Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Βελτιώθηκαν τον Αύγουστο βιομηχανική παραγωγή και κατανάλωση

Βελτιώθηκαν τον Αύγουστο η βιομηχανική παραγωγή και η κατανάλωση στην Κίνα, σε ένα ενθαρρυντικό σημάδι ότι η δεύτερη μεγαλύτερη  οικονομία του κόσμου ενδεχομένως να ανεβάζει ταχύτητα μετά το δύσκολο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή επεκτάθηκε κατά 4,5% από ένα χρόνο νωρίτερα, μετά από άνοδο 3,7% τον Ιούλιο. Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 4,1% σε δημοσκόπηση της WSJ.

Την ίδια στιγμή, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,6% τον Αύγουστο από ένα χρόνο νωρίτερα, επιταχύνοντας από τον Ιούλιο όταν είχαν ενισχυθεί κατά 2,5% και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 3,5%.

Στο μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Κίνας σε νέα παρέμβαση της σήμερα μείωσε τα επιτόκια της στις αντιστρεπτέες πράξεις επαναγοράς δύο εβδομάδων στο 1,95% από 2,15%, ενώ διοχέτευσε 34 δισ. γουάν ($4,67 δισ.) σε ρευστότητα μέσω του μηχανισμού της. Αυτή είναι η πρώτη φορά από τον Ιανουάριο που η κεντρική τράπεζα κάνει αυτό το βήμα. 

Η κεντρική τράπεζα την Πέμπτη ανακοίνωσε εξάλλου ότι θα μειώσει το ποσό των μετρητών που οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να κρατούν στα αποθεματικά τους. Αυτή ήταν η δεύτερη τέτοια παρέμβαση της τράπεζας φέτος.

Ειδικότερα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τον δείκτη ελάχιστων αποθεματικών που εφαρμόζει για τις περισσότερες τράπεζες κατά 25 μονάδες βάσης. Ο σταθμισμένος δείκτης για τα αποθεματικά θα είναι στο 7,4% μετά τη μείωση, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα. 


 

Related posts

Το Habertürk προτείνει: Ας βομβαρδίσουμε τη Λάρισα αν η Ελλάδα στείλει τα F-35 εκεί – Θα αποκτήσουμε υπεροχή

admin

Εταιρεία από τα ΗΑΕ συμφώνισε να οπλίσει τα τουρκικά Bayraktar

admin

Στις ΗΠΑ ο Σουηδός πρωθυπουργός την Τετάρτη

admin

Φυσικό αέριο: Ημερομηνία απεργίας έδωσαν οι Αυστραλοί εργαζόμενοι της Chevron – Άλμα 8% στις τιμές

admin

Τουρκικά ΜΜΕ: Συνάντηση Φιντάν με τον επικεφαλής της Χαμάς

admin

Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη διεθνούς συμφωνίας για τις πανδημίες

admin

Ο Ζελένσκι ζήτησε από Τουρκία – ΟΗΕ να συνεχιστούν οι εξαγωγές σιτηρών, παρά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία

admin

Βραζιλία: 5 νεκροί, 18 αγνοούμενοι έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις

admin

Ο εκκαθαριστής της Evergrande προσέφυγε στο άρθρο 15 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα

admin