Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιcons of the seas: Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της ιστορίας είναι όσο 5 Τιτανικοί

To κρουαζιερόπλοιο Icon of the Seas πέρασε τον εναρκτήριο γύρο των θαλάσσιων δοκιμών του και εντάχθηκε επίσημα στον στόλο της Royal Caribbean, δύο μήνες πριν υποδεχτεί τους πρώτους καλεσμένους του στην Καραϊβική. Το μεγαθήριο με τα 20 καταστρώματα, τις επτά πισίνες και το τεράστιο υδάτινο πάρκο του, θα ξεκινήσει τα ταξίδια του τον Ιανουάριο του 2024 και θα είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που θα έχει πλεύσει στις θάλασσες μέχρι σήμερα.

To Icon of the Seas της Royal Caribbean International που είναι η κορυφή της εξέλιξης στα κρουαζιερόπλοια χρησιμοποιώντας τελευταίες τεχνολογίες βασισμένες στα 50 χρόνια εμπειρίας της εταιρείας ολοκλήρωσε τις πρώτες δοκιμές στις 22 Ιουνίου.

Το πλοίο, με μήκος σχεδόν 365 μέτρα και προβλεπόμενο βάρος 250.800 τόνους στέλνει στη δεύτερη θέση το Wonder of the Seas -το πρώτο μέχρι τώρα μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της ίδιας “μαμάς” εταιρείας, της Royal Caribbean. Το Wonder έκανε το πρώτο του ταξίδι το 2022 και είναι μόλις δώδεκα πόδια μικρότερο από το Icon το οποίο έχει στην πραγματικότητα μικρότερη χωρητικότητα επιβατών -5.610 σε σύγκριση με τους 5.734 επιβάτες του Wonder- χωρίς να υπολογίζονται μέσα σε αυτά τα 2.350 μέλη του πληρώματος. Το μέγεθος των καμπινών και των σουιτών, ωστόσο, δίνει στο Icon μέγιστη χωρητικότητα με 7.600 επιβάτες, η οποία υπερβαίνει τους 7.084 του Wonder.

Το Icon απολαμβάνει ακόμη μία πρωτιά αφού θα είναι το πρώτο πλοίο της Royal Caribbean που χρησιμοποιεί ως καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο, ως μέρος των προσπαθειών της βιομηχανίας των κρουαζιερόπλοιων για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Επιπλέον, το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με ένα ειδικό ρομπότ που θα καθαρίζει τη γάστρα κάθε φορά που βρίσκεται στο λιμάνι για να βοηθήσει στη μείωση της αντίστασης και στη βελτίωση της απόδοσης καυσίμου κατά 3 έως 4%.

Η πρόσβαση στα εισιτήρια για τα πρώτα ταξίδια δόθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2022 και οι τιμές ξεκινούσαν από περίπου 1.537 δολάρια το άτομο ενώ το φθηνότερο ταξίδι, που μπορεί να βρει κανείς σήμερα είναι για τον Σεπτέμβριο του 2024 και κοστίζει περίπου 1.850 δολάρια το άτομο προσφέροντας διαμονή σε εσωτερική καμπίνα. Ενώ οι τιμές για εσωτερικά δωμάτια τους άλλους μήνες κυμαίνονται μεταξύ 2.000 και 3.300 δολαρίων.

Οι τιμές σχεδόν διπλασιάζονται όταν πρόκειται για ένα ταξίδι επτά διανυκτερεύσεων στην ανατολική Καραϊβική με τα δωμάτια με εξωτερική θέα να ξεκινούν από 2.060 δολάρια για ένα ταξίδι τον Σεπτέμβριο και να φτάνουν έως και 4.120 δολάρια για ένα ταξίδι τον Μάρτιο. Τα δωμάτια με μπαλκόνι ξεκινούν από 2.249 δολάρια τον Σεπτέμβριο και αυξάνονται στα 5.245 δολάρια τον Μάρτιο. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει σπάσει τα ρεκόρ. Ο Michael Bayley, CEO of Royal Caribbean International παρουσίασε την επιρροή του Icon of the Seas στα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας ως «το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος με τις καλύτερες επιδόσεις που είχαμε ποτέ».

