Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Το Ισραήλ θα επιτρέψει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:02

Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει τις ανθρωπιστικές προμήθειες στη Γάζα από την ισραηλινή πλευρά των συνόρων, αλλά δεν θα εμποδίσει τη βοήθεια που θα προέρχεται από την Αίγυπτο, ανέφερε την Τετάρτη το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

“Έπειτα από το αίτημα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, το Ισραήλ δεν θα εμποδίσει τις ανθρωπιστικές προμήθειες από την Αίγυπτο, εφόσον πρόκειται μόνο για τρόφιμα, νερό και φάρμακα για τον άμαχο πληθυσμό στη νότια Λωρίδα της Γάζας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

“Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει καμία ανθρωπιστική βοήθεια από το έδαφός του προς τη Λωρίδα της Γάζας όσο δεν απελευθερώνονται οι όμηροι”, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Να μην επαναλάβει το Ισραήλ “τα λάθη των ΗΠΑ” μετά την 11η Σεπτεμβρίου

Το Ισραήλ ενέκρινε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας “το συντομότερο δυνατόν”, διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από το Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται.

Παράλληλα, κάλεσε το Ισραήλ να μην επαναλάβει τα “λάθη” που διέπραξαν οι ΗΠΑ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε “απόλυτη προτεραιότητα” την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, στις 7 Οκτωβρίου. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα ζητήσει εντός αυτής της εβδομάδας από το Κογκρέσο να εγκρίνει μια δέσμη βοήθειας “άνευ προηγουμένου” για το Ισραήλ. Τόνισε η Ουάσινγκτον θα κάνει ό,τι μπορεί για να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας.

Ο Μπάιντεν προέτρεψε τους Ισραηλινούς πολίτες να μην υποκύψουν στην οργή και τόνισε ότι η μεγάλη πλειονότητα των Παλαιστινίων δεν σχετίζεται με τη Χαμάς. Ο παλαιστινιακός λαός υποφέρει επίσης, τόνισε, σημειώνοντας ότι ο πόλεμος αυτός ενισχύει την πεποίθησή του για τη “λύση των δύο κρατών” στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος έκανε μια αναφορά στο Ολοκαύτωμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σχολιάζοντας ότι το Ισραήλ στηρίζεται από τους φίλους του. “Δεν θα μείνουμε άπραγοι ξανά. Όχι σήμερα, ότι αύριο, όχι ποτέ”, τόνισε.

Related posts

Νέο κάλεσμα του Ισραήλ σε Παλαιστίνιους να εκκενώσουν προς τα νότια – “O στρατός προχωρά στο επόμενο στάδιο του πολέμου”

admin

Ο Σουηδός πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με τον Ούγγρο ομόλογό του σχετικά με το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ

admin

Κούβα: Συνελήφθησαν 17 άτομα ως ύποπτα για στρατολόγηση Κουβανών για λογαριασμό της Μόσχας

admin

Ερντογάν: Το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπο με “πολύ σοβαρές συνέπειες” αν απαγορεύσει στους Παλαιστίνιους μουσουλμάνους να εισέλθουν σε ιερούς τόπους

admin

Πολωνία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στη Βαρσοβία

admin

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αγοράζει τις δορυφορικές υπηρεσίες του Starlink για την Ουκρανία

admin

Η λίστα των λουκέτων στην ευρωπαϊκή βιομηχανία λόγω ενεργειακού κόστους

admin

Κ. Αρβανίτης: Η Συμφωνία της Ε.Ε. για τη μετανάστευση και το άσυλο, μετατρέπει τη χώρα σε αποθιήκη ψυχών

admin

Η Βουλγαρία βασίζεται στην ΕΤΕπ για τη χρηματοδότηση του διαδρόμου Βορρά – Νότου

admin