Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Ο πόλεμος με τη Χαμάς δεν τελείωσε με τη συμφωνία για τους ομήρους

“Ο πόλεμος συνεχίζεται” διεμήνυσε σε συνέντευξη τύπου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπεντζαμιν Νετανιάχου παρά συμφωνία για σύντομη κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων που συνελήφθησαν από τη Χαμάς. 

“Συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε την πλήρη νίκη”, είπε ενώ ευχαρίστησε τους συμμάχους που βοήθησαν στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας με τη Χαμάς για την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων από τη Γάζα, σε αντάλλαγμα για Παλαιστίνιους αιχμαλώτους που κρατούνται από το Ισραήλ.

Ωστόσο, είπε ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει να μάχεται μέχρι να βγουν όλοι οι όμηροι από τη Γάζα.

“Η εξάλειψη της Χαμάς, η απελευθέρωση των αιχμαλώτων μας και η διασφάλιση ότι μετά τη Χαμάς δεν θα υπάρξει απειλή για το Ισραήλ” θέτοντας τους στόχους της χώρας του. 

Είπε ότι ο δρόμος για να επιτευχθεί η συμφωνία για την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 από τους εκτιμώμενους 240 ομήρους, κυρίως Ισραηλινούς πολίτες, που κρατούσε η Χαμάς, άνοιξε η ισραηλινή “στρατιωτική πίεση εναντίον της Χαμάς” και, δεύτερον, η πολιτική πίεση.

Ο Μπεντζαμιν Νετανιάχου αναφέρθηκε και στον πρόεδρο των ΗΠΑ: Μόλις μίλησα με τον Πρόεδρο  Μπάιντεν και τον ευχαρίστησα που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου να συνεργαστώ με τους διαπραγματευτές προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι αυτής της συμφωνίας που τελικά συνέβη”, είπε.

Related posts

Το Ισραήλ έπληξε περισσότερους από 50 στόχους της Χεζμπολάχ στη Συρία από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα

admin

Αλβανία: 28χρονος ισοβίτης δολοφόνησε συγκρατούμενό του σε φυλακές υψίστης ασφαλείας με όπλο που φέρεται να απόκτησε μέσω drone

admin

Ερντογάν σε Ισραήλ: Να “σταματήσει αυτή την τρέλα”, να “τερματίσει τις επιθέσεις” στη Λωρίδα της Γάζας

admin

Ουγγαρία: Ο πρόεδρος Σούλιοκ υπέγραψε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Γαλλία: Τελευταία ημέρα για τα ηλεκτρικά πατίνια στους δρόμους του Παρισιού

admin

Σερβία-Κόσοβο: Νέες εκλογές στο βόρειο Κόσοβο ζητούν Γαλλία και Γερμανία

admin

Η Γερμανία επιβεβαιώνει πως θα αποσύρει τον στρατό της από το Μαλί ως τον Μάιο του 2024

admin

“Όχι άλλες καθυστερήσεις, όχι άλλες δικαιολογίες” – Ο Μπλίκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την πρόταση για κατάπαυση του πυρός

admin

Οι Χούθι στόχευσαν την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ με βαλλιστικούς πυραύλους

admin