Τι περιλαμβάνει το Icon Of The Seas

To πλοίο υπόσχεται περισσότερους από 40 διαφορετικές επιλογές για φαγητό, ποτό και διασκέδαση, πολλοί από τους οποίους περιλαμβάνονται στον ναύλο της κρουαζιέρας. Διαθέτει επτά πισίνες, ένα υδάτινο πάρκο ενώ ανάμεσα στις πολυτελείς καμπίνες του βρίσκεται και η τριώροφη Royal Loft Suite η οποία κοστίζει 75.000 δολάρια την εβδομάδα με δύο υπνοδωμάτια, τραπεζαρία, βεράντα με υδρομασάζ και σαλόνι με πιάνο. Για τους λιγότερο εύπορους ταξιδιώτες, το πλοίο διαθέτει άλλες 2.804 καμπίνες επισκεπτών. Στα 20 καταστρώματα του πλοίου υπάρχουν 28 διαφορετικοί τύποι καταλυμάτων, με τις πιο πολλές κατηγορίες να προορίζονται για οικογένειες και τις περισσότερες καμπίνες να έχουν θέα στον ωκεανό.

Το τεράστιο υδάτινο πάρκο του πλοίου περιλαμβάνει έξι πρωτοποριακές νεροτσουλήθρες, μεταξύ αυτών και την ψηλότερη που έχει φτιαχτεί μέχρι σήμερα σε πλοίο. Το FlowRider είναι ένας τεράστιος προσομοιωτής surf που διοχετεύει σχεδόν 113 χιλιάδες λίτρα ορμητικού νερού. Το Rock Climbing Wall αντίστοιχα, είναι μια ακόμα από τις δραστηριότητες που διατίθενται στο πλοίο και διαφημίζεται ως η “απόλυτη εμπειρία αναρρίχησης”.

Όπως όλα δείχνουν το Icon of the Seas φέρνει τις διασκεδαστικές οικογενειακές δραστηριότητες στις διακοπές, σε ένα επόμενο επίπεδο. Για παράδειγμα, το Lost Dunes είναι ένα από τα καλύτερα γήπεδα μίνι γκολφ στη θάλασσα και περιλαμβάνεται στον ναύλο της κρουαζιέρας αλλά θα βρει κανείς και διαφορετικές ομαδικές δραστηριότητες, όπως μπάσκετ, βόλεϊ, pickleball και dodgeball.

Το Icon θα πραγματοποιεί επταήμερες διακοπές από το Μαϊάμι στην Καραϊβική όλο το χρόνο. Κάθε ταξίδι θα περιλαμβάνει μια επίσκεψη στο Perfect Day στο CocoCay -τον βραβευμένο ιδιωτικό νησιωτικό προορισμό της Royal Caribbean- καθώς και τη νέα επέκταση στην παραλία Hideaway.

Στα μελλοντικά project περιλαμβάνεται και το Utopia of the Seas το οποίο αναμένεται το 2024, ενώ το Icon έχει δύο αδελφά πλοία ακόμα στα σκαριά -το Star of the Seas που αναμένεται το 2025 και ένα δεύτερο -χωρίς όνομα ακόμα- για το 2026.

www.royalcaribbean.com

--

Related posts

ΕΛΓΑ: Τι αλλάζει στην αποπληρωμή των χρεών 64.000 αγροτών

admin

ΕΕ: Ισχυρή στήριξη 14 κρατών-μελών στην πρόταση Μητσοτάκη για τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας

admin

Στα ράφια του σούπερ μάρκετ όλο και περισσότερα προϊόντα με «Μόνιμη Μείωση Τιμής»

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επικράτησαν στο «νήμα» οι αγοραστές – Τέταρτη σερί εβδομαδιαία άνοδος

admin

Φυσικό αέριο: Κάτω από τα €30 στην Ευρώπη – Ξεπέρασε τα €100 το ρεύμα στη χονδρική

admin

Η «μάχη» των «γιγάντων»: Γιατί Μαρινάκης, Φέσσας, Στάσσης θέλουν τον Κωτσόβολο

admin

Ενεργειακή κρίση – Κομισιόν: Καλεί τις ευρωπαϊκές εταιρείες να καταχωρίσουν τις ανάγκες τους για αέριο ενόψει χειμώνα

admin

Ενεργοποιήθηκε η διαδικασία υποβολής ΑΠΔ ΤΕΚΑ Φεβρουαρίου και Μαρτίου

admin

Ενέργεια: Αποκλιμάκωση των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος

admin