Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ στοχεύουν τους Ιρανούς χρηματοδότες – εκπαιδευτές της Χαμάς με νέο γύρο κυρώσεων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκτειναν την προσπάθειά τους να διακόψουν τη χρηματοδότηση της Χαμάς, ανακοινώνοντας δεύτερο γύρο κυρώσεων κατά ατόμων και οργανώσεων που συνδέονται με την οργάνωση, από τότε που εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους.

Οι νέες κυρώσεις υπογραμμίζουν τον ρόλο του Ιράν στην παροχή οικονομικής, υλικοτεχνικής και επιχειρησιακής υποστήριξης στη Χαμάς, αναφέρει σε δήλωση το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Περιλαμβάνουν έναν εκπρόσωπο της Χαμάς στο Ιράν και μέλη του Στρατού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, του επίσημου, ιδεολογικά δεμένου με το ισλαμιστικό καθεστώς στρατιωτικού σώματος της χώρας που συνυπάρχει με τις παραδοσιακές ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

“Η σημερινή δράση υπογραμμίζει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να εξαρθρώσουν τα δίκτυα χρηματοδότησης της Χαμάς, αναπτύσσοντας τις αρχές μας για τις αντιτρομοκρατικές κυρώσεις και συνεργαζόμενοι με τους παγκόσμιους εταίρους μας για να αρνηθούμε στη Χαμάς τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα”, ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ.

Μεταξύ εκείνων που στοχοποιούνται από τις ΗΠΑ είναι πλέον ο Khaled Qaddoumi, που περιγράφεται ως σύνδεσμος μεταξύ της Χαμάς και της ιρανικής κυβέρνησης και οι Ali Morshed Shirazi και Mostafa Mohammad Khani, αξιωματούχοι της δύναμης Quds των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, που κατηγορούνται για εκπαίδευση και βοήθεια σε τρομοκράτες της Χαμάς.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν επίσης κυρώσεις σε διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του ιρανικού Bonyad Shahid, γνωστό και ως Martyrs Foundation. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι το ίδρυμα, το οποίο συνδέεται με την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, διοχετεύει εκατομμύρια δολάρια μέσω της Φιλανθρωπικής Ένωσης Al-Ansar που εδρεύει στη Γάζα στις οικογένειες ισλαμιστών ενόπλων.

Related posts

Eurostat: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015 ο αριθμός των πτωχευμένων εταιρειών στην ΕΕ το β’ τρίμηνο του 2023

admin

Πού βαδίζει η Ευρωζώνη; Το επιχείρημα Ντράγκι υπέρ της δημοσιονομικής ενοποίησης

admin

ΗΠΑ: Η Monsanto καταδικάζεται να πληρώσει πρόστιμο 857 εκατ. δολ. για την έκθεση πολιτών σε “αιώνια” χημικά PCB

admin

Ιταλία: “Τα νοσοκομεία είναι σε κατάσταση πολιορκίας, λόγω γρίπης και κορονοϊού”, λένε οι Ιταλοί γιατροί

admin

Χαμάς: Δεν υπάρχει συμφωνία με το Ισραήλ – Οι “διαπραγματεύσεις” συνεχίζονται

admin

Αργεντινή: Ο Χαβιέρ Μιλέι ορκίζεται πρόεδρος της χώρας υποσχόμενος ένα “σοκ” λιτότητας

admin

Γερμανία: Έρευνες σε τέσσερα κρατίδια σε σπίτια συμπαθούντων της Χαμάς και της οργάνωσης Σαμιντούν

admin

Η Ιαπωνία αποκαθιστά τη χρηματοδότηση της UNRWA

admin

Η Ρωσία αποκλείει την αναβίωση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας

admin