Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης για Μπάιντεν: Πράξη πολιτικής γενναιότητας η απόσυρσή του

«Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να μην διεκδικήσει δεύτερη θητεία, αποτελεί μια πράξη πολιτικής γενναιότητας και ανιδιοτέλειας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το γεγονός ότι έβαλε το συμφέρον της χώρας του πάνω από το δικό του συμφέρον, λέει πολλά για τον χαρακτήρα του ανθρώπου» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας ότι «ο χαρακτήρας σου δεν κρίνεται μόνο όταν αναλαμβάνεις εξουσία, αλλά κυρίως όταν την αφήνεις».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η σύγχρονη εποχή δημιουργεί προκλήσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη».

«Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν προοδευτικές λύσεις για τα καίρια προβλήματα των Αμερικανών πολιτών, όπως η κλιματική κρίση, η ανεργία των νέων, τα φοιτητικά δάνεια, οι πολιτικές συμπερίληψης και η οικονομική ανασφάλεια» πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Οι Δημοκρατικοί

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά την απόσυρση Μπάιντεν από την κούρσα για το χρίσμα των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 2024, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει από εδώ και πέρα να πάρει μια ξεκάθαρη στάση ενάντια στην γενοκτονία των Παλαιστινίων.

«Και πρέπει να προωθήσει την ειρήνη με εγκράτεια στην εξωτερική πολιτική: με ένα ΝΑΤΟ που να έχει ΜΟΝΟ αμυντική αποστολή απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα, όπως ορίζει το καταστατικό του» πρόσθεσε.

«Ο Τζο Μπάιντεν αφήνει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη προσφοράς, υπηρετώντας την προοδευτική πολιτική. Αποτελεί προσωπική τιμή για εμένα το γεγονός ότι συνεργάστηκα μαζί του, ως εθελοντής, κατά την εκστρατεία των εκλογών του 2008» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που ευχήθηκε στον/στην διάδοχό του «να μπορέσει να εμπνεύσει δυναμικά τους πολίτες των ΗΠΑ, αλλά και τους Ευρωπαίους πολίτες, ώστε να αντισταθούν απέναντι στην επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξιάς».

Related posts

Κεραμέως: Στόχος του ΥΠΕΣ η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον πολίτη

admin

Τι συζήτησαν Δένδιας με την αλβανίδα ομόλογό του: «Η λύση για τις θαλάσσιες ζώνες θα βρεθεί στη Χάγη»

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Παππάς: Σήμερα ψηφίζουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του Μητσοτάκη

admin

Tι φέρνει η αναδόμηση στο Μαξίμου

admin

Ερευνα για τη «μονταζιέρα» ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης

admin

Eνεργειακά στοιχήματα στην Ανατολική Μεσόγειο

admin

Προσδοκίες για εκτόνωση του αγροτικού μετώπου

admin

Δένδιας: Ουδείς εκδίδει πιστοποιητικά πατριωτισμού

admin

Καλωσόρισμα στους 11

admin