Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να μη φοβόμαστε τα μέλη»

«Να υπενθυμίσω σε όλους ότι εγώ είμαι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν το μήνυμα που έστειλε, χθες το βράδυ από το Λονδίνο, ο Στέφανος Κασσελάκης προς τα στελέχη του κόμματός του που τον αμφισβητούν. «Εξελέγην πρόεδρος δεσμευόμενος ότι θα δώσω φωνή στη βάση. Πρέπει να αφουγκραστούμε τα μέλη μας. Πώς γίνεται να μη θες να τα ακούσεις;», είπε όταν ρωτήθηκε – κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη London School of Economics (LSE) – για το ερωτηματολόγιο που απέστειλε προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τους, μεταξύ άλλων, να τοποθετηθούν για το αν θέλουν να αλλάξει το όνομα του κόμματος. «Το ερωτηματολόγιο στην πλατφόρμα iSyriza αφορά μια μακροπρόθεσμη συζήτηση. Ας μη φοβόμαστε να ρωτήσουμε τα μέλη» τόνισε.

Μιλώντας στην αίθουσα «Σεΐχης Ζαγέντ» της LSE – εκεί όπου οκτώ χρόνια πριν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλυπτε ότι είχε ευχηθεί στον προκάτοχο του Κασσελάκη, Αλέξη Τσίπρα, να χάσει τις εκλογές – ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος ότι το κόμμα του θα γίνει κυβέρνηση. «Θα κερδίσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», υποστήριξε.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας

Αργότερα, κατά την ομιλία του με θέμα «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση», δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί αν η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου είναι μεγαλύτερη από 20 μονάδες.

Ερωτώμενος από τον Κέβιν Φέδερστοουν, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου της LSE, αν εξετάζει πολιτικές συνεργασίες με άλλα κόμματα, απάντησε: «Δεν χρειαζόμαστε να κάνουμε συνασπισμό με κανέναν. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ανοίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες μέσα στο κόμμα». Στη συνέχεια, είπε αστειευόμενος ότι «αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να διευρύνει τη διαδικασία εκλογής προέδρου, ευχαρίστως να μετάσχω». Αμέσως μετά, πρόσθεσε: «Κέρδισα τέσσερις πρώην υπουργούς, εγώ που είχα μηδενική εμπειρία. Κανείς τους δεν έλεγε κάτι ουσιαστικό. Εγώ είχα μια πλατφόρμα ιδεών, με συγκεκριμένες προτάσεις».

Αποκάλεσε δε τον Ανδρέα Παπανδρέου του 1981 «το πολιτικό πρότυπο στο οποίο ανατρέχω», παρουσία του συζύγου του Τάιλερ, αλλά και του άλλοτε τσάρου της ελληνικής οικονομίας – επί Καραμανλή του νεότερου – Γιώργου Αλογοσκούφη.

Related posts

Το «Πεντάγωνο» ετοιμάζεται για τον χορό των κρίσεων

admin

Δόμνα Μιχαηλίδου για Κιβωτό του Κόσμου: «Δεν γνώριζα τίποτα – Να γίνει έρευνα σε βάθος»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο Κασσελάκης αλλάζει την κούρσα διαδοχής

admin

Χριστούγεννα στη φυλακή για την Εύα Καϊλή

admin

Νεα ένταση στην Πύλα μεταξύ Τουρκοκυπρίων και ΟΥΝΦΙΚΥΠ

admin

Βρυξέλλες: Στο Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο Γεραπετρίτης

admin

Μητσοτάκης: Στα Τίρανα σήμερα για τη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Μια αναπάντητη κλήση και η αποχώρηση Τζουμάκα σημαδεύουν την Κεντρική Επιτροπή

admin

Γεννητούρια

admin