Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μπ. Νετανιάχου: Ο πόλεμος στη Γάζα θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του Ισραήλ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:48

Ο μόνος τρόπος για να επιτύχει το Ισραήλ τον στόχο του, που είναι η εξάλειψη της Χαμάς, είναι να συνεχιστεί η χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, δήλωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, προσθέτοντας ότι παράλληλα θα συνεχιστούν και οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

“Θα κάνουμε τα πάντα για να τους φέρουμε σπίτι, να ολοκληρώσουμε αυτήν την αποστολή αλλά και να καταστρέψουμε τη Χαμάς και να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς δεν θα είναι ποτέ πια απειλή για εμάς και ότι δεν θα υπάρξει καμία οργάνωση που θα απειλεί το Ισραήλ από τη Γάζα”, ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με τους The Times of Israel.

“Το τονίζω ξεκάθαρα: Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας… Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι πέραν της νίκης, ούτε άλλος τρόπος να νικήσουμε πέραν της χερσαίας εισβολής”, πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρεται να έχουν προειδοποιήσει τον Νετανιάχου ότι το Ισραήλ δεν θα έχει απαραίτητα τη δυνατότητα ελιγμών ούτε υποστήριξη εάν οι συγκρούσεις συνεχιστούν για μήνες, σύμφωνα πάντα με τους The Times of Israel.

“Ο Λίβανος θα καταστραφεί εάν η Χεζμπολάχ ξεκινήσει πόλεμο”

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε για μια ακόμη φορά σήμερα τη Χαζμπολάχ, όπως είχε πράξει πολλές φορές πριν την πρόσφατη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ότι ο Λίβανος θα καταστραφεί εάν η λιβανέζικη τρομοκρατική οργάνωση ξεκινήσει πόλεμο με το Ισραήλ.

“Επιχειρούμε στον βορρά συνεχώς ενάντια σε όλες τις προσπάθειες της Χεζμπολάχ να κινηθεί εναντίον μας. Εξουδετερώνουμε τρομοκρατικούς πυρήνες, τους απομακρύνουμε από τα σύνορα, καταστρέφουμε τα πυρομαχικά τους. Θα συνεχίσουμε για την ισχυρή αποτροπή στον βορρά και την ολοκληρωτική νίκη στον νότο”, τόνισε ο Νετανιάχου.

“Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στον βορρά και τον νότο. Εάν η Χεζμπολάχ κάνει το λάθος και εμπλακεί σε έναν ευρύ πόλεμο, θα έχει καταστρέψει τον Λίβανο με τα ίδια της τα χέρια”, προειδοποίησε.

Related posts

Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα – Επεκτείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις

admin

Γερμανία: Ματαιώσεις πτήσεων και σιδηροδρομικών δρομολογίων στο Μόναχο λόγω χιονόπτωσης

admin

Σάλος στη Βαυαρία με τον υπουργό Οικονομίας – Φέρεται να είχε συντάξει αντισημιτικό φυλλάδιο όταν ήταν μαθητής

admin

Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν επηρεάζει (επί του παρόντος) τις τιμές του αερίου

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 9,2% κατέγραψαν οι πωλήσεις ημιφορτηγών για τον μήνα Νοέμβριο

admin

Βολές Κίνας κατά Ολλανδίας μετά τους νέους περιορισμούς στην εξαγωγή εξοπλισμού παραγωγής τσιπ

admin

Όλαφ Σολτς: Η Ρωσία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πιστεύουν κάποιοι

admin

Επίσημα στο ΝΑΤΟ η Σουηδία

admin

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε χθες την εκτόξευση πυραύλων κρουζ από υποβρύχιο

admin