Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οι επικεφαλής της Μοσάντ και της CIA βρίσκονται στο Κατάρ για νέες συνομιλίες

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, βρίσκεται στη Ντόχα για συνομιλίες με τον διευθυντή της CIA, Μπιλ Μπερνς, και κορυφαίους αξιωματούχους του Κατάρ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times of Israel.

Αυτό είναι το τρίτο ταξίδι του Μπαρνέα στο Κατάρ από την έναρξη του πολέμου, ενώ έχει επίσης φιλοξενήσει κορυφαίους αξιωματούχους του Κατάρ στο Ισραήλ, καθώς η Ντόχα μεσολαβεί μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Η επίσκεψη έρχεται μετά τη συμφωνία του Ισραήλ και της Χαμάς για διήμερη παράταση της προσωρινής εκεχειρίας, προκειμένου να επιτραπεί η απελευθέρωση τουλάχιστον 20 ακόμη ομήρων από τη Γάζα.

Οι συνομιλίες του Μπαρνέα επικεντρώνονται στη διασφάλιση της ομαλής απελευθέρωσης των επιπλέον 20 ομήρων και στην πιθανή επέκταση της προσωρινής εκεχειρίας για περισσότερες ημέρες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση όλων των γυναικών και των παιδιών.

Το Ισραήλ πιστεύει ότι μέχρι και 93 γυναίκες και παιδιά κρατούνταν από τις τρομοκρατικές ομάδες, εξαιρουμένων πέντε γυναικών στρατιωτών, και πιστεύει ότι οι επόμενες δύο ημέρες είναι κρίσιμες για να πείσουν τη Χαμάς να επεκτείνει τη συμφωνία ώστε να συμπεριλάβει όλες αυτές τις γυναίκες και τα παιδιά.

Το Ισραήλ συμφώνησε να απελευθερώσει 30 Παλαιστίνιους κρατούμενους της ασφάλειας και να παρατείνει την εκεχειρία κατά 24 ώρες για κάθε 10 Ισραηλινούς ομήρους που απελευθερώνονται.

Μέχρι στιγμής η Χαμάς έχει απελευθερώσει 51 Ισραηλινούς και άλλους 19 ξένους εργαζόμενους.

Ο δεύτερος λόγος για το ταξίδι του Μπαρνέα είναι να θέσει τις βάσεις για μελλοντικές συμφωνίες που θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν τους ομήρους που δεν εμπίπτουν στην τρέχουσα συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών και ενδεχομένως των στρατιωτών.

Related posts

Λευκορωσία: Η κυβέρνηση κατηγορείται για συμμετοχή στον αναγκαστικό εκτοπισμό παιδιών από Ουκρανία

admin

ΗΠΑ: Εντάθηκαν οι πληθωριστικές πιέσεις και στη χονδρική τον Μάρτιο

admin

H Βρετανία μεταβίβασε τη διοίκηση ενός τάγματος στο ΝΑΤΟ για να χρησιμοποιηθεί στο Κόσοβο “εφόσον χρειαστεί”

admin

Σουδάν: Είκοσι άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή στο Χαρτούμ

admin

Η Ουκρανία απελευθέρωσε έναν ακόμη οικισμό στην Ζαπορίζια στο πλαίσιο της αντεπίθεσής της

admin

Ερυθρά Θάλασσα: Νέο πυραυλικό χτύπημα των Χούθι σε δεξαμενόπλοιο

admin

Φινλανδία: Ημέρα πένθους στη χώρα για τον θάνατο 12χρονου μαθητή από πυροβολισμούς στο σχολείο του

admin

Κίνα: Πυρκαγιά στον κοιτώνα σχολείου, 13 νεκροί

admin

Maersk: Διακόπτει όλες τις διελεύσεις μέσω της Ερυθράς Θάλασσας

admin