Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα εξαγορά φαρμάκου από τη Lavipharm

Την εξαγορά του φαρμάκου Flagyl για την ελληνική αγορά ανακοίνωσε η Lavipharm, σε συνέχεια της εξαγοράς των Lonarid και Lonalgal την 1η Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του -.gr.

Οπως ανέφερε η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση στο χρηματιστήριο, υπεγράφη συμφωνία με τη Sanofi για την εξαγορά του φαρμακευτικού προϊόντος Flagyl® για την ελληνική αγορά.

Η διάθεση του προϊόντος από τη Lavipharm αναμένεται να ξεκινήσει με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς της άδειας κυκλοφορίας του, εντός του Β’ Τριμήνου 2024. Οι ιστορικές πωλήσεις του φαρμακευτικού προϊόντος στην Ελλάδα ανέρχονται στο ποσό των €1,4 εκατ. περίπου ετησίως (Χονδρικές Τιμές). Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της Laνipharm.

O κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Laνipharm, ανέφερε ότι «είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ολοκληρώσαμε άλλη μια εξαγορά λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2023. Η προσθήκη του Flagyl, ένα σημαντικό και καταξιωμένο αντιβιοτικό που χαίρει της εμπιστοσύνης της ιατρικής κοινότητας, ενδυναμώνει περαιτέρω τη θέση μας στην φαρμακευτική αγορά».

Με πορεία περισσότερων από 100 ετών, η Lavipharm δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμάκου από το 1911, έχοντας πάντα ως στόχο την αρωγή στο λειτούργημα των ιατρών και φαρμακοποιών, με την παροχή αξιόπιστων θεραπευτικών επιλογών. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες των ασθενών.

Related posts

Ποιες εισηγμένες ποντάρουν φέτος σε αντεπίθεση

admin

Mermeren: Στα €13,95 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2022

admin

MIG: Με 36,22% η Πειραιώς, προχωρά σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση

admin

Logismos: Αύξηση τζίρου και οριακή κερδοφορία στο εννεάμηνο

admin

H ElvalHalcor συμμετέχει στην πρωτοβουλία BrainReGain- Ελληνισμός Εν Δράσει

admin

Δάνειο 580 εκατ. ευρώ από Eurobank πήρε η ΔΕΠΑ Υποδομών (Italgas)

admin

Eurobank: Νέα Πρωτοβουλία για την Απασχόληση

admin

Επαναλαμβανόμενα EBITDA 953 εκατ. για τη ΔΕΗ το 2022

admin

Πώς η GenAI μετασχηματίζει τις επιχειρηματικές λειτουργίες

admin