Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κόλινς (Fed Βοστόνης): “Πιθανή η περαιτέρω αύξηση επιτοκίων – Χρειάζεται υπομονή”

Περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ “δεν είναι εκτός συζήτησης”, καθώς ο πληθωρισμός δεν έχει ακόμη περιοριστεί επαρκώς, δήλωσε η πρόεδρος της Fed Βοστώνης Σούζαν Κόλινς σε δηλώσεις της την Παρασκευή, υποστηρίζοντας τις τρέχουσες προοπτικές της κεντρικής τράπεζας ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν “σε υψηλότερα επίπεδα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”.

Η Κόλινς μετρίασε τις προοπτικές της λέγοντας ότι το τρέχον περιβάλλον απαιτεί “σημαντική υπομονή” από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να βεβαιωθούν ότι λαμβάνουν το σωστό σήμα από τα οικονομικά στοιχεία που μελετούν ώστε να είναι βέβαιοι ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε σταθερή καθοδική πορεία επιστροφής στον στόχο του 2%.

Σε αυτό το μέτωπο τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν “ενθαρρυντικά”, αλλά “όχι ακόμη πειστικά”, δήλωσε η Collins σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις της στην Ένωση Τραπεζών του Maine.

“Είναι πολύ νωρίς για να είμαστε σίγουροι ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε σταθερή τροχιά επιστροφής στον στόχο του 2%”, δήλωσε η Collins, με την αύξηση της απασχόλησης να εξακολουθεί να είναι “πάνω από την τάση” και τον αυξημένο πληθωρισμό σε κλάδους των υπηρεσιών να εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία.

“Αναμένω ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν υψηλότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι έδειχναν οι προηγούμενες προβλέψεις”, δήλωσε η Collins, χωρίς να αποκλείει περαιτέρω σύσφιξη.

Related posts

Ουκρανία: Ένας νεκρός από ρωσικό πλήγμα στην Κρίβι Ριχ – Καταρρίφθηκαν ρωσικά 16 drones

admin

Γαλλία: “Μαζική” έξοδος Αρμενίων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ “υπό το συνένοχο βλέμμα της Ρωσίας”

admin

Γάζα: 23.357 οι νεκροί Παλαιστίνιοι και 59.410 οι τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου (στοιχεία Χαμάς)

admin

Νάγκελ (Bundesbank): Η ΕΚΤ χρειάζεται αρκετές ακόμη αυξήσεις επιτοκίων

admin

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι συζήτησε με τον “υπ’ αριθμόν δύο” της Κίνας στο περιθώριο της G20

admin

Το Ιράν εκτέλεσε άνδρα που κρίθηκε ένοχος για “συνεργασία με τη Μοσάντ”

admin

G7: Να εμποδισθεί μια νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

admin

ΗΠΑ μετά τα πλήγματα σε Χούθι: Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση με το Ιράν

admin

Ιταλία: Συνελήφθη ο νέος που φέρεται να δολοφόνησε την 22χρονη αρραβωνιαστικιά του

admin