμήσει, είπε, ο λαός και γίνει πρωθυπουργός «θα κοιτάξω τη σπατάλη του παρελθόντος», διευκρινίζοντας ότι θα ελέγξει τα οικονομικά και επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχω τέτοια κολλήματα, ξέρετε» τόνισε. Χαρά που θα κάνουν οι πρώην σύντροφοι…

Προσκλήσεις

Τη στήριξη της Ελλάδας στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ επιβεβαίωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, με αφορμή δύο σημαντικές επικείμενες συναντήσεις. Η πρώτη είναι η σύγκληση Διακυβερνητικής Διάσκεψης ΕΕ – Ουκρανίας τον ερχόμενο Ιούνιο, η οποία ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Η δεύτερη είναι η Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί κι αυτή τον Ιούνιο, στις 15 και 16 συγκεκριμένα, στο θέρετρο Μπίργκενστοκ στην Ελβετία, στην οποία ο Ζελένσκι κάλεσε τον Μητσοτάκη προσωπικά και, φυσικά, έλαβε θετική απάντηση. Ο ακριβής κατάλογος των χωρών που θα συμμετέχουν δεν έχει γίνει γνωστός αν κι οι Ελβετοί υποστηρίζουν ότι θα είναι περίπου 50, ενώ δημόσια έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ο Ολαφ Σολτς, ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Τζάστιν Τριντό κι η Τζόρτζια Μελόνι.

Σκάνδαλο στην Ευρωβουλή

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες δεκάδες Ελληνες που είχαν ή και έχουν ακόμη εργασιακή σχέση με το Ευρωκοινοβούλιο, καθώς ενημερώθηκαν πως οι φάκελοι με δεκάδες προσωπικά στοιχεία τους (ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μεταξύ αυτών) διέρρευσαν σε άγνωστους δράστες. Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή στις αρχές του μήνα αλλά το μέγεθός της τώρα αποκαλύπτεται στα θύματα. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις παραβίασης δεδομένων σε ευρωπαϊκό θεσμό και αφορά την παραβίασης της εφαρμογής «People» της Ευρωβουλής, δηλαδή του ηλεκτρονικού αρχείου της υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την πρόσληψη μη μόνιμου προσωπικού. Στο οποίο περιλαμβάνονται και οι συνεργάτες των ευρωβουλευτών. Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων καθώς και η αστυνομία του Λουξεμβούργου, όπου έχει την έδρα της η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Και Ελληνες στα θύματα

Χθες, λοιπόν, η Ευρωβουλή επικοινώνησε με τα θύματα της διαρροής για να ενημερώσει τον καθένα ξεχωριστά για τα ποια στοιχεία του ακριβώς έχουν υποκλαπεί. Οπως μου έλεγε ελληνίδα θύμα της συγκεκριμένης υπόθεσης, μιλάμε για στοιχεία όπως η αστυνομική ταυτότητα και ο αριθμός διαβατηρίου, η διεύθυνση και αποδεικτικά έγγραφα μόνιμης κατοικίας, αριθμός λογαριασμού τραπέζης κι η σύμβαση εργασίας που είχε υπογράψει με το Ευρωκοινοβούλιο για το διάστημα που εργαζόταν σε αυτό. Οπως καταλαβαίνετε διαβάζοντας και μόνο τα στοιχεία αυτά, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Και μαθαίνω ότι τουλάχιστον τρεις έλληνες θύματα έχουν επικοινωνήσει με δικηγόρο για να αναλάβει τα επόμενα βήματά τους.

Related posts

Σταϊκούρας για αυξήσεις στο ρεύμα: Στα 2 δισ. ευρώ η κρατική στήριξη τον Σεπτέμβριο

admin

Κάλεσμα Κασσελάκη σε συμμετοχή στα προκριματικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

admin

Πρώτο βήμα για εθνική στρατηγική στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης

admin

REBRANDING

admin

Προσοχή

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 20 Σεπτεμβρίου η συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

admin

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ(;)

admin

Το πόρισμα της ΝΔ για τα Τέμπη: Τα επτά λάθη που οδήγησαν στο δυστύχημα

admin

Πληροφορίες ότι παραιτείται ο Όθων Ηλιόπουλος από βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

admin