Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι εξηγήσεις του Αδωνη και η συναίνεση των πέντε

«Ισως να φταίμε κι εμείς που δεν την εξηγήσαμε επαρκώς στην αρχή». Με τη φράση αυτή ο Αδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε να κατευνάσει χθες στην Ολομέλεια της Βουλής τις αντιδράσεις για την τροπολογία που έχει προκαλέσει την μήνιν του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και «γαλάζιων» βουλευτών του ίδιου κλίματος οι οποίοι δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους, αν και συντάσσονται στο πλαίσιο της κομματικής πειθαρχίας που θέτει το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της σημερινής ονομαστικής ψηφοφορίας που θα διενεργηθεί μετά από πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος έχει σηκώσει στις πλάτες του την υπεράσπιση της επίμαχης ρύθμισης για τη χορήγηση άδειας διαμονής με δικαίωμα πρόσβασης στην εξαρτημένη εργασία και στην παροχή υπηρεσιών ή έργου σε μετανάστες που συμπλήρωσαν τουλάχιστον τριετία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2023, επέμεινε στην ορθότητά της λέγοντας ότι «τη θεωρώ απολύτως σωστή». «Πού έχει γίνει η μεγάλη παρανόηση; Κυρίως από λαϊκιστές. Εξαιρώ τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο ο σεβασμός μου παραμένει ακέραιος», είπε στη Βουλή, όπου με αφορμή τη διάσταση που έλαβε το θέμα, υπήρξε πλειοδοσία ακραίων φωνών, με την Ελληνική Λύση να κάνει λόγο για «ισλαμοποίηση», τους «Σπαρτιάτες» για «λαθρολατρία» και τη Νίκη για «κατάπτυστη τροπολογία».

Ωστόσο, η κυβερνητική ρύθμιση αναμένεται να συγκεντρώσει ευρύτατη πλειοψηφία καθώς στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας. «Χαίρομαι που δημιουργείται ευρύτερη συναίνεση», είπε ο επισπεύδων υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης, σχολιάζοντας σχετικά με τις αντιδράσεις, ότι κάποιοι επιμένουν να μη διαβάζουν την τροπολογία όπως είναι.

Οπως τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης «δεν αφορά σε άσκηση μεταναστευτικής πολιτικής και εισαγωγή μεταναστών», αλλά «είναι ένας κρίκος για την καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας». «Αναφέρεται σε ανθρώπους που είναι ήδη στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον και θα μπορούν να το αποδείξουν με έγγραφα. Αρα δεν αλλάζει τη μεταναστευτική πολιτική αλλά προσπαθεί να ωθήσει ένα κομμάτι που δουλεύει μαύρα, να δουλεύει άσπρα. Αρα όλη η κριτική περί ανοίγματος των συνόρων και λαθρομεταναστών είναι άσχετη με την τροπολογία», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας. Παρά τις ενστάσεις που εκφράζονται σε περιορισμένο κύκλο «γαλάζιων» βουλευτών, δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις κατά την ονομαστική ψηφοφορία. Ενδεικτική είναι η παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Στράτου Σιμόπουλου, ο οποίος παρά τις διαφωνίες του δήλωσε ότι θα στηρίξει την τροπολογία ζητώντας «το άπαξ να μείνει άπαξ». «Η ρύθμιση δεν είναι νομιμοποίηση, απλώς δίνει ένα δικαίωμα στη νόμιμη εργασία και για όσο δουλεύουν», εξήγησε ο Καιρίδης, σημειώνοντας ότι «ακολουθούμε τη μέση οδό, τη μέση της λογικής».

Related posts

Ο πόλεμος περνά στα έδρανα της Βουλής

admin

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κούλογλου: «Εχει παρελθόν δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες στιγμές»

admin

Νέο ραντεβού στον Κάμπο στις 11 Μαρτίου

admin

Τουρκία: Συλλυπητήρια από το τουρκικό ΥΠΕΞ για την τραγωδία στα Τέμπη

admin

Σκληρή κριτική σε Κασσελάκη από Αχτσιόγλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε μία κρίση διάλυσης»

admin

Υπόγειες διαδρομές Μαξίμου – Αρχιεπισκοπής

admin

Σπαρτιάτες: Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης το ακροδεξιό κόμμα μετά τις δηλώσεις Στίγκα περί «Greek Mafia»

admin

Φωτιά: Στην Πολιτική Προστασία μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία…»

admin