Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Κυρώσεις κατά της εφημερίδας Haaretz για “προπαγάνδα” ζητά ο υπουργός Επικοινωνιών

Ο Ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών Σλόμο Κάρχι πρότεινε η κυβέρνηση να εγκρίνει ένα ψήφισμα για να σταματήσει οποιαδήποτε κρατική διαφήμιση, συνδρομές ή οποιαδήποτε άλλη εμπορική σύνδεση με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, κάνοντας λόγο για “ηττοπάθεια και ψευδή προπαγάνδα” του αριστερού εντύπου κατά του κράτους του Ισραήλ εν καιρώ πολέμου.

Σε μια επιστολή προς τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Γιόσο Φούκς, ο Κάρχι καταγγέλλει τη Haaretz για τη στάση που τηρεί μέσω της δημοσιογραφικής της κάλυψης στον πόλεμο του Ισραήλ με την Χαμάς και προτείνει το εβραϊκό κράτος να μην συνάψει νέες εμπορικές συμφωνίες με την εφημερίδα, να σταματήσει κάθε διαφήμιση σε αυτήν ακόμη και αν έχει πληρωθεί και να μην προχωρήσουν όποιες τυχόν εκκρεμείς πληρωμές.

“Από την αρχή του πολέμου, το γραφείο μου έχει λάβει πολλές καταγγελίες ότι η εφημερίδα Haaretz έχει υιοθετήσει μια επιζήμια γραμμή που υπονομεύει τους στόχους του πολέμου και αποδυναμώνει τη στρατιωτική προσπάθεια και τις αντοχές της κοινωνίας”, τονίζει ο Κάρχι.

Ισχυρίζεται ότι ορισμένα από τα άρθρα της Haaretz μπορεί ακόμη και να είναι αξιόποινα, υπογραμμίζοντας ότι είναι σίγουρος ότι αυτό θα “εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές”.

Ο Κάρχι έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια ψήφισης έκτακτων κυβερνητικών κανονισμών που επιτρέπουν στο υπουργείο του να διακόψει τη λειτουργία ξένων ειδησεογραφικών δικτύων, που θεωρούνται επιβλαβή για την εθνική ασφάλεια. Δεν έχει ξαναστραφεί εναντίον εγχώριου μέσου ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Οι traders βλέπουν πλέον ως πιθανότερο σενάριο νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο

admin

Καναδάς: Αυτόχθονας εξελέγη για πρώτη φορά πρωθυπουργός επαρχίας

admin

Τζέιμι Ντίμον: Άνοιξε χαραμάδα για πολιτική καριέρα μετά την JPMorgan Chase

admin

Συνάντηση της Τζ. Μελόνι με τον πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι

admin

Όριο χρέους των ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος φοβάται οικονομική καταστροφή σε περίπτωση παρατεταμένης στάσης πληρωμών

admin

Φασιστικοί χαιρετισμοί, στην Ρώμη, σε “τελετή μνήμης” για την δολοφονία τριών ακροδεξιών νέων

admin

Οι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ευρώπη

admin

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το άνοιγμα της Ράφα: “Θα ανακουφίσει τον πόνο αθώων ανθρώπων”

admin

ΕΚΤ: Θα οδηγήσει τα επιτόκια της σε ρεκόρ παρά τους κινδύνους στην ανάπτυξη;

admin