Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με έκπτωση αγόρασε δάνεια της Αλουμύλ η Παγκρήτια

Ως θετική εξέλιξη καταγράφουν πηγές κοντά στη διοίκηση του ομίλου Αλουμύλ τη μεταβίβαση δανείων από servicer στην Παγκρήτια Τράπεζα. Αναφέρουν ότι «η εκχώρηση από τις τράπεζες μέρος των ομολογιών σε διαχειριστές δανείων (servicers) δημιούργησε μια ιδιαίτερη πρόκληση για την εταιρεία. Προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε σημαντικές χρηματοδοτικές πηγές, όπως ευρωπαϊκά προγράμματα, το Ταμείο Ανάκαμψης ή ακόμη και τραπεζικό δανεισμό, έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση όλων των διαχειριστών των δανείων (servicers). Μια σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία που απαιτούσε συντονισμό και συμφωνία από πολλά μέρη».

Υποστηρίζουν ότι πλέον το ζήτημα αυτό έχει επιλυθεί με επιτυχία. Ένα σημαντικό μέρος των εν λόγω δανείων και συγκεκριμένα «οι ομολογίες που διαχειριζόταν η doValue πωλήθηκαν στην Παγκρήτια Τράπεζα, με την οποία η Aλουμύλ εγκαινιάζει μια εγκάρδια και αμοιβαία επωφελή συνεργασία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του -.gr η συναλλαγή αγορά δάνεια από τη Eurobank και την Εθνική τα οποία μεταβιβάστηκαν σε τιμή 93 σεντς για κάθε ευρώ δανείου.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή διευκολύνει την πρόσβαση της Aλουμύλ σε νέες χρηματοδοτικές πηγές, με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους, που θα της επιτρέψουν να πραγματοποιήσει ακόμα περισσότερες επενδύσεις για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Related posts

Η SABO SA νέο μέλος της πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

admin

Coca-Cola HBC: Αυξάνει την έκθεση στις αναδυόμενες αγορές

admin

Αναβάθμιση της υπολογιστικής υποδομής της HELLENiQ ENERGY από την Space Hellas

admin

Δεύτερο οινοποιείο και είσοδο σε νέες αγορές από τη Σεμέλη

admin

Robert Gauci: Η στρατηγική του CVC για την Εθνική Ασφαλιστική

admin

Ρεκόρ κερδών από την υπεραιωνόβια Κύκνος

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Quest

admin

Προαιρετική δημόσια πρόταση για έξοδο της Πλαίσιο από το ΧΑ

admin

Επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα η κινεζική Fosun με νέο ξενοδοχείο στη Σάμο

admin