Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κουμπαράς μέσω ETFs για μαθητές και φοιτητές

Η ιστορία των αγορών καταδεικνύει ότι ακόμη και οι πιο ακραίες διακυμάνσεις των μετοχών εξομαλύνονται σε βάθος χρόνου με αποτέλεσμα οι μακροπρόθεσμες μετοχικές επενδύσεις να αποφέρουν σημαντικά οφέλη σε αυτούς που πειθαρχημένα τις πραγματοποιούν, ανεξάρτητα της οικονομικής τους κατάστασης καθώς και των όποιων διαθεσίμων κεφαλαίων τους.

Η ουσία βρίσκεται στο ότι οι επενδυτές μπορούν να συμμετέχουν σε χαρτοφυλάκιο ακόμη και με 50 ευρώ τον μήνα, ενώ οποιαδήποτε στιγμή έχουν τη δυνατότητα να εξαγοράσουν ολόκληρο, ή μέρος του χαρτοφυλακίου τους που έχει σχηματισθεί έως τότε.

Τα χαρτοφυλάκια αυτής της κατηγορίας απευθύνονται σε γονείς που θέλουν να σχηματίσουν ένα απόθεμα -έναν κουμπαρά- για την ικανοποίηση των μελλοντικών αναγκών της οικογένειάς τους, επενδύοντας ακόμη και 50 ευρώ τον μήνα από τότε που τα παιδιά τους είναι σε πολύ μικρή ηλικία.

Για παράδειγμα η HellasFin ΑΕΠΕΥ σε αυτή την επενδυτική κατηγορία προσφέρει το πρόγραμμα Junior Portfolio, ενώ για φοιτητές που θέλουν να δημιουργούν ένα κεφάλαιο με 50 ευρώ τον μήνα για την περίοδο των σπουδών αλλά και μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου τους προσφέρεται το πρόγραμμα Student Portfolio. Επενδυτικά-αποταμιευτικά προϊόντα τμηματικών καταβολών προσφέρονται επίσης τόσο από τράπεζες, όσο και από ασφαλιστικές εταιρείες.

Έτσι ο επενδυτής ξοδεύοντας λιγότερα σε περιττά υλικά αγαθά και διαχειριζόμενος εξυπνότερα τις χρηματικές του ανάγκες, μπορεί με την μηνιαία αποταμίευση να σχηματίσει ένα κεφάλαιο που μήνα με μήνα αυξάνεται η αξία του, μέσω των μηνιαίων τοποθετήσεων στα σημαντικότερα διεθνή ETF’s των βασικότερων δεικτών.

Με τον τρόπο αυτό, οι υπεραξίες σταδιακά και σε βάθος χρόνου, θα επαυξάνουν το τρέχον κεφάλαιό σχηματίζοντας ένα κεφαλαιακό απόθεμα για την ικανοποίηση των αναγκών του επενδυτή που έχουν την εκάστοτε υψηλή προτεραιότητα.

Για παράδειγμα στα τελευταία 52 χρόνια ιστορίας των σημαντικότερων χρηματιστηριακών αγορών του κόσμου, η μέση ετήσια απόδοση (1970-2022) του παγκόσμιου μετοχικού δείκτη MSCI World βρέθηκε στο 10,01%. Επίσης για τον αντίστοιχο αμερικανικό S&P 500 η απόδοση αυτή έφθασε στο 12%.

Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά ενός ενδεικτικού προγράμματος:

  • Στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της οικογένειας μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας ακόμη και τα ανήλικα παιδιά.
  • Tο αρχικό κεφάλαιο επένδυσης μπορεί να ξεκινήσει από τα 50 ευρώ, ενώ η μηνιαία συνδρομή μπορεί και αυτή να ξεκινήσει από τα 50 ευρώ.
  • Σταδιακή επένδυση, μέσω τακτικών καταβολών στα βασικότερα παγκόσμια ETFs.
  • Η διάρκεια επένδυσης προτείνεται να είναι τουλάχιστον για 15 έτη.
  • Κυρίαρχο στοιχείο η ευελιξία, αφού ενισχύεται το επενδυμένο κεφάλαιο όταν υπάρχει η δυνατότητα χωρίς καμία δέσμευση, ενώ διακόπτετε η επένδυση όταν και όποτε το επιθυμεί ο επενδυτής, χωρίς πέναλτι και υποχρεώσεις.

Related posts

SIM και Astarte δημιουργούν νέα κοινοπραξία για επενδύσεις στο Smart Infrastructure

admin

Υπογράφηκε η σύμβαση που φέρνει φυσικό αέριο σε Ξάνθη και Δράμα

admin

Alpha Trust Ανδρομέδα: Κέρδη έναντι ζημιών στο εξάμηνο

admin

Frigoglass: Εκτακτη ΓΣ για reverse split και κάλυψη ζημιών

admin

Λύση ηλεκτρονικής τιμολόγησης της SoftOne επέλεξε η Eurocatering

admin

Η L’Oréal εξαγόρασε την Lactobio, επεκτείνεται στον τομέα του μικροβιώματος

admin

Ανδ. Σιάμισιης: Τα ΕΛΠΕ εξετάζουν επενδύσεις στις ΑΠΕ

admin

Motor Oil: Επανεξετάζει την επένδυση στο FSRU της Κορίνθου

admin

Στη Ρόδο για τη νέα τουριστική σεζόν η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας

admin