Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό

Επιφυλακτικά ξεκίνησε την εβδομάδα η

Wall Street

, καθώς «ξεφούσκωσε» το ράλι των προηγούμενων ημερών και με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.


Έτσι, ο βιομηχανικός

Dow JonesNasdaq

κατέγραψε πτώση ύψους 0,41% φτάνοντας τις 16.019 μονάδες.





Οι επενδυτές κράτησαν στάση αναμονής περιμένοντας τις ανακοινώσεις για το δείκτη τιμών καταναλωτή και τον δείκτη τιμών παραγωγού την Τρίτη και την Πέμπτη αντίστοιχα, που θα είναι μερικά από τα τελευταία σημαντικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν πριν τη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με αναλυτές, ο CPI αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,4% για τον μήνα και κατά 3,1% σε ετήσια βάση.





Τα στοιχεία αυτά θα δημοσιευτούν περίπου μία εβδομάδα πριν το επόμενο ραντεβού της Fed, στις 19 και 20 Μαρτίου, στην οποία δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στα επιτόκια. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη ροή των στοιχείων από το μέτωπο του πληθωρισμού και της αγοράς εργασίας ελπίζεται να ρίξει περισσότερο φως στο χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες η κεντρική τράπεζα.


Πάντως, πλέον τα προγνωστικά θέλουν την κεντρική τράπεζα να προχωρά στην πρώτη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου.





Εξάλλου οι επενδυτές είχαν υπόψη τους και τα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας που γνωστοποιήθηκαν την Παρασκευή. Όπως ανακοινώθηκε, τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν 275.000 θέσεις εργασίας από 229.000 τον Ιανουάριο, ενώ το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9% από 3,7% έναν μήνα πριν, έναντι προβλέψεων ότι θα παραμείνει αμετάβλητο.





«Τα εξαιρετικά ισχυρά δεδομένα είναι αυτά που θα επηρεάσουν την απόφαση για τα επιτόκια», δήλωσε στο CNBC ο Shelby McFaddin, επενδυτικός αναλυτής της Motley Fool Asset Management.


Σε επίπεδο μετοχών, στις χαμένες της συνεδρίασης ήταν η Nvidia συνεχίζοντας την πτωτική πορεία που ακολουθεί από την Παρασκευή, όταν παρουσίασε τη χειρότερη επίδοσή της μετά τα τέλη Μαΐου. Αρνητικό πρόσημο και για την Super Micro Computer, ενώ πιέσεις δέχτηκε και η Meta. Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε η μετοχή της Bally’s, μετά την πρόταση εξαγοράς της Standard General για 15 δολάρια ανά μετοχή. Από τις αρχές του 2024 μετοχή της εταιρείας έχει χάσει 5%.





Αρνητικός πρωταγωνιστής και η Boeing, καθώς η επιβεβαίωση της είδησης για την έναρξη ποινικής έρευνας από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις συνθήκες του επεισοδίου σε πτήση της Alaska Air τον Ιανουάριο έφερε νέους τριγμούς στη μετοχή της, που έχει χάσει πάνω από 25% σε ετήσια βάση.


Διαβάστe περισσότερα οικονομικά νέα στο

--.gr





Ειδήσεις σήμερα:





Τουρκία: Τι κρύβουν τα επίμονα σενάρια για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη





Κέιτ Μίντλετον: Οι 16 παρεμβάσεις στη φωτογραφία που αποσύρθηκε και η συγγνώμη της πριγκίπισσας της Ουαλίας





Πειραιάς: Παρόντος του πατέρα του το έβαλε στα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση, λέει η δομή που φιλοξενούσε τον 15χρονο γιο του παλαιοχριστιανού

Related posts

Youth Pass: Επιταγή 150 ευρώ σε κάθε νέο που γίνεται 18 ετών – Πού χρησιμοποιείται

admin

Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» 1 δόση για όσους έχασαν τη ρύθμιση

admin

Θεοχάρης: Κερδίσαμε το στοίχημα του ανοίγματος του τουρισμού

admin

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο και ποιοι περισσότερο φόρο

admin

Η ΔΕΗ πρωταγωνίστρια στην παραγωγή πράσινης ενέργειας

admin

Έχετε πρωτοποριακές επιχειρηματικές ιδέες; Τώρα έχετε και τη στήριξη

admin

Μητρώο POS: Πότε ξεκινά η καταγραφή από την ΑΑΑE – Τι πρέπει να κάνουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες

admin

Επεισόδιο στη Χίο με κλιμάκιο της ΑΑΔΕ: Ο δήμαρχος δεν ήθελε ελέγχους για αποδείξεις στο νησί του

admin

Εφορία: Πρακτικός οδηγός της ΑΑΔΕ για τις καταγγελίες πολιτών μέσω της νέας πλατφόρμας

admin