Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα επένδυση 50 εκατ. από τον Σπ. Θεοδωρόπουλο στη Wonderplant

Τον Ιανουάριο του 2025 τοποθετείται η ολοκλήρωση της νέας επένδυση της Wonderplantτης εταιρείας  συμφερόντων του Σπύρου Θεοδωρόπουλου και ομάδας γνωστών Ελλήνων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια ντομάτας θερμοκηπίου με τη μέθοδο της υδροπονίας και στην ηλεκτρική ενέργεια. 

Η νέα επένδυση, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, πραγματοποιείται στην περιοχή της Πετρούσας σε έκταση πλησίον των υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Θα δημιουργήσει 120 νέες θέσεις εργασίας και αφορά την ανέγερση υδροπονικού θερμοκηπίου έκτασης 100 στρεμμάτων, με τις αντίστοιχες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις συσκευαστηρίων, αποθηκών κλπ. και σταθμού ΣΗΘΥΑ ισχύος 9,6MW. 

Η εταιρεία, που εφέτος έχει συνάψει δύο νέες συμβάσεις ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, πέτυχε πέρυσι σημαντική αύξηση των οικονομικών της δεικτών. Οι πωλήσεις της σημείωσαν άνοδο 11,13% στα 50,629 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά της έξοδα εμφανίζονται αυξημένα και ειδικότερα τα έξοδα λειτουργίας διαθέσεως τα οποία αυξήθηκαν 4,52% στα 1,603 εκατ. ευρώ και τα έξοδα λειτουργίας διοίκησης αυξήθηκαν 54,63% στα 1,846 εκατ. ευρώ.

Την ίδια περίοδο τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 44,12% στα 6,050 εκατ. ευρώ, τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 21,41% στα 10,702  εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη ανέβηκαν στα 4,6 εκατ. ευρώ από 3,974 εκατ. ευρώ.

Το καθαρό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε από 9,21% στο 11,95% πέρυσι. 

Related posts

Intrasoft: Νέα σύμβαση με τη ΓΔ Φορολογίας και Τελωνειακής Ενωσης της Κομισιόν

admin

Εβροφάρμα: Καθαρά κέρδη €1,4 εκατ. έναντι ζημιών στο έτος

admin

Nova: Σύμβαση για πληροφοριακό σύστημα καταγραφής των επιπέδων CO2

admin

Αττική Οδός: Σταθερή ανάκαμψη μετά την πανδημία

admin

Δύο νέα καταστήματα PEPCO στα εμπορικά πάρκα της Trade Estates σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα

admin

Lamda: Μισθωμένο το 52% του Vouliagmenis Mall

admin

TRASTOR: Aγορά οικοπέδου στο Μαρούσι σε πλειστηριασμό

admin

Ποιες startups εισέρχονται στον 4ο κύκλο του ScaleUp της Endeavor

admin

ΕΝΦΙΑ σε άτοκες δόσεις με πλαστικό χρήμα

admin