Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κράτησε τα κέρδη της η Wall Street – Μικρές διακυμάνσεις στους δείκτες

Σχεδόν αμετάβλητη έμεινε τη Δευτέρα η Wall Street ελλείψει σημαντικών ειδήσεων,

μετά την εκπληκτική εβδομάδα που κατέγραψαν οι δείκτες

, που ήταν και η καλύτερη τους για τη φετινή χρονιά. Πάντως, παρά την πίεση που δέχτηκαν λόγω των ρευστοποιήσεων και οι τρεις βασικοί δείκτες κατάφεραν να κρατηθούν σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε με ανεπαίσθητη άνοδο ύψους 0,10% στις 34.095 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο ύψους 0,18% και τις 4.365 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,30% φτάνοντας τις 13.518 μονάδες.

Είχε προηγηθεί ένα εκρηκτικό πενθήμερο, χάρη στο θετικό momentum που πυροδότησε η συνεδρίαση της Federal Reserve, που οδήγησε σε κέρδη ύψους 5,7% για τον Dow, περίπου 5,8% για τον S&P και 6,6% για τον Nasdaq. Για τον Dow ήταν η καλύτερη εβδομάδα από τον Οκτώβριο του 2022, ενώ για τον S&P και τον Nasdaq το καλύτερο πενθήμερο από τον Νοέμβριο του 2022.

Στην αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις «τσίμπησαν» ελαφρά, αν και παρέμειναν κάτω από τα πολυετή υψηλά τους μετά τις απώλειες που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα. Ενδεικτικά η απόδοση του 10ετούς διατηρήθηκε κάτω από το 4,7% στο 4,66% με άνοδο περίπου δέκα μονάδων.

«Αυτό που βλέπουμε είναι την αγορά να κάνει παύση προσπαθώντας να χωνέψει το πολύ ισχυρό ράλι της περασμένης εβδομάδας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Άνταμ Σάρχαν της 50 Park Investments, μιλώντας στο CNBC.

H σημερινή ημέρα, εξάλλου, ήταν «φτωχή» σε ειδήσεις επιτρέποντας έτσι στους επενδυτές να κρατήσουν στάση αναμονής ενόψει της ενδιαφέρουσας ατζέντας της εβδομάδας, με σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα και ομιλίες από κορυφαίους αξιωματούχους της Fed, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Τζερόμ Πάουελ.

O πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας θα μιλήσει, την Πέμπτη, σε εκδήλωση πολιτικής του ΔΝΤ, περίπου δηλαδή μία εβδομάδα αφότου η Fed, στη συνεδρίαση της, άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια της. Είναι δε, προφανές ότι αν κρατήσει την ίδια μετριοπαθή γραμμή θα βοηθήσει να συντηρηθεί το καλό κλίμα στην αγορά.

Σημειωτέον πως μετά και το σήμα Πάουελ την περασμένη εβδομάδα, οι traders προεξοφλούν σε ποσοστό άνω του 90% πως η Fed θα κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Με τον τρόπο αυτό θα ανοίξει ο δρόμος και για την τήρηση της παράδοσης που θέλει τον Νοέμβριο να είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για το αμερικανικό χρηματιστήριο και ειδικά για τον S&P 500 ο πιο κερδοφόρος της χρονιάς!

Προς την κατεύθυνση αυτή συνηγορούν και τα μέχρι τώρα εταιρικά αποτελέσματα που στην πλειοψηφία τους κινούνται στα επίπεδα ή και άνω των αναμενόμενων.

Όπως σχολίασε και σε σημείωμα της η Bank of America για τον απολογισμό των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, με εξαίρεση τις ενεργειακές εταιρείες, οι εταιρικές επιδόσεις κινούνται κατά μέσο όρο στο 10% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, σε «αγκάθι» εξελίσσονται σε αρκετές περιπτώσεις οι προβλέψεις για το τέταρτο τρίμηνο, με πολλές εταιρείες (συμπεριλαμβανομένων και των Big Tech) να θεωρούν πως δύσκολα θα επαναλάβουν τα ισχυρά νούμερα του τρίτου τριμήνου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το υποτονικό κλίμα δεν άφησε πολλές μετοχές να ξεχωρίσουν, κρατώντας τις διακυμάνσεις χαμηλά.

Στις κερδισμένες ξεχώρισε η Nvidia μετά τη θετική εκτίμηση της BofA και η Bumble μετά την ανακοίνωση πως θα αλλάξει CEO από τον Ιανουάριο. Στον αντίποδα βρέθηκε η SolarEdge Technologies μετά την υποβάθμιση της από την Wells Fargo, αλλά και η Paramount Global μετά την σπάνια διπλή υποβάθμιση της από την BofA.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο --.grΕιδήσεις σήμερα:Πόλεμος στο Ισραήλ: Φωτογραφίες των ομήρων της Χαμάς στα τείχη της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, «κόκκινα» τα κιμπούτς για τα θύματαΒόλος: «Ήταν στη μέση, του κόρναρα και σάστισε» λέει ο 33χρονος που παρέσυρε και σκότωσε το βρέφοςΒίντεο: Οι Ουκρανοί χτύπησαν με πύραυλο Scalp τη ρωσική κορβέτα «Askold» που βρισκόταν στην Κριμαία

Related posts

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε λήγει η προθεσμία για την πληρωμή – Οι ανατροπές για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων

admin

Αγορές: «Ο τζίρος του Πάσχα θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ της περυσινής χρονιάς», λέει ο Κορκίδης – Ικανοποιημένοι οι έμποροι

admin

Οι 16.000 συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ διεκδικούσαν αναδρομικά διαφορές από επικουρικές συντάξεις και επιδόματα – Έχασαν τη μάχη στο ΣτΕ

admin

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για επιχορήγηση νέων Ρομά ύψους 14.800 ευρώ στο νότιο Αιγαίο

admin

Dasteri Systems: Η ελληνική εταιρεία που αλλάζει τα… φώτα σε πολυεθνικούς κολοσσούς (pics)

admin

Ακρίβεια: Μεγάλη αύξηση στις τιμές απορρυπαντικών και χαρτικών – Πώς εντοπίζουμε τις παραπλανητικές προσφορές

admin

Δάνεια Ταμείου Ανάκαμψης: Υποβλήθηκαν 392 επενδυτικά σχέδια, αξίας 12,33 δισ. ευρώ

admin

ΕΝΦΙΑ: Απαλλαγή για τους πληγέντες από τους σεισμούς στην Κρήτη

admin

Το πρόγραμμα του νομικού συνεδρίου για φορολογικά θέματα 2nd Law Forum on Taxation

admin